Coloring the whole channel strip in the mix console

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 can be posted here.
Atanaz
Junior Member
Posts: 107
Joined: Thu Aug 15, 2013 8:14 pm
Contact:

Re: Coloring the whole channel strip in the mix console

Post by Atanaz » Sat Apr 01, 2017 11:20 pm

Here are some mock ups I've made earlier (for Cubase 9, lol).
color_mixconsole.jpg
(936.65 KiB) Not downloaded yet
color_mixconsole_faders.jpg
(987.25 KiB) Not downloaded yet
Or just move the labels higher
label_mixconsole.jpg
(980.88 KiB) Not downloaded yet

User avatar
Raphie
Senior Member
Posts: 1319
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:20 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Coloring the whole channel strip in the mix console

Post by Raphie » Sun Apr 02, 2017 7:21 am

All 3 look awfull compared to what it is now. The full screen colors are just a plain eyesore.
Analogue Mastering
MSI raider X299 - Intel i9 7940 - MSI Gaming X 1070GTX 8GB - OCZ RD400 nvme SSD - 16GB DDR4-3000
Windows 10 x64 up to date - Cubase Pro 9.5x - Wavelab Pro 9.5x
RME MadiFX and racks full of outboard

Everything you need to know about remote control editors

Atanaz
Junior Member
Posts: 107
Joined: Thu Aug 15, 2013 8:14 pm
Contact:

Re: Coloring the whole channel strip in the mix console

Post by Atanaz » Sun Apr 02, 2017 6:52 pm

Raphie wrote:All 3 look awfull compared to what it is now.
I too enjoy blocking my labels and names and losing navigation to Transport Panel. :D

kocho1984
New Member
Posts: 35
Joined: Fri Feb 17, 2017 12:53 am
Contact:

Re: Coloring the whole channel strip in the mix console

Post by kocho1984 » Sun Apr 02, 2017 10:06 pm

Raphie wrote:The full screen colors are just a plain eyesore.
It's a matter of taste. There are DAWs in which it is implemented that way, so there are many users who want to have a possibility to find or recognize channels in easier way, using colors.

I think that colourful channels should be definitely optional (for the sake of users who are allergic on colours).

User avatar
Raphie
Senior Member
Posts: 1319
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:20 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Coloring the whole channel strip in the mix console

Post by Raphie » Mon Apr 03, 2017 6:08 am

But there are colors? It's not like there are not
There IS a system. With a perfect consistency between mixer and arrangement view
You can even colour parts independently.
Analogue Mastering
MSI raider X299 - Intel i9 7940 - MSI Gaming X 1070GTX 8GB - OCZ RD400 nvme SSD - 16GB DDR4-3000
Windows 10 x64 up to date - Cubase Pro 9.5x - Wavelab Pro 9.5x
RME MadiFX and racks full of outboard

Everything you need to know about remote control editors

Atanaz
Junior Member
Posts: 107
Joined: Thu Aug 15, 2013 8:14 pm
Contact:

Re: Coloring the whole channel strip in the mix console

Post by Atanaz » Mon Apr 03, 2017 10:24 am

Obviously these thin little labels on the bottom are not enough.

User avatar
Raphie
Senior Member
Posts: 1319
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:20 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Coloring the whole channel strip in the mix console

Post by Raphie » Mon Apr 03, 2017 11:11 am

They are for me. Just put it in the preferences as an option, for the ones who think it's better.
Analogue Mastering
MSI raider X299 - Intel i9 7940 - MSI Gaming X 1070GTX 8GB - OCZ RD400 nvme SSD - 16GB DDR4-3000
Windows 10 x64 up to date - Cubase Pro 9.5x - Wavelab Pro 9.5x
RME MadiFX and racks full of outboard

Everything you need to know about remote control editors

tepa
Junior Member
Posts: 121
Joined: Wed Jan 12, 2011 8:28 pm
Contact:

Re: Coloring the whole channel strip in the mix console

Post by tepa » Wed Apr 05, 2017 4:11 pm

Personally i would welcome it...
But in my workflow i would like more the possibility to coloring my bus routing (in/out routing connection). Sometimes I really missed the color in the mix console routing area to help my eyes with the small letters ;)
Nuendo 10 (last version) / Cubase 9 / Win Pro 10 / i9-9900K 4.8 Ghz / RAM 32G / RME UFX / RME FF800 / UAD 2 (1 Octo & 1 Quad) / SSD / nVIDIA

User avatar
Detch
Member
Posts: 212
Joined: Wed Apr 30, 2014 10:29 am
Contact:

Re: Coloring the whole channel strip in the mix console

Post by Detch » Thu Apr 06, 2017 4:26 pm

+1
Cubase 10.0.5, Windows 10 x64, i7 7700K, 32GB ram, Geforce GTX760

jlofling
New Member
Posts: 33
Joined: Fri Jan 07, 2011 6:28 pm
Contact:

Re: Coloring the whole channel strip in the mix console

Post by jlofling » Tue Jun 13, 2017 10:38 am

+1.

Really comes in handy when working on projects with high track counts. Too many times I've inadvertently messed with the wrong channel's routing or plugins (especially when using the same plugins on adjacent tracks). It's one of the main things I miss from Pro Tools.

MGiardetti
New Member
Posts: 26
Joined: Mon Dec 31, 2012 2:12 am
Contact:

Re: Coloring the whole channel strip in the mix console

Post by MGiardetti » Tue Apr 09, 2019 4:08 am

+1 Long overdue, would REALLY help

J Buckingham
Member
Posts: 202
Joined: Wed Aug 01, 2018 6:44 am
Contact:

Re: Coloring the whole channel strip in the mix console

Post by J Buckingham » Tue Apr 09, 2019 6:22 am

Do people really wizz across with the scroll bar to 'that yellow track' or 'those 3 blue tracks'?. It seems a bit hit and miss IMHO.
Try KC's to Hide Tracks/Channels combined with the Find Track/Channel (Ctrl F).
IMO way quicker. ;)
Cubase Pro 10 (Latest), i7 9800x @ 4.2GHz, 128GB RAM, Windows 10 Home, Focusrite Scarlett Solo, Geforce GTX 1060

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests