Audio outputs not connected -Bug

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
Vaesion
New Member
Posts: 18
Joined: Sat Jul 14, 2018 2:33 am
Contact:

Audio outputs not connected -Bug

Post by Vaesion » Thu Nov 08, 2018 11:24 pm

Randomly reopening sessions the audio output routing is lost. For instance, a client asks to turn the lead up but your routing is lost and you have to reroute every channel of the mix and redo the whole master output when resetting the output. Cubase 9.5.41

Bryan
Attachments
mainouts.jpg
(377.38 KiB) Not downloaded yet

mitchiemasha
Member
Posts: 573
Joined: Tue May 10, 2011 10:02 pm
Contact:

Re: Audio outputs not connected -Bug

Post by mitchiemasha » Thu Nov 08, 2018 11:47 pm

I've got this issue. All my control room settings are lost. I spent time resetting them all and BOOM! lost again. Isn't it about time we had a save file for these or is there one already, like key commands. Same goes for my Midi connections in my midi device manager. When that gets broke, redoing it tends to seriously destroy old projects using hardware. I'm going to start noting the names of the synth part in the project on the midi track note pad.
W10, CP10, i7 9700k, Noctua NH-U9S, MSI z390, 16Gb 3000Mhz DDR4, PCIe NVME 970 Pro, AC-1 Carillon Case, Be Quiet Straight Power 11, Virus TI (Integrated), Yamaha CS2x (Custom Mapped), Novation Stations, Nord Rack 2, JV1080, 2x Presonus Firestudio, Dynaudio BM5's mkII & Eve SC305's.

User avatar
peakae
Senior Member
Posts: 2975
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: Audio outputs not connected -Bug

Post by peakae » Sun Nov 11, 2018 5:53 pm

Just connect the Audio Device again, so it knows where to send the Main OUT. And make a Preset while your at it.
if you change drivers, or forget to power on your audio device (making Cubase choose another driver) this will continue to happen.
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

mitchiemasha
Member
Posts: 573
Joined: Tue May 10, 2011 10:02 pm
Contact:

Re: Audio outputs not connected -Bug

Post by mitchiemasha » Mon Nov 12, 2018 12:17 pm

I did have presets... but it's disappeared. Even the new one i made after it disappeared, disappeared. I have quite a control room set up.
W10, CP10, i7 9700k, Noctua NH-U9S, MSI z390, 16Gb 3000Mhz DDR4, PCIe NVME 970 Pro, AC-1 Carillon Case, Be Quiet Straight Power 11, Virus TI (Integrated), Yamaha CS2x (Custom Mapped), Novation Stations, Nord Rack 2, JV1080, 2x Presonus Firestudio, Dynaudio BM5's mkII & Eve SC305's.

NeoFry
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Jun 13, 2019 12:10 am
Contact:

Re: Audio outputs not connected -Bug

Post by NeoFry » Thu Jun 13, 2019 12:17 am

I have the same problem with Windows 10 (1903) on a Legion Y530 connecting to Cubase Elements 10.
even when I try to pick the basic (and only one showing) ASIO driver, it instantly reverts back to not connected.
Attachments
not-connected.png
not allowing selection...
(686.57 KiB) Not downloaded yet

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests