Page 1 of 1

8.3.10: plugins not really ON (even if looking ok) after insert

Posted: Thu Dec 06, 2018 4:41 pm
by benoit
hi all,

having the following problem since yesterday's update to 8.3.10: inserting whatever type and brand of plugin, it looks like the plug would be on, but it is not in reality; i have to switch it off and on again to make it work.
first time i ever see this.
mac-user here.

...precision: if i insert some more plugs in an existing setup, some of the already loaded and working plugs get switched off again, even if they seem to be on.

best,
benoit

Re: 8.3.10: plugins not really ON (even if looking ok) after insert

Posted: Thu Dec 06, 2018 6:50 pm
by Oliver.Lucas
Please tell me you are kidding

Re: 8.3.10: plugins not really ON (even if looking ok) after insert

Posted: Thu Dec 06, 2018 6:59 pm
by benoit
...oliver, i'd really wished i would...
i have been part of many beta-teams over the two last decades (also in the early days of nuendo), and it seems that this kind of s... always rains down on me alone.

Re: 8.3.10: plugins not really ON (even if looking ok) after insert

Posted: Thu Dec 06, 2018 8:25 pm
by audiomonkeys
Working fine on the Mac side for me , tried several different 3rd party plug ins and all behaving like they should.

Re: 8.3.10: plugins not really ON (even if looking ok) after insert

Posted: Fri Dec 07, 2018 4:11 pm
by trmupstage
I will test this out later today. I had a problem with Softube VST3 plugins for a while where they appeared OFF but were actually ON. Softube came out with a fix a few months later, but that was a huge PITA. I would disable a bunch of unused plugins and after exporting, I would listen back and find that they were ON.
If this is happening on a global basis, that would be very bad.