The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 can be posted here.
User avatar
skillet
Member
Posts: 355
Joined: Mon May 19, 2014 9:55 pm
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by skillet » Wed Aug 29, 2018 5:22 am

Interesting, thanks for the heads up, his comment seems rather odd now since that thread was fairly specific (much like this one) about the benefits of ara. ARA2 and that thread gives me a lot of hope for ARA2 in Cubase with support for transfer from Chord Track information and across multiple tracks. That is one of the features I love with vari audio that I would love built into Melodyne. Fingers crossed for ARA2 in Cubase 10, it sounds like they were made for each other!
OSX Version 10.11.6 | Mac Pro (Late 2013) | Processor: 3.5 Ghz 6-Core Intel Xeon E5 | Memory: 32 GB 1866 Mhz DDR3 ECC

Cubase 9.0.20 | Nuendo 7.1.30 + Expansion Kit | Pro Tools 12.8 | Logic 10.3 | Digital Performer 8.0.7 | Ableton Live 9.7

Audio Interface: Steinberg UR44 | MIDI Interface:MOTU MIDI Timepiece AV; MIDIMan 1x1 | MIDI Keyboard: M-Audio Venom Keyboard, Roland A-33; Kork Nano Key | Control Surface: MCU (Mackie Control Universal); Korg Nano Kontrol; PreSonus FaderPort; Shuttle Pro 2

Quinn3k3
Member
Posts: 294
Joined: Sat Jun 18, 2011 12:45 am
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by Quinn3k3 » Thu Aug 30, 2018 2:26 am

Hi Skillet,

You're welcome. I only reason I pointed it out because he made a few harsh comments to some of the posters in the other thread and, at this point, it seems like he may be more interested in drawing attention to himself than having any constructive input on this subject.

On a more positive note, I definitely think that ARA will make into Cubase at some point. If it makes it into v.10, that would be an awesome surprise for all of us that have been, not so patiently, waiting for ARA to be added.

JWink
New Member
Posts: 10
Joined: Mon Jan 26, 2015 9:29 am
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by JWink » Tue Sep 11, 2018 10:41 pm

Lack of ARA support is one of the biggest things keeping me from embracing Cubase. Please add it, Steinberg!

john charles
New Member
Posts: 30
Joined: Sun Feb 24, 2013 1:32 am
Location: Paris
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by john charles » Mon Sep 17, 2018 10:27 am

+1

musikertimo
New Member
Posts: 40
Joined: Fri Mar 18, 2016 3:06 pm
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by musikertimo » Wed Sep 19, 2018 8:08 am

+1

tubesniffer
Junior Member
Posts: 94
Joined: Sun Aug 14, 2011 4:52 pm
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by tubesniffer » Sun Sep 30, 2018 2:53 pm

+1
Best regards
TS
Win7 SP1, Xeon E5-1650v3, Supermicro X10SRi-F, 32GB DRAM, MSI GTX980 4G, Samsung 960 EVO/950 Pro
Sonnet Allegro Pro (FL1100): RME UFX+, Octamic XTC, ADI-2 Pro FS, ARC USB, Geithain RL906D, Audeze LCD-3

lokotus
Junior Member
Posts: 194
Joined: Wed Dec 29, 2010 4:12 pm
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by lokotus » Thu Oct 04, 2018 9:37 am

ARA is cool . but Cubase has so many internal bugs that need fixing, ARA would bring more headache to this equation...

Tj99
New Member
Posts: 39
Joined: Wed Dec 06, 2017 9:25 am
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by Tj99 » Sun Oct 21, 2018 1:16 pm

lokotus wrote:
Thu Oct 04, 2018 9:37 am
ARA is cool . but Cubase has so many internal bugs that need fixing, ARA would bring more headache to this equation...
Cant confirm this. Cubase 9.5 on Win 10, no bugs at all. Maybe every month a project crashes, but thats bc of the plugs.

+1 for ARA

AtariST
New Member
Posts: 8
Joined: Wed Apr 18, 2018 9:38 am
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by AtariST » Sat Nov 03, 2018 8:26 pm

+1

TobyC
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Mar 08, 2018 6:29 pm
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by TobyC » Fri Nov 30, 2018 11:35 pm

Whizz! Now promised as a to be delivered feature in Cubase 10 Pro. Well done Steinberg - you listened, thank you!

badreams
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Jan 13, 2019 9:16 am
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by badreams » Sun Jan 13, 2019 9:17 am

Everyone was hoping that they would do ARA support in the Elements and AI versions? ))

User avatar
SF_Green
Junior Member
Posts: 153
Joined: Wed Jul 17, 2013 1:47 pm
Location: San Francisco
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by SF_Green » Mon Jan 14, 2019 8:11 pm

Did I see somewhere they expect to release ARA integration in February?
Cubase Pro 10.0.30, Wavelab Elements 9.5.50, Live 10.1 Suite, Reason 10.4, SonarPt-2017.10, Finale 25, Komplete12 Ult, Omnisphere 2.6, BFD3, ARP Omni, many things with strings.
RME FireFace 800 (D 3.125, fw 2.77), Adam A7X, UAD-2 Quad, NI S88 Mk2, A-800 PRO, CC121, Alesis QS7.1, Arturia BeatStep Pro, Maschine MkII, POD HD500
AMD FX-8370, Gigabyte 990FXA-UD3, Win 10 Pro x64 v1903, 16Gb CorsairDDR3-1600
GeForce GTX 950 (436.02), SSD 525Gb (OS), SATA 3 & 1.5Tb
GrSltz My Studio

User avatar
Sonik
Member
Posts: 988
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by Sonik » Mon Jan 14, 2019 8:20 pm

It would be very nice to see it on the Namm...
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

Musicmould
Junior Member
Posts: 57
Joined: Sat Nov 24, 2018 3:18 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: The Old "I want ARA integration with Cubase" one...

Post by Musicmould » Mon Mar 11, 2019 8:56 am

I hope Steinberg makes it more stable than in Studio One before they release it.
Cubase Pro 10.0.30 | Pro Tools | Ableton Live | Logic Pro X | Studio One | Melodyne Studio | Revoice Pro | VSL Pro |
Mac OS X 10.14.5 | iMac Pro, 32Gb Ram| UAD Apollo 8p+16 | 2xUAD Octo | Softube Console 1 | Motu Midi Express XT |
Various drummachines, microphones, hardware synths & fx and way too many plugins |

"Without music, life would be a mistake".

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests