MAAG EQ2 (Others) Causing Cubase to go away while loading project

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
lahatte
Member
Posts: 214
Joined: Fri Dec 30, 2016 12:02 am
Contact:

MAAG EQ2 (Others) Causing Cubase to go away while loading project

Post by lahatte »

Cubase crash dump is attached. Please fix. MAAG EQ2 being used is VST3.6.7

Cubase has done the same disappearing act due to at least one other plugin.

Thanks.
Attachments
Cubase 10.5.20.179 64bit 2020.8.26 0.24.46.974.dmp
(1.52 MiB) Downloaded 15 times
Cubase, Windows 10, 64Gb RAM

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 25129
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: MAAG EQ2 (Others) Causing Cubase to go away while loading project

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

The crash is in the plug-in. Please get in contact with the plug-in manufacturer.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

lahatte
Member
Posts: 214
Joined: Fri Dec 30, 2016 12:02 am
Contact:

Re: MAAG EQ2 (Others) Causing Cubase to go away while loading project

Post by lahatte »

Yes, but can't Cubase catch these errors? I mean, they ARE the developers of the VST protocol.

I had already sent the info to Plugin Alliance.

Thanks.
Cubase, Windows 10, 64Gb RAM

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 25129
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: MAAG EQ2 (Others) Causing Cubase to go away while loading project

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

Unfortunately the plug-in is running directly in Cubase, it's not "sent-boxed". This is how Cubase is designed. So if the plug-in crashes, Cubase crashes with it.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

lahatte
Member
Posts: 214
Joined: Fri Dec 30, 2016 12:02 am
Contact:

Re: MAAG EQ2 (Others) Causing Cubase to go away while loading project

Post by lahatte »

Yea. It just seems odd that Steinberg doesn't know how to trap these errors. They do catch some.

In fact, in my view Steinberg should take these cases and try to catch these errors in order to make Cubase more robust. The better the error handling, the better the application.
Cubase, Windows 10, 64Gb RAM

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests