Recalling Flux Presets in HSSE-3.3

Post general topics related to HALion 6 and HALion Sonic 3 here.
Post Reply
User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1338
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Recalling Flux Presets in HSSE-3.3

Post by fenderchris » Sat Aug 17, 2019 2:07 pm

How do I recall a User preset into HS SE 3.3?

I edit one of the Factory presets and then save it, with a slightly modified name, using the Floppy Disc icon in the bottom left-hand corner of Flux. I would expect this new User preset to appear in the list of Flux presets but I can not find it anywhere. I've tried selecting the User icon but nothing shows up there.

I can not even find how to import the preset.

I've tried looking at the user manual but nothing seems to be clear.

Any help would be appreciated.
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.

Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-8.1.10, Nuendo-10.2, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

User avatar
jamescolah
Junior Member
Posts: 122
Joined: Thu Sep 26, 2013 3:02 pm
Contact:

Re: Recalling Flux Presets in HSSE-3.3

Post by jamescolah » Sun Aug 18, 2019 9:51 am

Hi fenderchris,

When saving, simply right click on the preset name and a pop up will appear. Click on 'Save Program As' and write your new name for the preset and then click 'OK.'

You will then see it in the list of presets under the Load tab. If you can't it may be worth clicking on the 'Reset Filter' button which is just below the Load tab slightly to the left!

Hope this helps as I've just tried it myself and it works perfectly?

Kind regards

James Colah
http://www.jamescolahproductions.com

User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1338
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: Recalling Flux Presets in HSSE-3.3

Post by fenderchris » Mon Aug 19, 2019 1:32 pm

jamescolah wrote:
Sun Aug 18, 2019 9:51 am
Hi fenderchris,

When saving, simply right click on the preset name and a pop up will appear. Click on 'Save Program As' and write your new name for the preset and then click 'OK.'

You will then see it in the list of presets under the Load tab. If you can't it may be worth clicking on the 'Reset Filter' button which is just below the Load tab slightly to the left!
Hey James,

Thanks, that works perfectly.

The Floppy Disc icon in the bottom left-hand corner is obviously for saving some other kind of preset.
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.

Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-8.1.10, Nuendo-10.2, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

User avatar
jamescolah
Junior Member
Posts: 122
Joined: Thu Sep 26, 2013 3:02 pm
Contact:

Re: Recalling Flux Presets in HSSE-3.3

Post by jamescolah » Tue Aug 20, 2019 9:22 am

No problem fenderchris - glad I could help.

Have a nice day!

Kind regards

James Colah

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest