Trim mode problem 8.3

Post general topics related to Nuendo 8 here.
KMT333
Junior Member
Posts: 69
Joined: Fri Feb 25, 2011 6:04 am
Contact:

Re: Trim mode problem 8.3

Post by KMT333 » Mon Dec 17, 2018 3:05 am

twelvetwelve wrote:
Sun Dec 16, 2018 6:36 pm
Try using trim on a track with musical mode. Here it causes random jumps in level making it impossible to use. Strange as that was listed as fixed in the release notes.
I did have a try in music mode but was unable to make this error occur.

I had another problem though which I have previously submitted as another post where the level automation was not reading correctly when I had automation reduction set to 0%. When I set it to anything higher than 0% the problem went away. Could this help?
Nuendo 8 64 bit, Windows 10 64 bit, I7 5960X, 32GB RAM

Getalife2
Member
Posts: 538
Joined: Sat May 24, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: Trim mode problem 8.3

Post by Getalife2 » Mon Dec 17, 2018 2:59 pm

KMT333 wrote:
Mon Dec 17, 2018 3:05 am
twelvetwelve wrote:
Sun Dec 16, 2018 6:36 pm
Try using trim on a track with musical mode. Here it causes random jumps in level making it impossible to use. Strange as that was listed as fixed in the release notes.
I did have a try in music mode but was unable to make this error occur.

I had another problem though which I have previously submitted as another post where the level automation was not reading correctly when I had automation reduction set to 0%. When I set it to anything higher than 0% the problem went away. Could this help?
I bet if you do guys compare Automation Data Thinning settings they are not the same.
N10.0.20 - i7 5960X/32 GB at 4.3GHz with x7 SSDs - Win 7/64 - 2x RME MADI - 3X UAD-2 Quad - VEP

twelvetwelve
Member
Posts: 894
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:35 pm
Contact:

Re: Trim mode problem 8.3

Post by twelvetwelve » Mon Dec 17, 2018 6:44 pm

It doesn't occur 100% of the time but it's pretty easy to reproduce here.

- Create a track, put it in musical mode, put a white noise generator on it and draw some changes in level
- Put automation into trim mode and attempt to trim the automation you've just created

Here it will randomly jump in level as you're holding trim down which you can see happen visually too.

KMT333
Junior Member
Posts: 69
Joined: Fri Feb 25, 2011 6:04 am
Contact:

Re: Trim mode problem 8.3

Post by KMT333 » Tue Dec 18, 2018 3:26 am

twelvetwelve wrote:
Mon Dec 17, 2018 6:44 pm
It doesn't occur 100% of the time but it's pretty easy to reproduce here.

- Create a track, put it in musical mode, put a white noise generator on it and draw some changes in level
- Put automation into trim mode and attempt to trim the automation you've just created

Here it will randomly jump in level as you're holding trim down which you can see happen visually too.
I've tried this following you instructions a few times as instructed but I can't get the same error unfortunately. I'll try it on one of my other systems when I get a chance.
Nuendo 8 64 bit, Windows 10 64 bit, I7 5960X, 32GB RAM

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests