BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
umfufu
Member
Posts: 328
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by umfufu »

This happens pretty frequently when I put automation into write mode on a VST or channel. When I'm down I click off write mode but the channel stays red and I can't edit it, as it still acts like it's in write mode. The only solution I've found is closing the session and re-opening it. It's a serious flow killer.

Thx!
B
Last edited by umfufu on Thu Jan 25, 2018 11:37 pm, edited 1 time in total.
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.6. CubasePro 10 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

dlf
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Aug 10, 2016 12:24 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by dlf »

Yep. Sometimes Happens to me to very randomly

leonardm
Junior Member
Posts: 116
Joined: Thu Apr 11, 2013 11:06 am
Location: France
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by leonardm »

Same here. I never found how to reproduce it for sure. Kind of random issue...
Leonard Mule, sound engineer / producer
www.poissonbarbu.com / www.leonardmule.com
Cubase Pro + Win 10 (both last update)

In_Stereo
Senior Member
Posts: 1534
Joined: Wed Oct 12, 2016 6:21 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by In_Stereo »

Happens to me sometimes, too. It's a significant flow killer, indeed...I have to re-load the project.
Latest Cubase 10.5, Windows 10 Pro 64-bit, i9 10920x 12-core 4.8gHz, 128 gigs RAM, AMD RX-550 , plugins galore, some hardware, a bunch of real instruments and synths, Apollo 8 TB, etc., etc., and two cats

dlf
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Aug 10, 2016 12:24 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by dlf »

A quick workaround instead of closing and opening the project is simply to disable and then re-enable the problematic channel. This will wake it up ☺

umfufu
Member
Posts: 328
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by umfufu »

oh yeah?
I'll give that a shot thx!
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.6. CubasePro 10 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

Evertone
Member
Posts: 320
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by Evertone »

Confirmed here! Really annoying bug.
Cubase Pro 11
Mojave 10.14.6
iMac i7 - 32gb ram
Apogee Symphony IO

Bodegaempire
Junior Member
Posts: 143
Joined: Fri Mar 09, 2012 6:24 am
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by Bodegaempire »

Hey Dif - thanks for the tip! Didn't know about it but it worked like a charm here.
OSX 10.14.3; Cubase 10.0.50.301
2011 Macbook Pro w/16GB ram
2015 iMac 21.5" i7
RME Babyface; MOTU Traveler, UAD-2 Satellite Thunderbolt

lokotus
Member
Posts: 215
Joined: Wed Dec 29, 2010 4:12 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by lokotus »

Same here newest Cubase 10 in Win 10 64bit...

GPnicolett
Member
Posts: 244
Joined: Tue Jan 24, 2012 12:11 am
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by GPnicolett »

Has this bug been logged? Still happening all the time here.
Greg Nicolett | Composer
http://www.gregnicolett.com
Cubase 10, Mojave, Mac Mini 6-core i7, 64gbRAM, RME Fireface 802

User avatar
myhrik
Junior Member
Posts: 52
Joined: Sun Dec 11, 2016 11:41 am
Location: Asker, Norway
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by myhrik »

Hello! I am still experiencing this with Cubase Pro 10.5.
On group tracks, it doesn't work to disable and enable the track. My only option is closing the session and re-opening it. Not cool..!
Eirik Myhr | composer and musician | http://eirikmyhr.no
🖥 iMac 27" Retina (Late 2015, 4 core, Intel Core i7, 4 GHz, 32 GB RAM, macOS Mojave)
⌨️ Apollo X8+Twin Duo+Satellite Quad, Steinberg CC121, Avid Artist Mix, NI Komplete Kontrol S61, Audient ASP880
💾 Cubase Pro 10, Dorico Pro 3, WaveLab Pro 9.5, Pro Tools HD 2018.4, NI Komplete Ultimate 10, UAD Plugins, SoundToys 5, Waves 10, Melodyne Studio 4, Addictive Drums 2, UVI Workstation, Omnisphere 2, Xpand 2

TonyC
New Member
Posts: 22
Joined: Sat Jan 08, 2011 4:52 pm
Contact:

Re: BUG - Automation Gets Stuck in Write Position

Post by TonyC »

I found this because I was getting this issue - I can tell you how it happens for me and hence can avoid it...

If I push Stop/spacebar while I'm still writing automation data (i.e. with a midi controller or mouse or whatever) then the track stays red.If you stop writing and then wait for a split second then the track will de-red itself and you can then press stop - all will be fine and it'll read after that.

So basically - when writing dont be hasty pushing 'stop'

Does that work your end?

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest