Random and Extremely Loud white noise

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
pxiong3
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Jun 09, 2019 5:05 am
Contact:

Random and Extremely Loud white noise

Post by pxiong3 » Sun Jun 09, 2019 5:11 am

I have no idea what could be causing this to be honest. It only started popping up recently.

Sometimes, when I'm switching between midi instruments that are mostly routed from VE Pro, I get this insanely huge white noise sound. It comes on literally like how you switch channels on a TV when we used to use antennas. Nothing has really changed much about my system other than overclocking the RAM to 2333 Mhz. Does anybody have a similar issue or am I alone on this? I'm afraid to use headphones because of this issue as it's loud enough to hurt my ears every time it happens.

System details
Ryzen 7 1700 @3.7 Ghz
32Gbs of DDR4 RAM at 2333 Mhz
GTX 1060 6gb
Scarlet 2i2
EastWest Composer Cloud routed in VE Pro

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3748
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Random and Extremely Loud white noise

Post by Prock » Wed Jun 12, 2019 1:34 pm

A thought...
Does the VST have a permanently activated license? It might be noise introduced by a trial version.

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.20, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

pxiong3
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Jun 09, 2019 5:05 am
Contact:

Re: Random and Extremely Loud white noise

Post by pxiong3 » Mon Jun 17, 2019 2:01 am

Prock wrote:
Wed Jun 12, 2019 1:34 pm
A thought...
Does the VST have a permanently activated license? It might be noise introduced by a trial version.

Regards 8-)
I've been fishing around and licenses seem like a culprit. There a possibility that EastWest may have been sending out the white noise, but they were reactivated recently. My Roland Cloud subscription is currently offline but I technically don't have any of them loaded into my current project. I don't need Roland Cloud atm so I might actually try to remove it from Cubase and see if that works. Thank you!

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest