BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
umfufu
Member
Posts: 339
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by umfufu » Thu Jan 11, 2018 10:47 pm

This happens pretty frequently when I put automation into write mode on a VST or channel. When I'm down I click off write mode but the channel stays red and I can't edit it, as it still acts like it's in write mode. The only solution I've found is closing the session and re-opening it. It's a serious flow killer.

Thx!
B
Last edited by umfufu on Thu Jan 25, 2018 11:37 pm, edited 1 time in total.
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.6. CubasePro 10 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

dlf
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Aug 10, 2016 12:24 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by dlf » Mon Jan 15, 2018 1:28 am

Yep. Sometimes Happens to me to very randomly

leonardm
Junior Member
Posts: 102
Joined: Thu Apr 11, 2013 11:06 am
Location: France
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by leonardm » Thu Jan 25, 2018 1:15 pm

Same here. I never found how to reproduce it for sure. Kind of random issue...
Leonard Mule, sound engineer / producer
www.poissonbarbu.com / www.leonardmule.com
Cubase Pro + Win 10 (both last update)

In_Stereo
Senior Member
Posts: 1336
Joined: Wed Oct 12, 2016 6:21 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by In_Stereo » Thu Jan 25, 2018 10:38 pm

Happens to me sometimes, too. It's a significant flow killer, indeed...I have to re-load the project.
Cubase 9.5, Trashcan Mac 6-core 3.7ghz, High Sierra 10.13.4 OS, AMD FirePro D300 Dual, 64 gig RAM, plugins galore, some hardware, a bunch of real instruments and synths, Apollo 8 TB, etc., etc., and two cats

dlf
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Aug 10, 2016 12:24 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by dlf » Fri Jan 26, 2018 2:16 am

A quick workaround instead of closing and opening the project is simply to disable and then re-enable the problematic channel. This will wake it up ☺

umfufu
Member
Posts: 339
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by umfufu » Fri Jan 26, 2018 2:39 am

oh yeah?
I'll give that a shot thx!
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.6. CubasePro 10 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

Evertone
Member
Posts: 287
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by Evertone » Sat Jan 27, 2018 7:54 pm

Confirmed here! Really annoying bug.
Cubase Pro 10.0.30
Mojave 10.14.6
iMac i7 - 32gb ram
Apogee Symphony IO

Bodegaempire
Junior Member
Posts: 140
Joined: Fri Mar 09, 2012 6:24 am
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by Bodegaempire » Sat Sep 15, 2018 2:32 am

Hey Dif - thanks for the tip! Didn't know about it but it worked like a charm here.
OSX 10.14.3; Cubase 9.5.41
2011 Macbook Pro w/16GB ram
2015 iMac 21.5" i7
RME Babyface; MOTU Traveler, UAD-2 Satellite Thunderbolt

lokotus
Junior Member
Posts: 194
Joined: Wed Dec 29, 2010 4:12 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by lokotus » Sat Jul 20, 2019 10:53 pm

Same here newest Cubase 10 in Win 10 64bit...

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest