Video Skippy with 9.5, had to purchase 3rd party VST player

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
kalbata
New Member
Posts: 31
Joined: Wed Sep 23, 2015 12:57 pm
Contact:

Video Skippy with 9.5, had to purchase 3rd party VST player

Post by kalbata » Wed Dec 06, 2017 2:43 pm

I had a post job for a short video and Cubase 9 was playing the supplied MP4 file very jittery. MOV didnt even load.
I Downloaded the Avid codecs, nothing. Tried DNxHD, Cubase didn't even recognize it as a video file. The supplied MP4 played smoothly on Vegas.

So I read the new 9.5 update has a better video engine, I was not planning on upgrading (I think a point 5 version should really be an free update) but as I had the deadline coming I reluctantly purchased the update. And..... problem persists! exactly as before. Very frustrating.
After reading an old, pre-update post on this forum, I purchased the 3rd party VidPlay VST instrument for another $21.99 and .... it works like magic! No skips, smooth as butter. Both on version 9, and on 9.5.

So my conclusion is that the Cubase video engine has not improved. Has anyone had any similar issues? Suggested solutions?
I work on Windows 10, no CPU issues.
Cubase 8 64 Bit
PC Windows 7
Core i7 2.67Ghz 15GB Ram

Martin.Jirsak
Grand Master
Posts: 9925
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Video Skippy with 9.5, had to purchase 3rd party VST player

Post by Martin.Jirsak » Thu Dec 07, 2017 10:55 pm

Hi,

The main improvement of the new video engine is, it's not based on the QuickTime engine anymore (which is not officially supported by Apple on Windows).
Martin Jirsak
http://www.cubase-training.com/EN/

Cubase Pro (last officially supported version all the time)

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests