Volume Automation Bug 8.3

Post general topics related to Nuendo 8 here.
Post Reply
KMT333
Junior Member
Posts: 69
Joined: Fri Feb 25, 2011 6:04 am
Contact:

Volume Automation Bug 8.3

Post by KMT333 » Sat Oct 20, 2018 2:56 am

Nuendo 8.3

The fader and audio dip in volume but the automation track does not show this.

Here is a short video. On the DX TRIM track have a look at the fader left of screen and then have a look at the volume automation track

https://www.dropbox.com/s/aonhpnlj1hjsf ... 9.mp4?dl=0
Last edited by KMT333 on Mon Dec 10, 2018 2:15 am, edited 1 time in total.
Nuendo 8 64 bit, Windows 10 64 bit, I7 5960X, 32GB RAM

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3691
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Volume Automation Bug 8.3

Post by MattiasNYC » Sat Oct 20, 2018 8:56 pm

Up top where you have the green "read" icon, the red "write" icon, you also have the orange "A" icon which when you hoover over it says "suspend read/write automation". So, it seems that's what's up.
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

KMT333
Junior Member
Posts: 69
Joined: Fri Feb 25, 2011 6:04 am
Contact:

Re: Volume Automation Bug 8.3

Post by KMT333 » Sat Oct 20, 2018 11:38 pm

Thanks MattiasNYC. The reason you see the suspend icon highlighted is because I always suspend mute read write automation. I never suspend volume automation though, but if volume read automation was suspended then the fader would not be moving at all right (but you can see that it is before it's big dip), or is it now possible that some alternative automation not on the automation track plays in 8.3, or am I missing something else obvious?

When I uninstalled 8.3 and reinstalled 8.1.1 it did not happen again.
Nuendo 8 64 bit, Windows 10 64 bit, I7 5960X, 32GB RAM

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3691
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Volume Automation Bug 8.3

Post by MattiasNYC » Sun Oct 21, 2018 12:39 am

Sorry, I thought that you had maybe just clicked directly on that icon and accidentally disabled automation.

Anyway, you're right. I can't replicate it here though. Does it happen in newly created 'clean' projects as well?
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

KMT333
Junior Member
Posts: 69
Joined: Fri Feb 25, 2011 6:04 am
Contact:

Re: Volume Automation Bug 8.3

Post by KMT333 » Sun Oct 21, 2018 2:33 am

No worries but good pick up though. Unfortunately I haven't been able to replicate it and it only happened in that one project that was made from a template that I created in 8.1.1 so maybe that's a big factor. I also had a trim problem writing to end no matter what settings were in place in 8.3 which was catching me out so I sadly had to bail out of 8.3 and go back to 8.1.1 until it feels safe to use.
Nuendo 8 64 bit, Windows 10 64 bit, I7 5960X, 32GB RAM

KMT333
Junior Member
Posts: 69
Joined: Fri Feb 25, 2011 6:04 am
Contact:

Re: Volume Automation Bug 8.3

Post by KMT333 » Mon Dec 10, 2018 2:19 am

I'm still having this problem in 8.3.1. This is with a project that was created in an earlier version of Nuendo 8, but as revisions do happen not all projects can be created in 8.3 and above so this does seem to be a big problem (for me at least).

Has anyone else experienced this?

Here's the link to a video of it happening again

https://www.dropbox.com/s/aonhpnlj1hjsf ... 9.mp4?dl=0
Nuendo 8 64 bit, Windows 10 64 bit, I7 5960X, 32GB RAM

KMT333
Junior Member
Posts: 69
Joined: Fri Feb 25, 2011 6:04 am
Contact:

Re: Volume Automation Bug 8.3

Post by KMT333 » Mon Dec 10, 2018 2:36 am

I think I may have found a solution to my problem.

I have been writing automation without any automation reduction and that's when this problem occurs. I just changed the automation reduction level to 5% (it seems anything other then 0% is good so far) and the problem stopped happening.

Fingers crossed it solves this one. If I don't post again here then assume all is fine.
Nuendo 8 64 bit, Windows 10 64 bit, I7 5960X, 32GB RAM

twelvetwelve
Member
Posts: 894
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:35 pm
Contact:

Re: Volume Automation Bug 8.3

Post by twelvetwelve » Mon Dec 10, 2018 3:57 am

There also seems to be an automation bug when using trim in musical mode (which was listed as fixed). I get strange jumps in volume when doing that.

KMT333
Junior Member
Posts: 69
Joined: Fri Feb 25, 2011 6:04 am
Contact:

Re: Volume Automation Bug 8.3

Post by KMT333 » Mon Dec 10, 2018 11:07 am

Oh no. I was really hoping trims were sorted.
Nuendo 8 64 bit, Windows 10 64 bit, I7 5960X, 32GB RAM

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest