Sampler track Q

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
James K
Member
Posts: 845
Joined: Thu Dec 23, 2010 10:43 am
Contact:

Sampler track Q

Post by James K » Tue Dec 13, 2016 4:46 pm

Just wondering if we can save our Sampler track creations so they can be loaded easily in another project? Like a patch...I'd expect so...but it's best to inquire.
James
27 in - iMac 2011 , 16 Gigs RAM ,
Sierra Cubase Pro 10.0.20
Mavericks Cubase Pro 9.5.5
UR28M
CC121

User avatar
haraldsson
Member
Posts: 227
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:24 pm
Contact:

Re: Sampler track Q

Post by haraldsson » Tue Dec 13, 2016 7:05 pm

Yes, you can. You can select your track, go to "File" > "Export" > "Selected Tracks". Then you can go to "File" > "Import" >"Track from Archive". Or you can use "File" > "import" > "Track from Project" to import it from the project where it was created.
Best regards,
Hjörtur Haraldsson Blöndal

Hardware:
Apple - iMac 27" 4.2 GHz Intel Core i7 - 16GB Ram - OSX 10.14.6
Yamaha AG06 Audio Interface

Host:
Steinberg - Cubase Pro 10.0.50

James K
Member
Posts: 845
Joined: Thu Dec 23, 2010 10:43 am
Contact:

Re: Sampler track Q

Post by James K » Wed Dec 14, 2016 12:07 pm

So you'd have to remember which project you actually created a specific sampler track in ...in order to recall it?
That sounds lame. Why not save it as a preset with a specific name? Easier..more efficient...more rational?
27 in - iMac 2011 , 16 Gigs RAM ,
Sierra Cubase Pro 10.0.20
Mavericks Cubase Pro 9.5.5
UR28M
CC121

User avatar
haraldsson
Member
Posts: 227
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:24 pm
Contact:

Re: Sampler track Q

Post by haraldsson » Wed Dec 14, 2016 12:11 pm

You can do that too :-) Save it as a preset in Sample Track - it will be savet as a Track Preset.
Best regards,
Hjörtur Haraldsson Blöndal

Hardware:
Apple - iMac 27" 4.2 GHz Intel Core i7 - 16GB Ram - OSX 10.14.6
Yamaha AG06 Audio Interface

Host:
Steinberg - Cubase Pro 10.0.50

User avatar
planarchist
Senior Member
Posts: 1625
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:50 am
Location: UK.
Contact:

Re: Sampler track Q

Post by planarchist » Wed Dec 14, 2016 12:13 pm

You just have to remember what name you gave the exported track, not the original song it came from.

The logical, in my opinion, way to use this feature as much like a preset as it can be is to create a directory for the exported tracks then give your exported tracks names that mean something to you (like you would with a preset you'd created). Then when you want to use a previously created sampler track you just go to your saved sampler tracks directory and import the one you want.
Nic

Cubase Pro 10.0.40, Abs.Collec.3, i7 4770K 3.5GHz, 32 Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit, RME Digiface, Behringer ADA8200, S'berg Midex 8.
Cubase Pro 10.0.40, Abs.Collec.3, i7 920 2.67Ghz , 24Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit , Steinberg CI2+.

Cubase Elements 9.40 on Windows 10 Laptop, i7-2760QM 8Gig RAM, Sonic Port VX.
Cubasis 2.5 iPad Mini 4 64GB

User avatar
planarchist
Senior Member
Posts: 1625
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:50 am
Location: UK.
Contact:

Re: Sampler track Q

Post by planarchist » Wed Dec 14, 2016 12:14 pm

...and harraldsson's answer is even better!
Nic

Cubase Pro 10.0.40, Abs.Collec.3, i7 4770K 3.5GHz, 32 Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit, RME Digiface, Behringer ADA8200, S'berg Midex 8.
Cubase Pro 10.0.40, Abs.Collec.3, i7 920 2.67Ghz , 24Gig RAM, Windows 10 Pro 64 bit , Steinberg CI2+.

Cubase Elements 9.40 on Windows 10 Laptop, i7-2760QM 8Gig RAM, Sonic Port VX.
Cubasis 2.5 iPad Mini 4 64GB

James K
Member
Posts: 845
Joined: Thu Dec 23, 2010 10:43 am
Contact:

Re: Sampler track Q

Post by James K » Wed Dec 14, 2016 12:20 pm

Thank you for your confirmation Harraldson. Saving as track preset floats my boat! :) I haven't yet upgraded from 8.5...just weighing my options....on the fence.
27 in - iMac 2011 , 16 Gigs RAM ,
Sierra Cubase Pro 10.0.20
Mavericks Cubase Pro 9.5.5
UR28M
CC121

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests