Using a synth knob as a fader

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
Mpaulcurreri
Junior Member
Posts: 91
Joined: Thu Sep 21, 2017 1:12 am
Contact:

Using a synth knob as a fader

Post by Mpaulcurreri »

Hi guys --
Anyhow ever use a synth knob as a fader? Perhaps it's harder than I thought, because I can't figure it out. I'd like to be able to assign, say, my Sub37's big old filter knob to act as the controller for an automation lane. Possible? THanks!
Cubase 10.5.
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2019)
3.7 GHz 6-Core Intel Core i5
16 GB 2667 MHz DDR4
UAD Apollo x4

st10ss
Member
Posts: 691
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:04 pm
Location: Nuremberg, Germany
Contact:

Re: Using a synth knob as a fader

Post by st10ss »

Yes, if it sends MIDI
Steffen
DAW: Nuendo, Cubase, Wavelab
Plugins: Fabfilter, UAD, Eventide, Waves, Voxengo, SIR, Native Instruments
Desks: A&H dLive (Live Sound), A&H QU16 (Live Sound), Yamaha DM1000(Home Studio)
i5 6400, 16GB RAM, Win10Pro 2004

User avatar
RWW
New Member
Posts: 34
Joined: Wed Apr 29, 2020 9:46 pm
Contact:

Re: Using a synth knob as a fader

Post by RWW »

I've been able to assign midi cc to my knob as well, so yes!
Dorico user since 03/03/2020

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests