gm midi sounds in sonic se2

All topics on HALion 4, HALion 5 and Steinberg's VST workstations HALion Sonic 1 and HALion Sonic 2
Post Reply
kashmish
New Member
Posts: 5
Joined: Sun Feb 23, 2014 6:27 am
Contact:

gm midi sounds in sonic se2

Post by kashmish » Sat Nov 11, 2017 1:50 pm

i imported some midi file the other day, it came with a bunch of gm midi sounds that are nicely listed in the multi program rack,
but i cant seem to find any of these sounds in the library of sonic se2,
wondering what is happening here, can anyone explain? would love to be able to use these sounds on other tracks or projects as well
do i have to purchase a full version of sonic?
thx
K

User avatar
Home Studio 87
Member
Posts: 781
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:32 pm
Contact:

Re: gm midi sounds in sonic se2

Post by Home Studio 87 » Sat Nov 11, 2017 2:53 pm

If you want use GM Bank with HS (SE too) go to option tab and in "Program Changes" menu choose "GM Mode".
Gigabyte GA-X99P-SLI / Intel Corei7 6800k / 32 Go DDR4 / 4x SSD / Win 10 Pro x64 / UAD Apollo Twin USB / UAD2 Satellite Octo USB / UAD2 Octo PCIe / Cubase Pro 10 / VEP6 / D-Touch Cubase / Console 1 / 24 Ch X-Touch / CMC Controllers / iPad 2&3 Lemur / Komplete Kontrol S61 MK2 /

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 2878
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: gm midi sounds in sonic se2

Post by Romantique Tp » Sat Nov 11, 2017 3:37 pm

These instruments should be at the top of the list. Are you using Halion Sonic SE 2's built in preset browser?
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

Cubase Pro and Wavelab Pro (latest), Windows 7 Ultimate 64-bit, MSI Z87-G45 GAMING, i5 4690k, GeForce GTX 760, almost every Steinberg plugin and expansion, Trilian, Komplete 10, etc etc etc etc

kashmish
New Member
Posts: 5
Joined: Sun Feb 23, 2014 6:27 am
Contact:

Re: gm midi sounds in sonic se2

Post by kashmish » Sat Nov 11, 2017 7:36 pm

nothing worked, switching on gm didnt change anything, and i dont use any other browser then whats built when i activate the vst app from my cubase tracks.

tried a few times to 'repair' the sonic se installation from windows, that didnt change anything
finally deleted sonic se, and tried to reinstall with the cubase installers, but i have updated cubase on this pc since version 5 or such, dont even remember....
couldnt find any halion se installers with my current cubase 9 pro...
then found a sonic se3 downloader on steinberg, and while installing it i get an error as:
FCP_SMT_078_HSSE_GM_Presets_01.vstsound is missing... (and only this file...)
couldnt find anything named like that lying around on my pc ...

good news is sonic se3 seems a little nicer and i still see and use the gm sounds when importing foreign midifiles...
but: i can still not find any gm midi sounds, not even in the fancy new browser...
mysterious ;-)

Post Reply

Return to “Halion 5 | Halion 4 | Halion Sonic | Halion Sonic 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests