Halion Sonic SE presets should be fully editable by Halion 6 users.

All feature requests and suggestions for upcoming releases of HALion 6 and HALion Sonic 3 can be posted here.
Post Reply
Romantique Tp
External Moderator
Posts: 2882
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Halion Sonic SE presets should be fully editable by Halion 6 users.

Post by Romantique Tp » Tue Aug 22, 2017 12:53 pm

Editing sample-based HS SE presets is current extremely limited. You can only change parameters from the "Macro" and "Sound" tabs, everything else doesn't work.
http://i.imgur.com/hcYnO24.png
http://i.imgur.com/AffHYr0.png
http://i.imgur.com/cugGrbF.png

The sample-based HS SE presets mostly come from the original Yamaha Motif which for the most part aren't included with current Yamaha keyboards. It doesn't make sense to block them off like this when Halion Sonic 3 comes with samples from the Motif XS/XF, which are still "current".

It would be great if we were given the same level of editability as the Halion Sonic Factory Library. (it would be even better if the original HS SE multisamples could be added to Halion Sonic's Layer library, but that would just be a nice bonus)
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

Cubase Pro and Wavelab Pro (latest), Windows 7 Ultimate 64-bit, MSI Z87-G45 GAMING, i5 4690k, GeForce GTX 760, almost every Steinberg plugin and expansion, Trilian, Komplete 10, etc etc etc etc

User avatar
abject39
Member
Posts: 317
Joined: Sat Jan 17, 2015 8:20 pm
Location: Ventura, Ca
Contact:

Re: Halion Sonic SE presets should be fully editable by Halion 6 users.

Post by abject39 » Sat Sep 02, 2017 10:43 pm

Wasn't even aware of this. This should be fixed.
My vision is uncompromising: to transcend my clients dreams by mesmerizing their audience with the world's finest audio arrangements and products.

User avatar
Tekknovator
New Member
Posts: 23
Joined: Mon Aug 07, 2017 6:18 pm
Contact:

Re: Halion Sonic SE presets should be fully editable by Halion 6 users.

Post by Tekknovator » Tue Sep 05, 2017 2:55 pm

Halion sonic se content is editable in halion 6. But most of the stuff that comes with cubase has copyprotection and is locked away. Someone once said it is due to license restrictions or something like that. Check out an answer I gave to a similar post how to find out:
viewtopic.php?f=267&t=121938&p=662522#p662522

Also if you create your own halion sonic se content with the library creator, you can decide what to lock and what to keep accessible.

I hope that sheds some light :)

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 2882
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: Halion Sonic SE presets should be fully editable by Halion 6 users.

Post by Romantique Tp » Wed Jan 24, 2018 11:30 am

Another possibility would be for Steinberg/Yamaha to sell the original Motif sound set (maybe even including the Motif ES/S90 ES sounds) as a Halion expansion, including full editability. The vast majority of these sounds aren't included with the modern Motifs or the Yamaha Montage, and those that are are very useful for layering.

I know a lot of people would buy it for a more accurate recreation of the Power Grand alone. That piano is immensely popular.
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

Cubase Pro and Wavelab Pro (latest), Windows 7 Ultimate 64-bit, MSI Z87-G45 GAMING, i5 4690k, GeForce GTX 760, almost every Steinberg plugin and expansion, Trilian, Komplete 10, etc etc etc etc

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest