Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 can be posted here.
Post Reply
cinematree
Junior Member
Posts: 113
Joined: Mon Jan 24, 2011 5:31 pm
Contact:

Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by cinematree » Sun Apr 16, 2017 10:36 am

Just like you can set the scale/key in tuning software like Autotune, it would be very useful to be able to set a scale/key for Variaudio so when you quantize all pitches at once, they will gravitate toward the pitches of the scale. I know you can colorize the variaudio event to tell you if they are in the scale or not, but it's a pain to have to go in and find all the red (out of the scale) objects, and move them.
Using Cubase 10.0.15 with Windows 10 Pro, RME Madiface, Orion 32, Uaudio Thunderbolt Apollo 8, Apollo Twin, and a UAD Satellite

Razzia
Junior Member
Posts: 97
Joined: Thu Oct 13, 2016 3:31 am
Contact:

Re: Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by Razzia » Sun Apr 23, 2017 12:15 am

Melodyne does this too. Would be nice.
Cubase Pro 9 / Ableton Live 9 Suite / Ableton Push 2 / Novation LaunchKey 25 / Steinberg CMC-CH
Audient iD4 / ART Voice Channel
Win 10 Pro x64 / i7 6700k / 200 GB SSD / 2TB HDD / 16 GB RAM

User avatar
mozizo
Senior Member
Posts: 1646
Joined: Fri Jan 28, 2011 10:48 pm
Contact:

Re: Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by mozizo » Mon Apr 24, 2017 7:07 pm

+1
although its kind of possible to "quantize" Vari audio to scales in chord track
cubase Pro 9.5 64bit ,halion 55 , GA45 HS2,HSO,Dark planet,neosoul keys.
Sony vaioF13 i7 CPU win10 redstone 64bit 8gb
Steinberg MR816csx ,MR816x ,UR44 ,CC121
Motif es6-Kawai Mp4-Korg PA4X-MOXF8
cubasis,cubase ic pro

cinematree
Junior Member
Posts: 113
Joined: Mon Jan 24, 2011 5:31 pm
Contact:

Re: Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by cinematree » Mon Apr 24, 2017 7:10 pm

mozizo wrote:+1
although its kind of possible to "quantize" Vari audio to scales in chord track
I'm not sure what you mean? Can you clarify? Maybe I'm missing something (I hope).
Using Cubase 10.0.15 with Windows 10 Pro, RME Madiface, Orion 32, Uaudio Thunderbolt Apollo 8, Apollo Twin, and a UAD Satellite

User avatar
peakae
Senior Member
Posts: 2974
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by peakae » Mon Apr 24, 2017 7:33 pm

Use chord track, variaudio can use the chords and displays notes in green when they are in the chord, blue if they are in the scale and red if they do not fit.
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

cinematree
Junior Member
Posts: 113
Joined: Mon Jan 24, 2011 5:31 pm
Contact:

Re: Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by cinematree » Mon Apr 24, 2017 8:05 pm

Ah, yes, I know about that. Thank you. Hoping to have a feature where you can just automatically quantize everything to scale
Using Cubase 10.0.15 with Windows 10 Pro, RME Madiface, Orion 32, Uaudio Thunderbolt Apollo 8, Apollo Twin, and a UAD Satellite

User avatar
mozizo
Senior Member
Posts: 1646
Joined: Fri Jan 28, 2011 10:48 pm
Contact:

Re: Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by mozizo » Mon Apr 24, 2017 11:39 pm

in chord track its possible to create scales on different places on the timeline,and on the audio track in the chords section on the inspector use "scales" on the "follow chord track" box.analyze the audio in vari-audio and the notes should be follow according to the scales.
(set to scales again in the inspector if the notes didt move to the scales or if vari audio was reseted )

but i do agree that integrated scale option in vari audio would be more simple and straightforward approach
cubase Pro 9.5 64bit ,halion 55 , GA45 HS2,HSO,Dark planet,neosoul keys.
Sony vaioF13 i7 CPU win10 redstone 64bit 8gb
Steinberg MR816csx ,MR816x ,UR44 ,CC121
Motif es6-Kawai Mp4-Korg PA4X-MOXF8
cubasis,cubase ic pro

User avatar
beatpete
Senior Member
Posts: 1033
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:06 am
Contact:

Re: Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by beatpete » Mon Mar 19, 2018 12:38 am

A big bump to quantize variaudio to scales
Comp1: Windows 10 64 bit, Asus X99-A USB 3.1, I7 5930K (running at 4500 MHz), 32 gb Corsair Vengeance DDR4 ram, Radeon HD5450 graphics, RME Digiface, Steinberg UR824 and MR816x (X2)
(connected to Digiface), Cubase 9.5.10 64bit
Comp 2: Windows 7 64bit, I5 3450,16 gb ram, VEPro.

User avatar
T-bag
Junior Member
Posts: 81
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:08 pm
Contact:

Re: Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by T-bag » Wed Mar 21, 2018 9:29 pm

+1
Windows 10 64 bit; 64GB Ram; Intel i7 8700; VEP Slave i9 64gb ram; Graphics-twin monitor;
Hardware: Motif XF7; Emu Esynth; MPK249; XV5080; MOTU 828mk3 & 2408; Komplete Kontrol S49
Plug Ins - Mach Five-3; Kontakt V; Best Service Engine; Omnisphere; Lemur & Metagrid controllers; Cubase User since 1993.

User avatar
Sonik
Member
Posts: 986
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by Sonik » Thu Apr 05, 2018 2:52 am

++1
MacPro 8 core 16gb HD 5770 10.11.6|Cubase Pro 10.0.30|Wavelab 9.5|Studio One 4.5|Protools 12.4|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (14 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete10|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 2|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|

fedupfaction
New Member
Posts: 26
Joined: Thu Mar 01, 2018 9:28 pm
Contact:

Re: Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by fedupfaction » Thu Apr 05, 2018 3:08 pm

+1

User avatar
dirkvanniekerk
New Member
Posts: 10
Joined: Tue Jan 06, 2015 9:27 am
Contact:

Re: Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by dirkvanniekerk » Mon Apr 23, 2018 12:45 pm

+1

peterandu
Junior Member
Posts: 98
Joined: Tue Jan 09, 2018 7:22 am
Contact:

Re: Set Variaudio to quantize to a specific scale/key

Post by peterandu » Sat Nov 17, 2018 4:42 am

cinematree wrote:
Sun Apr 16, 2017 10:36 am
Just like you can set the scale/key in tuning software like Autotune, it would be very useful to be able to set a scale/key for Variaudio so when you quantize all pitches at once, they will gravitate toward the pitches of the scale. I know you can colorize the variaudio event to tell you if they are in the scale or not, but it's a pain to have to go in and find all the red (out of the scale) objects, and move them.
+1

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests