Halon sinic SE - Midi files

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
Nigelp2k
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Dec 15, 2016 9:00 pm
Contact:

Halon sinic SE - Midi files

Post by Nigelp2k » Fri Dec 16, 2016 11:42 am

I have a midi file I am working on, I stripped all the program change events out and am Using Halon to play the music through. all is good and I can tweak and get what I want for the client, HOWEVER as soon as I shut down and save my project on reopening Halon re assigns the channels to different instruments (although the pan and volume etc stay as I set them)
Even before playing the track as soon as halon starts and initialises it resets all the midi channels.
Please help :-(

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 18057
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Halon sinic SE - Midi files

Post by Martin.Jirsak » Fri Dec 16, 2016 5:25 pm

Hi,

Do you save the project as CPR, or do you export it as a MIDI File?

If the 2nd is true, then it's on the Import side. Open Preferences > MIDI > MIDI File, and make sure the settings is set to don't do this.

I would recommend you to save the project as CPR, and export just the final version as MIDI.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Nigelp2k
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Dec 15, 2016 9:00 pm
Contact:

Re: Halon sinic SE - Midi files

Post by Nigelp2k » Fri Dec 16, 2016 6:26 pm

Thanks. I save the files as a cpr file. Its the fact when halon is loaded and initiases and resets all the midi channels. I thought it would save every setting in the cpr file

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 18057
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Halon sinic SE - Midi files

Post by Martin.Jirsak » Fri Dec 16, 2016 7:18 pm

Isn't there the MIDI Reset Controller in your track? Or SysEx to switch On GM Mode?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Nigelp2k
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Dec 15, 2016 9:00 pm
Contact:

Re: Halon sinic SE - Midi files

Post by Nigelp2k » Fri Dec 16, 2016 9:37 pm

I have removed all sysx data there is just note data. Oan settings and velocity oh and after touch.
Strange though in halon se it loads 16 channels assigns intruments. I can delete all these and save the project. When i reload the project all 16 channels are still empty.. i will start adding instruments one at a time and see what happens. Why do these not reset on reloading the project. Is it me or a bug. I may experiment without using halon. I have gone from cubase 4 to cubase 9. It would seem to be a big jump. :-) and thrown me a back a little. Maybe i just recreate all the track again and put this down to a learning curve. I need some good videos on the vst intruments i think ...

Thank you for the comments. I guess i need more reading and some quality videos or better a dvd sieries although it looks like training is all subscription based now ..

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 18057
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Halon sinic SE - Midi files

Post by Martin.Jirsak » Fri Dec 16, 2016 9:54 pm

I just tried it, and it works, here. If I save the project with the sounds loaded to the HALion Sonic SE, and reopen it, the sounds are loaded with the HALion Sonic SE.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests