Swing/Quantize presets organizer

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 can be posted here.
User avatar
NoMad92
Member
Posts: 348
Joined: Sat Aug 02, 2014 10:56 am
Location: Paris FR
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by NoMad92 » Thu Dec 06, 2018 10:14 pm

raino wrote:
Thu Dec 06, 2018 9:07 pm
NoMad92 wrote:
Thu Dec 06, 2018 10:49 am
raino wrote:
Wed Dec 05, 2018 8:57 pm


That's interesting. I've always accessed the Quantize Presets from the drop-down menu in the Toolbar - which as we know shows them as a single long list. But in the video they're accessing the Presets from the Inspector in the Key Editor which does indeed let you see them all at once. Too bad there is no Quantize Tab in the Project Window, just the editors.
Sadly it doesnt behave like that in C9.5 and C10 ... we still have that one list, with an arrow to scroll one line at a time... a real pain in the A !!!
No, this really does exist in C10, didn't check C9.5 but I will. Problem is you can only access it via the Inspector which is where I'm least likely to need it. :(


QuantPreset.JPG
I know (I do use quantise with inspector, especially when in lower zone) but I doesn't work on C9.5, but can you confirm it does in C10... I mean that the menu is showing more than 1 column.
Win10 creator 64bit, 16gb, i5-2550
DAW: Cubase 10
Hardware: Steinberg UR 12, Nektar Panorama P4, Akai MPD226
VSTs: UVI Falcon, VPS Avenger, Sylenth1

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3077
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by raino » Thu Dec 06, 2018 10:45 pm

I just checked the versions back to 8.5 and they all show the Presets as a table from the Inspector.

Seems pretty odd that they'd use the table format in one place and that horrible list in another. Why wouldn't they use the table everywhere once they figured it out.
rodger

Cubase Pro 10.0.10, Win7 Home Premium 64bit (downgraded after disastrous Win10 upgrade), Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

User avatar
NoMad92
Member
Posts: 348
Joined: Sat Aug 02, 2014 10:56 am
Location: Paris FR
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by NoMad92 » Fri Dec 07, 2018 10:02 am

raino wrote:
Thu Dec 06, 2018 10:45 pm
I just checked the versions back to 8.5 and they all show the Presets as a table from the Inspector.

Seems pretty odd that they'd use the table format in one place and that horrible list in another. Why wouldn't they use the table everywhere once they figured it out.
That's a shame, cause I do believe it's not a difficult programming skills they need here.
At least the table format is the least expected...nad something like "plugins manager" would be great, creating folders etc (like I said in the 1st post)

That plus the price of an update like the GA5 one (cause its not GA5 for real, its GA 4.5 and you pay 99€ for solo layers button, decompose function and some kits :?: :?: :?: ) and I think Steinberg is ruining all in front of their pairs (Ableton Live being now a reference in many pro music makers).
Win10 creator 64bit, 16gb, i5-2550
DAW: Cubase 10
Hardware: Steinberg UR 12, Nektar Panorama P4, Akai MPD226
VSTs: UVI Falcon, VPS Avenger, Sylenth1

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3077
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by raino » Fri Dec 07, 2018 8:42 pm

NoMad92 wrote:
Fri Dec 07, 2018 10:02 am
That's a shame, cause I do believe it's not a difficult programming skills they need here.
At least the table format is the least expected...nad something like "plugins manager" would be great, creating folders etc (like I said in the 1st post)
And that should be all over the place. The GUI for managing these lists of presets should be consistent everywhere. Compare Plugin Manager where folders & list of plugs can be managed in a flexible manner. Then look at the Logical Editor where presets can also be kept in folders, except you need to use the OS to create and populate those folders. And then Quantize presets are all thrown together. These should all be standardized to use the exact same interface.
rodger

Cubase Pro 10.0.10, Win7 Home Premium 64bit (downgraded after disastrous Win10 upgrade), Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

User avatar
mozizo
Senior Member
Posts: 1572
Joined: Fri Jan 28, 2011 10:48 pm
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by mozizo » Fri Dec 07, 2018 8:48 pm

raino wrote:
Fri Dec 07, 2018 8:42 pm
NoMad92 wrote:
Fri Dec 07, 2018 10:02 am
That's a shame, cause I do believe it's not a difficult programming skills they need here.
At least the table format is the least expected...nad something like "plugins manager" would be great, creating folders etc (like I said in the 1st post)
And that should be all over the place. The GUI for managing these lists of presets should be consistent everywhere. Compare Plugin Manager where folders & list of plugs can be managed in a flexible manner. Then look at the Logical Editor where presets can also be kept in folders, except you need to use the OS to create and populate those folders. And then Quantize presets are all thrown together. These should all be standardized to use the exact same interface.
+1 makes sense
cubase Pro 9.5 64bit ,halion 55 , GA45 HS2,HSO,Dark planet,neosoul keys.
Sony vaioF13 i7 CPU win10 redstone 64bit 8gb
Steinberg MR816csx ,MR816x ,UR44 ,CC121
Motif es6-Kawai Mp4-Korg PA4X-MOXF8
cubasis,cubase ic pro

User avatar
NoMad92
Member
Posts: 348
Joined: Sat Aug 02, 2014 10:56 am
Location: Paris FR
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by NoMad92 » Sat Dec 08, 2018 12:48 am

raino wrote:
Fri Dec 07, 2018 8:42 pm
NoMad92 wrote:
Fri Dec 07, 2018 10:02 am
That's a shame, cause I do believe it's not a difficult programming skills they need here.
At least the table format is the least expected...nad something like "plugins manager" would be great, creating folders etc (like I said in the 1st post)
And that should be all over the place. The GUI for managing these lists of presets should be consistent everywhere. Compare Plugin Manager where folders & list of plugs can be managed in a flexible manner. Then look at the Logical Editor where presets can also be kept in folders, except you need to use the OS to create and populate those folders. And then Quantize presets are all thrown together. These should all be standardized to use the exact same interface.
Exactly
Win10 creator 64bit, 16gb, i5-2550
DAW: Cubase 10
Hardware: Steinberg UR 12, Nektar Panorama P4, Akai MPD226
VSTs: UVI Falcon, VPS Avenger, Sylenth1

User avatar
theRoyal1
Member
Posts: 418
Joined: Fri Nov 04, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by theRoyal1 » Thu Jan 03, 2019 1:37 pm

jftr, after upgrading to 10 all my saved quantized presets were gone.

I tried importing the .xml from 9.5 but it resulted in bad graphical behavior.
So, with no way to import I have to remake all my presets.

Please move this or remake the request in the 10 forum...
Custom WS: i7 3930k | Corsair H100 | Sapphire HD7950 Dual X | 32GB GEIL Evo Corsa DDR3 1600 | MSI BigBang XPower II | 6xSamsung 840/850 EVO 1TB + 1x4TB + 2xWD2500 + 2xWD4001 HDD | Enermax 1200w 80+ Platinum | CM Cosmos II
Cubits : Cubase 10.0.10
CMC-TP | CMC-CH | CMC-PD | CMC-AI | 2xCMC-FD | CMC-QC

Main Gear: Access Virus Ti ,Virus C | Maschine Studio | Roland TR-8, TB-3, VT-3 | Roland XV-5080, JV-2080 | Korg Triton pro 76 | Novation SL MKII | Goliath HD | Yamaha AW4416 | MOTU MidiXT | Mackie HR824 | Seiki SE50UY04

User avatar
theRoyal1
Member
Posts: 418
Joined: Fri Nov 04, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by theRoyal1 » Thu Jan 03, 2019 2:05 pm

Just attempted to remake the Quantize preset and the GUI issue shows up so iow,
Seems like a Cubase bug!

I am using a 4k monitor and have a 135% zoom ...Gonna try it again and reduce the zoom.
I've seen stuff like this happen in Cubase before, had a similar bug in 9.0 and 9.5... yea, so about 2019
Cubase Quantize GUI 2.png
(100.86 KiB) Not downloaded yet

ftr, I managed to correct the GUI by selecting the "Use Windows XP style DPI scaling".
I have also re-saved all my quantize presets.
Custom WS: i7 3930k | Corsair H100 | Sapphire HD7950 Dual X | 32GB GEIL Evo Corsa DDR3 1600 | MSI BigBang XPower II | 6xSamsung 840/850 EVO 1TB + 1x4TB + 2xWD2500 + 2xWD4001 HDD | Enermax 1200w 80+ Platinum | CM Cosmos II
Cubits : Cubase 10.0.10
CMC-TP | CMC-CH | CMC-PD | CMC-AI | 2xCMC-FD | CMC-QC

Main Gear: Access Virus Ti ,Virus C | Maschine Studio | Roland TR-8, TB-3, VT-3 | Roland XV-5080, JV-2080 | Korg Triton pro 76 | Novation SL MKII | Goliath HD | Yamaha AW4416 | MOTU MidiXT | Mackie HR824 | Seiki SE50UY04

aricastudio
Junior Member
Posts: 56
Joined: Fri Jun 22, 2012 3:29 pm
Contact:

Re: Swing/Quantize presets organizer

Post by aricastudio » Wed Jan 09, 2019 11:58 pm

raino wrote:
Thu Dec 06, 2018 9:07 pm
NoMad92 wrote:
Thu Dec 06, 2018 10:49 am
raino wrote:
Wed Dec 05, 2018 8:57 pm


That's interesting. I've always accessed the Quantize Presets from the drop-down menu in the Toolbar - which as we know shows them as a single long list. But in the video they're accessing the Presets from the Inspector in the Key Editor which does indeed let you see them all at once. Too bad there is no Quantize Tab in the Project Window, just the editors.
Sadly it doesnt behave like that in C9.5 and C10 ... we still have that one list, with an arrow to scroll one line at a time... a real pain in the A !!!
No, this really does exist in C10, didn't check C9.5 but I will. Problem is you can only access it via the Inspector which is where I'm least likely to need it. :(


QuantPreset.JPG

Wow thanks for the tip. Still pretty archaic, given computers ability handling databases.
Absolute shortcoming on Steinberg part, or a calculated move to include later and charge another $100 bucks for an update.

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests