Cubase 9.5.40 update available

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
wcb123
Junior Member
Posts: 198
Joined: Tue Dec 11, 2012 2:40 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by wcb123 » Thu Oct 18, 2018 8:14 pm

Winter Rat wrote:
Thu Oct 18, 2018 8:03 pm
wcb123 wrote:
Thu Oct 18, 2018 4:02 pm
Loading FX Chain worked once and now not working :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=Amw8cmp ... e=youtu.be
Mine FX Chain works but Stripe Presets - nothing's happening.
What do you mean FX Chain works ? Are you experiencing same as in the video i posted or can you load fx presets? I did a clean install of 9.5 after upgrading from 8.5 6 weeks ago. It's never worked since the upgrade. In total limbo waiting for this fix.
Windows x64 Pro
Award Modular BIOS v6.00PG
Intel i7 980 @3.33GHz (12 CPUs), ~3.4GHz
Memory - 48Gb
______________

Cubase 9.5
NVIDIA GeForce GTS 250
Focusrite Saffire Pro24
Casio Privia 330
Korg Microkey
Quested s8r

djgraver
Member
Posts: 371
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:21 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by djgraver » Thu Oct 18, 2018 8:15 pm

Winter Rat wrote:
Thu Oct 18, 2018 8:03 pm
wcb123 wrote:
Thu Oct 18, 2018 4:02 pm
Loading FX Chain worked once and now not working :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=Amw8cmp ... e=youtu.be
Mine FX Chain works but Stripe Presets - nothing's happening.
confirmed
Win10 x64;Core i5-4670;16GB RAM;SSD system HDD library;Nvidia 1050Ti 4GB
Cubase (always last update)

wcb123
Junior Member
Posts: 198
Joined: Tue Dec 11, 2012 2:40 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by wcb123 » Thu Oct 18, 2018 8:26 pm

It's just one thing after another :oops: :oops: :oops:

http://prntscr.com/l7obpa
Windows x64 Pro
Award Modular BIOS v6.00PG
Intel i7 980 @3.33GHz (12 CPUs), ~3.4GHz
Memory - 48Gb
______________

Cubase 9.5
NVIDIA GeForce GTS 250
Focusrite Saffire Pro24
Casio Privia 330
Korg Microkey
Quested s8r

mitchiemasha
Member
Posts: 608
Joined: Tue May 10, 2011 10:02 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by mitchiemasha » Thu Oct 18, 2018 8:37 pm

Oh dear!!! I think i'll sit this one out for a while.
W10, CP10, i7 9700k OC 5.0, Noctua NH-U9S, MSI z390, 16Gb 3000Mhz DDR4, PCIe NVME 970 Pro, AC-1 Carillon Case, Be Quiet SP11, Virus TI (Integrated), Yamaha CS2x (Custom Mapped), Novation Stations, Nord Rack 2, JV1080, 2x Presonus Firestudio, Dynaudio BM5's mkII & Eve SC305's.

User avatar
Winter Rat
Member
Posts: 695
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:10 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by Winter Rat » Thu Oct 18, 2018 8:53 pm

wcb123 wrote:
Thu Oct 18, 2018 8:14 pm
Winter Rat wrote:
Thu Oct 18, 2018 8:03 pm
wcb123 wrote:
Thu Oct 18, 2018 4:02 pm
Loading FX Chain worked once and now not working :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=Amw8cmp ... e=youtu.be
Mine FX Chain works but Stripe Presets - nothing's happening.
What do you mean FX Chain works ? Are you experiencing same as in the video i posted or can you load fx presets? I did a clean install of 9.5 after upgrading from 8.5 6 weeks ago. It's never worked since the upgrade. In total limbo waiting for this fix.
I mean I can load FX presets, but Stripe presets not.
Cubase 9.5
Win 8.1 or Win 10 Pro; Intel Core i7-8700K; Gigabyte GA-Z370 HD3P; 16 GB, 3000 MHz; GeForce GTX 1050.

Janko Kezar
Junior Member
Posts: 184
Joined: Sun Oct 06, 2013 6:43 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by Janko Kezar » Thu Oct 18, 2018 8:58 pm

I had to dowgrade back to 9.5.30. Im getting crackles during playback with my ur22 mkII and channel strip presets aren loading.

This ones (9.5.40) a lemon and it took since may to get it :x (9.5.30 has sticky pan handles but still better than crackling)

Something really has to be done with QA and beta testing because this is ridiculous. :shock:
Cubase 9.5 64bit, HP elitebook 8470w, win 10

User avatar
studioton
Junior Member
Posts: 130
Joined: Mon Feb 25, 2013 2:45 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by studioton » Thu Oct 18, 2018 9:16 pm

this is worst update ever !!! do not update !

zooterman
Member
Posts: 382
Joined: Mon Jan 16, 2017 12:35 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by zooterman » Thu Oct 18, 2018 9:31 pm

I wonder what kind of testing steinberg does before release?
Cubase Pro 10.0.10 | Mac Pro 6-core 3.5GHz 32GB RAM | macOS Mojave

djgraver
Member
Posts: 371
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:21 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by djgraver » Thu Oct 18, 2018 10:04 pm

Is this "special" update with bugs to force us buying cubase 10? :D just kidding

But, seriously, this update gives more bugs then fixed
Win10 x64;Core i5-4670;16GB RAM;SSD system HDD library;Nvidia 1050Ti 4GB
Cubase (always last update)

Ruslann
New Member
Posts: 3
Joined: Sat Oct 21, 2017 9:05 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by Ruslann » Thu Oct 18, 2018 10:57 pm

I have after translating 9,5,40 audio files in the conductor do not work correctly, does not work synchronization with the project, I want to return to 9,5,30 where to download?

Orestis
Junior Member
Posts: 57
Joined: Thu Dec 03, 2015 12:22 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by Orestis » Thu Oct 18, 2018 11:01 pm

wcb123 wrote:
Thu Oct 18, 2018 8:26 pm
It's just one thing after another :oops: :oops: :oops:

http://prntscr.com/l7obpa
I think what you are showing in the image,
looks like, that this project didn't get saved correctly.
The time you save it, Cubase crash for some reason.
Please check the file size of this file and compare it with a previous save of the same project (different file),
I think you will see that has much less size in MB.
If yes, that will confirm that the xml (save) file,
at the time you save it, didn’t complete the save procedure correctly.
Intel i7-5820K @ 3.30Ghz / 64GB Ram / MSI X99A Raider
Nvidia MSI GTX 1060 6gb / RME ADI-2 Pro FS + Fireface 800 + ADI-8DS
UAD 8-cores / Windows 10-64bit 1809 / Cubase 9.5.50 / 10.0.20
MacBookPro Retina i5 @ 2.4Ghz / 10.11.6 / 8GB Ram
UAD Apollo Twin Thundr.2/C

Orestis
Junior Member
Posts: 57
Joined: Thu Dec 03, 2015 12:22 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by Orestis » Thu Oct 18, 2018 11:09 pm

djgraver wrote:
Thu Oct 18, 2018 8:15 pm
Winter Rat wrote:
Thu Oct 18, 2018 8:03 pm
wcb123 wrote:
Thu Oct 18, 2018 4:02 pm
Loading FX Chain worked once and now not working :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=Amw8cmp ... e=youtu.be
Mine FX Chain works but Stripe Presets - nothing's happening.
confirmed
Confirmed, Strip Presets Fail to Load..
(with Inserts,Eq's etc, works as expected)
Intel i7-5820K @ 3.30Ghz / 64GB Ram / MSI X99A Raider
Nvidia MSI GTX 1060 6gb / RME ADI-2 Pro FS + Fireface 800 + ADI-8DS
UAD 8-cores / Windows 10-64bit 1809 / Cubase 9.5.50 / 10.0.20
MacBookPro Retina i5 @ 2.4Ghz / 10.11.6 / 8GB Ram
UAD Apollo Twin Thundr.2/C

G-row12
Junior Member
Posts: 92
Joined: Sun Dec 08, 2013 9:15 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by G-row12 » Thu Oct 18, 2018 11:20 pm

ThSve wrote:
Thu Oct 18, 2018 9:35 am
After upgrade to 9.5.40, MediaBay, Loop Browser and Media Browser seems "broken". Loops(audio) doesn't synct to project tempo and after selecting a new loop the old one is still playing together with the new selected. Sometimes no sound when selecting a new loop. Just me or anyone else?

Win 10 pro, Cubase Pro.
1+

The same here on Mac 10.13.6 :(

User avatar
studioton
Junior Member
Posts: 130
Joined: Mon Feb 25, 2013 2:45 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by studioton » Thu Oct 18, 2018 11:46 pm

https://youtu.be/eiw7nqmN_9E

Here is how looks like when you want to record something with this update

DrPaultje
New Member
Posts: 8
Joined: Thu Jul 02, 2015 8:50 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by DrPaultje » Fri Oct 19, 2018 1:48 am

studioton wrote:
Thu Oct 18, 2018 11:46 pm
https://youtu.be/eiw7nqmN_9E

Here is how looks like when you want to record something with this update
OMG, That is very bad!
I will definately NOT update for sure!!
Thanks for mentioning!

CShorte
Junior Member
Posts: 63
Joined: Tue Mar 22, 2011 3:52 am
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by CShorte » Fri Oct 19, 2018 2:46 am

I finished downloading v9.5.4 but given the issues listed, I will not update at this time. Perhaps we need a v9.5.4.5 to fix the new problems introduced!
MacPro: 3 GHz 8 Core, 32 GB RAM, SSD: 1 TB, 4 * 3 TB HD Array (Library, WorArea, TM, Archieve)
MacPro: 3 GHz Quad Core, 12 GB RAM, SSD: 512 GB, 1 TB Library, 500 GB Workarea
Audio: Apogee SymphonyAD/DA-16x, 2 Digimax FS (ADAT); MOTU MIDI Express

Software: Logic Studio v9.x, LPX; Cubase Pro v8.x; Halion v3.x; Finale 2012; Groove Agent v3, NI Kore v2 and Komplete Ultimate v10; Omnisphere; Sibelius v7.5; Waves Platinum Bundle; Mixbus v2.5; VSL Special Addition Plus and VE Pro

Hardware: Fantom G8, Yamaha EX-5, Kawai K3, Roland Rhodes MK-80
Mixers: VS-2480, RMX-64, Tascam MM-1, NI Kore Controller
Sound Modules: 03 R/W, Yamaha TG-77 and TX-81z, EPS 16 Plus, Proteus 1 and 2

User avatar
nordlead26
Member
Posts: 376
Joined: Wed Mar 09, 2016 10:45 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by nordlead26 » Fri Oct 19, 2018 3:04 am

Maincat wrote:
Thu Oct 18, 2018 5:39 pm


Extremely disappointing 'update'. I don't need to diagnose issues each and every time an update is offered - I just want to make music!!
Im agree... this 9.5.40, should have an urgent new update maintain! this one is very buggy! and things than was stable before, are now very unstable



Image
Cubase Pro 9.5.50 x64
Windows 10 x 64bit
Intel Core i7 860
20 GB RAM
audio interface MOTU 828 MKII

ArsPerspicuus
New Member
Posts: 28
Joined: Thu Apr 14, 2016 11:51 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by ArsPerspicuus » Fri Oct 19, 2018 7:37 am

rumbero wrote:
Thu Oct 18, 2018 1:44 am
Use Acronis True Image 2014 (<= exactly THIS version)
Why exactly THAT version?

User avatar
Magnus_N
Junior Member
Posts: 161
Joined: Fri Mar 04, 2016 11:26 am
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by Magnus_N » Fri Oct 19, 2018 8:26 am

Why is it that every update makes it necessary to ask: Should I update? It was the same with 5.30, which is obviously now considered stable.

So: should I update?

/Magnus
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9.5, Windows 10, RME HDSP 9632, i7-6700K CPU @ 4.00 GHz, 32 GB RAM

JoeR
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Feb 12, 2018 10:13 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by JoeR » Fri Oct 19, 2018 9:33 am

Seems theres a lot of bugs in this update, due to all the comments here... do i dare to install??
Cubase 9.5.30 Pro.
Windows 10.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 17690
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by Martin.Jirsak » Fri Oct 19, 2018 10:25 am

djgraver wrote:
Thu Oct 18, 2018 1:17 pm
Load Strip preset - not working anymore

open preset list, double click - nothing

someone confirm ?
Hi,

Reported to Steinberg (CAN-18747).
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Orestis
Junior Member
Posts: 57
Joined: Thu Dec 03, 2015 12:22 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by Orestis » Fri Oct 19, 2018 10:47 am

I cannot confirm the recording bug, the recording function here is working as it should,
but still, this showing that there is an incompatibility with some user settings ...
Maybe you should create an option of a clean installation when you update a new release..
(without users losing the old settings, and be able to import them again with a filter, so you don't create a mess with your .xml files !) :idea:

Steinberg please make an official beta test channel and try to send to some people all the updates before you release it...
Stop destroying your reputation ... unless you really enjoy seeing that you unable to make a working release update...
Is not making any sense to see that the build of the update is 20days before the release...
One year after the release of 9.5 ... and still is not working as it should!!
Next month you gonna announce version 10...
I am really interested to know what Cubase manager is thinking about all this situation the last years !!
Intel i7-5820K @ 3.30Ghz / 64GB Ram / MSI X99A Raider
Nvidia MSI GTX 1060 6gb / RME ADI-2 Pro FS + Fireface 800 + ADI-8DS
UAD 8-cores / Windows 10-64bit 1809 / Cubase 9.5.50 / 10.0.20
MacBookPro Retina i5 @ 2.4Ghz / 10.11.6 / 8GB Ram
UAD Apollo Twin Thundr.2/C

User avatar
studioton
Junior Member
Posts: 130
Joined: Mon Feb 25, 2013 2:45 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by studioton » Fri Oct 19, 2018 11:04 am

Orestis wrote:
Fri Oct 19, 2018 10:47 am
I cannot confirm the recording bug, here is working, but still, this showing that there an incompatibility with some user settings ...
Maybe you should create an option of a clean installation when you update a new release..
(without users losing the old settings, and be able to import them again with a filter, so you don't create a mess with your .xml files !) :idea:

Steinberg please make an official beta test channel and try to send to some people all the updates before you release it...
Stop destroying your reputation ... unless you really enjoy seeing that you unable to make a working release update...
Is not making any sense to see that the build of the update is 20days before the release...
One year after the release of 9.5 ... and still is not working as it should!!
Next month you gonna announce version 10...
I am really interested to know what Cubase manager is thinking about all this situation the last years !!
I try everything.. I have NEW, very clean backup with acronis .. I restore to my clean backup .. but 9.5.40 still crash on recording.. but not always .. when i have mono in bus alone.. it works.. but with multiple inputs selected it crash .. i am not sure.. but i dont wont to be beta tester and i dont wont to do their job ! steinberg is not serious and everything is worse about updateing !!!
I am professional .. Im not playing with this in my room .. i have business , and this crash happened when i have client time , i lost hour of client time to find what is going on ..

Orestis
Junior Member
Posts: 57
Joined: Thu Dec 03, 2015 12:22 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by Orestis » Fri Oct 19, 2018 11:42 am

studioton wrote:
Fri Oct 19, 2018 11:04 am
Orestis wrote:
Fri Oct 19, 2018 10:47 am
I cannot confirm the recording bug, here is working, but still, this showing that there an incompatibility with some user settings ...
Maybe you should create an option of a clean installation when you update a new release..
(without users losing the old settings, and be able to import them again with a filter, so you don't create a mess with your .xml files !) :idea:

Steinberg please make an official beta test channel and try to send to some people all the updates before you release it...
Stop destroying your reputation ... unless you really enjoy seeing that you unable to make a working release update...
Is not making any sense to see that the build of the update is 20days before the release...
One year after the release of 9.5 ... and still is not working as it should!!
Next month you gonna announce version 10...
I am really interested to know what Cubase manager is thinking about all this situation the last years !!
I try everything.. I have NEW, very clean backup with acronis .. I restore to my clean backup .. but 9.5.40 still crash on recording.. but not always .. when i have mono in bus alone.. it works.. but with multiple inputs selected it crash .. i am not sure.. but i dont wont to be beta tester and i dont wont to do their job ! steinberg is not serious and everything is worse about updateing !!!
I am professional .. Im not playing with this in my room .. i have business , and this crash happened when i have client time , i lost hour of client time to find what is going on ..
I just try it….and is working….
I tried to record from 4 different inputs - simultaneously (mono and stereo channels)
I try to record from channels inside the project that goes into a group channel
seems that is working …

did you try it in a different computer? (just in case)
and I hope you have a backup of the previous version that was working...
(best thing is to copy your steinberg folder always before any update)

I don’t mean that because is working here should also work to you…

That's why I believe that there is something that Steinberg miss here ….
And for sure I respect and understand your point of view, but you are not alone here,
the most of the people here are professionals and everyone here want this daw to work finally as it should …
And for sure this is not your problem like a client, or my problem, you pay for something you are expecting to work because you have your own clients that they cannot wait ...Steinberg or the weather to be sunny...

If you follow the last years of Steinberg updates, you will notice that
this is happening in every release ….
and Steinberg never takes an official responsibility ….

And from the moment that is not doing it,
or you switch in a different daw or you trying to give ideas…
so mayyybeeeee FINALLY someone takes seriously the situation ….

The Idea of beta testing is not new, the most of other daw’s working like that,
because they had the experience that not all users using the software in the same way and is better a group of people to do that, and not the programmers.
Programmers thinking with the programmer mind, they have the list of bugs every time and focus on those ones, without checking the rest of the functions if they are really working. (because in most of the cases they don't have time, and maybe now they are working in the new release and already 9.5 is a finished story for them...)
And that is the problem of Steinberg Policy, that they don't force their own beta test team to work as it should ....
Users are not like that…
This is the most basic lag of all software companies around the globe….
Intel i7-5820K @ 3.30Ghz / 64GB Ram / MSI X99A Raider
Nvidia MSI GTX 1060 6gb / RME ADI-2 Pro FS + Fireface 800 + ADI-8DS
UAD 8-cores / Windows 10-64bit 1809 / Cubase 9.5.50 / 10.0.20
MacBookPro Retina i5 @ 2.4Ghz / 10.11.6 / 8GB Ram
UAD Apollo Twin Thundr.2/C

User avatar
th3ben
Junior Member
Posts: 80
Joined: Wed Oct 19, 2016 7:22 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5.40 update available

Post by th3ben » Fri Oct 19, 2018 1:28 pm

Is there a way to get the 9.5.3 update? My Notebook has a fresh Windows and I have a recording session tomorrow...
Ben
Technical Support - Vienna Symphonic Library (since August 2019)

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests