is there a way to find automation lines in similar way than Ableton Live?

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
User avatar
nordlead26
Member
Posts: 353
Joined: Wed Mar 09, 2016 10:45 pm
Contact:

is there a way to find automation lines in similar way than Ableton Live?

Post by nordlead26 » Mon May 20, 2019 1:28 am

is there a way to find automation lines in similar way than Ableton Live?

example: When you move a cutoff from "sylenth1", you can see/find the automation line corresponding to the moved knob.

Easy way to find without the need of pulse W
Cubase Pro 9.5.50 x64
Windows 10 x 64bit
Intel Core i7 860
20 GB RAM
audio interface MOTU 828 MKII

-steve-
External Moderator
Posts: 8748
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: is there a way to find automation lines in similar way than Ableton Live?

Post by -steve- » Mon May 20, 2019 2:32 am

In the automation panel, enable Reveal Parameter on Write
Independent manufacturer rep
Cubase Pro, Nuendo, and Dorico Pro; latest versions
Windows Pro 10 | i7-3770k | GA-77x-UD5h | 32 Gb | UR-RT2 | MOTU Ultralite mk3 hybrid
HP Spectre x360 2018 | 16 Gb

User avatar
nordlead26
Member
Posts: 353
Joined: Wed Mar 09, 2016 10:45 pm
Contact:

Re: is there a way to find automation lines in similar way than Ableton Live?

Post by nordlead26 » Mon May 20, 2019 9:46 pm

-steve- wrote:
Mon May 20, 2019 2:32 am
In the automation panel, enable Reveal Parameter on Write
Thank you Steve, can you help me out telling me where is the automation panel? :?: im lost
Cubase Pro 9.5.50 x64
Windows 10 x 64bit
Intel Core i7 860
20 GB RAM
audio interface MOTU 828 MKII

-steve-
External Moderator
Posts: 8748
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: is there a way to find automation lines in similar way than Ableton Live?

Post by -steve- » Mon May 20, 2019 10:17 pm

Project>Automation Panel ;)
Independent manufacturer rep
Cubase Pro, Nuendo, and Dorico Pro; latest versions
Windows Pro 10 | i7-3770k | GA-77x-UD5h | 32 Gb | UR-RT2 | MOTU Ultralite mk3 hybrid
HP Spectre x360 2018 | 16 Gb

User avatar
nordlead26
Member
Posts: 353
Joined: Wed Mar 09, 2016 10:45 pm
Contact:

Re: is there a way to find automation lines in similar way than Ableton Live?

Post by nordlead26 » Mon Jun 10, 2019 8:10 pm

-steve- wrote:
Mon May 20, 2019 10:17 pm
Project>Automation Panel ;)
Thanks a lot, I see how it works, but I wonder if there is a way to revel automation without have turned on W?


Thanks in advance!
Cubase Pro 9.5.50 x64
Windows 10 x 64bit
Intel Core i7 860
20 GB RAM
audio interface MOTU 828 MKII

-steve-
External Moderator
Posts: 8748
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: is there a way to find automation lines in similar way than Ableton Live?

Post by -steve- » Mon Jun 10, 2019 11:38 pm

Well, it's not automation if it isn't writing automation... just as I wouldn't be here having not been borne by my mum. ;) :P
Independent manufacturer rep
Cubase Pro, Nuendo, and Dorico Pro; latest versions
Windows Pro 10 | i7-3770k | GA-77x-UD5h | 32 Gb | UR-RT2 | MOTU Ultralite mk3 hybrid
HP Spectre x360 2018 | 16 Gb

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests