Unable to preview sounds the halion screen?

All topics on HALion 4, HALion 5 and Steinberg's VST workstations HALion Sonic 1 and HALion Sonic 2
Post Reply
dobibo
New Member
Posts: 15
Joined: Tue Mar 08, 2016 1:54 pm
Contact:

Unable to preview sounds the halion screen?

Post by dobibo »

I opened a vst instrument rack - halion sonic sse

created a midi track , the output is linked to HSSE .
Clicked on edit instrument to open the HSSE screen.
There are 16 slots , I can only listen to slot 1 (the one that is linked to the midi track) .
if i load a sound to any other slot i cant listen to it , not while auditioning and not after just clicking on it and playing my midi controler.

Why cant i work on sounds within the HSSE without opening a midi track for every slot?

User avatar
Matthias Quellmann
Moderator
Posts: 910
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:44 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Re: Unable to preview sounds the halion screen?

Post by Matthias Quellmann »

Hi,

what you can do it whether change the MIDI channel in your MIDI or Instrument track in Cubase or change the MIDI channel in the MIDI tab in HALion Sonic SE for the individual slot. The keyboard controller is routed through Cubase, so you have to change one or the other MIDI channel in order to play more than just the first slot in HALion Sonic SE.
Matthias Quellmann - Senior Marketing Manager
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

dobibo
New Member
Posts: 15
Joined: Tue Mar 08, 2016 1:54 pm
Contact:

Re: Unable to preview sounds the halion screen?

Post by dobibo »

I see .
Thought there was another way.
Thank you sir :mrgreen:

User avatar
VinnieD
Member
Posts: 301
Joined: Sat Mar 09, 2013 8:56 am
Contact:

Re: Unable to preview sounds the halion screen?

Post by VinnieD »

I usually create multiple midi tracks for a multi instrument, such as HALion, GA or my Korg M1... Then I link the midi channels to their appropriate tracks in the instrument. Save as template and next time my instrument is ready to go with all midi channels set up...
Cubase Pro 9.5/ 10 - HALion 6/ HALionsonic 3 - NeoSoul Keys - Absolute VST+ - Kick2 - Groove Agent 4 - Korg Legacy M1 - Massive - Sylenth1 - BlueII - SubBoomBass - TAL-U-NO-LX - Cable Guys bundle
Win 10 (64b) - 8GB RAM - i7 3770k - UAD2 Solo - NVidia Geforce GTX970 - Oculus Rift DK2
Komplete Audio 6 - Yamaha H8 - Korg SP250 - Korg MS20 (Full Size Kit) - Novation Impulse 25 (Automap)
iPad Air 2 - Cubasis 2 - Cubase IC Pro - Nanologue

Post Reply

Return to “Halion 5 | Halion 4 | Halion Sonic | Halion Sonic 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest