VST Connect pro, what a waste of money!!!

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
Jim B
Member
Posts: 407
Joined: Thu May 12, 2011 9:03 pm
Contact:

VST Connect pro, what a waste of money!!!

Post by Jim B » Fri Dec 09, 2016 5:08 pm

After having got the new CP9 and loading it, I thought that what I had initially seen was pretty decent!

That was until I tried to run VST Connect Pro!!!

I should have known better because when I tried to create a new VST Connect Pro session I get the following pop up message message!:

Information, VST Connect is not installed correctly. Please re-install!

I have re-loaded the update and still get the message, so I think that its business as normal for VST Connect Pro, which has earned Steinberg money but not me!!!

Can anyone help with this or is VST Connect a costly dead duck??

Just to be safe I have also posted this message in the VST Cloud forum"

Jim B
Musician, songwriter, singer, guitarist, band member.
System: HP Ali-in-One 24-f0xx, Intel i3-813OU CPU @2.20GHz 2.21 GHz, Windows 10 64bit.
DAW: Cubase Pro 10.30, Focusrite 2nd gen 1818i interface, Padshop Pro, Halion Sonic 3, VST Connect Pro, PreSonus e 4.5 monitors, AKG K240 cans.
Instruments: M Audio KeyRig 49, Sigma OMT-1STE+ acoustic guitar , Washburn D20n acoustic guitar, Weissenborn lap slide acoustic guitar, Epiphone resonator acoustic guitar, Fender Deluxe Roadhouse stratocaster

Our band singles recorded using Cubase & VST Connect: https://soundcloud.com/stanhope-road

dlpmusic
Junior Member
Posts: 169
Joined: Fri Feb 04, 2011 6:47 pm
Contact:

Re: VST Connect pro, what a waste of money!!!

Post by dlpmusic » Fri Dec 09, 2016 6:12 pm

For what its worth I use VST Connect (not pro) and it works as advertised.
Cubase 10.x, I7 8 5960k Core, 32 gb
Halion 6.x, Large VE PRO setup with about 3000 Tracks

https://www.samplefuel.com

User avatar
Spork
Moderator
Posts: 244
Joined: Mon Nov 18, 2013 12:20 pm
Contact:

Re: VST Connect pro, what a waste of money!!!

Post by Spork » Fri Dec 09, 2016 6:20 pm

Hi,

please don't double-post. I've answered you here: viewtopic.php?f=221&t=107726

See you,
Michael.
Michael Spork, Developer
Hamburg, Germany

Jim B
Member
Posts: 407
Joined: Thu May 12, 2011 9:03 pm
Contact:

Re: VST Connect pro, what a waste of money!!!

Post by Jim B » Fri Dec 09, 2016 6:31 pm

Michael,

Thanks for the response, and I double posted because I wasnt sure if it was a VST Connect or Cubase 9 problem!

Jim B
Musician, songwriter, singer, guitarist, band member.
System: HP Ali-in-One 24-f0xx, Intel i3-813OU CPU @2.20GHz 2.21 GHz, Windows 10 64bit.
DAW: Cubase Pro 10.30, Focusrite 2nd gen 1818i interface, Padshop Pro, Halion Sonic 3, VST Connect Pro, PreSonus e 4.5 monitors, AKG K240 cans.
Instruments: M Audio KeyRig 49, Sigma OMT-1STE+ acoustic guitar , Washburn D20n acoustic guitar, Weissenborn lap slide acoustic guitar, Epiphone resonator acoustic guitar, Fender Deluxe Roadhouse stratocaster

Our band singles recorded using Cubase & VST Connect: https://soundcloud.com/stanhope-road

Jim B
Member
Posts: 407
Joined: Thu May 12, 2011 9:03 pm
Contact:

Re: VST Connect pro, what a waste of money!!!

Post by Jim B » Mon Dec 12, 2016 6:18 pm

Hi all,

Well it would appear that the only way to get a quick response is to double post, because I have had nothing on this issue:

viewtopic.php?f=221&t=107726&p=593152#p593152

I tested and added more information over the weekend but have hadno response up to now!!

I will probably get kicked of for being a naughty, albeit PAYING, customer, but what the heck, if it gets an answer!!

I am getting more and more dissallusioned with either the early untested release or the support level on this problem!!

Jim B
Musician, songwriter, singer, guitarist, band member.
System: HP Ali-in-One 24-f0xx, Intel i3-813OU CPU @2.20GHz 2.21 GHz, Windows 10 64bit.
DAW: Cubase Pro 10.30, Focusrite 2nd gen 1818i interface, Padshop Pro, Halion Sonic 3, VST Connect Pro, PreSonus e 4.5 monitors, AKG K240 cans.
Instruments: M Audio KeyRig 49, Sigma OMT-1STE+ acoustic guitar , Washburn D20n acoustic guitar, Weissenborn lap slide acoustic guitar, Epiphone resonator acoustic guitar, Fender Deluxe Roadhouse stratocaster

Our band singles recorded using Cubase & VST Connect: https://soundcloud.com/stanhope-road

User avatar
Steve1977
Junior Member
Posts: 80
Joined: Wed Jul 18, 2012 8:42 am
Contact:

Re: VST Connect pro, what a waste of money!!!

Post by Steve1977 » Mon Dec 12, 2016 6:58 pm

I had the same problems with VST connect SE (not pro). I just loaded the vst connect plugin as an insert on a channel then ran the set up that way, only had to do it once. It seems to be OK now.
Cubase Pro 10 / Wavelab Pro 9.5 / Halion 6 / HSO / The Grand 3 / Tribework / BFD 3 / Kemper Rack / Windows 10 64bit / Saffire Pro 40 / UAD2 Satellite & Pci / Waves 10

PC / Windows 10

Jim B
Member
Posts: 407
Joined: Thu May 12, 2011 9:03 pm
Contact:

Re: VST Connect pro, what a waste of money!!!

Post by Jim B » Mon Dec 12, 2016 7:04 pm

Hi Steve,

Thanks for the information, I will try it tomorrow and let you know what happens!

Steinberg, please take note, we are trying to solve your problem between us so, if successful we will be sending you an invoice for Beta testing services!!!

Jim B
Musician, songwriter, singer, guitarist, band member.
System: HP Ali-in-One 24-f0xx, Intel i3-813OU CPU @2.20GHz 2.21 GHz, Windows 10 64bit.
DAW: Cubase Pro 10.30, Focusrite 2nd gen 1818i interface, Padshop Pro, Halion Sonic 3, VST Connect Pro, PreSonus e 4.5 monitors, AKG K240 cans.
Instruments: M Audio KeyRig 49, Sigma OMT-1STE+ acoustic guitar , Washburn D20n acoustic guitar, Weissenborn lap slide acoustic guitar, Epiphone resonator acoustic guitar, Fender Deluxe Roadhouse stratocaster

Our band singles recorded using Cubase & VST Connect: https://soundcloud.com/stanhope-road

User avatar
Spork
Moderator
Posts: 244
Joined: Mon Nov 18, 2013 12:20 pm
Contact:

Re: VST Connect pro, what a waste of money!!!

Post by Spork » Wed Dec 14, 2016 11:19 am

Hi,

can you please open your "VST Connect SE/PRO" version? Click to the logo - lower, right corner. Which version are you running? Is it 4.0.1.7? If not, please update your version.

Download here

Info : Since version 4 we changed VST Connect SE and PRO to a universal binary. I.e., the VST Connect binary contains both products. The licence will decide which version you can run. So, all VST Connect SE users can download and install version 4.1.0.7 as well.

Please keep us posted if it works for you now.
Thanx,
Michael.
Michael Spork, Developer
Hamburg, Germany

Jim B
Member
Posts: 407
Joined: Thu May 12, 2011 9:03 pm
Contact:

Re: VST Connect pro, what a waste of money!!!

Post by Jim B » Wed Dec 14, 2016 11:44 am

Here is a post I made last week:

I am running Windows 10 (as it says in my sig!)
I deleted the prefs folder and after rebooting CB9 I actually got VST Connect Pro to work, but only once!!
When I tried a new session, an hour later and after closing down my computer, I got the "VST Connect not installed correctly" message again.
So I trashed my prefs AGAIN, thus loosing all the changes I had made to the appearance of CB9, and again, VST Connect Pro worked...sort of!! Lots of break ups, crackles and such but, hey it was a step forward!!
Came to try another session today and, AGAIN, I had the "VST Connect not installed correctly" message, so AGAIN I trashed my pref folder, and AGAIN I lost all the changes I had made to CB 9 , but this time the performer couldn't hear the track I wanted him to play to at all???? He could hear my talk back and I could hear his talk back and drums, but that was it!!! I had used (to the best of my knowledge) the same settings that I had to trash, but it was no good.
So on my OP I said that the VST Connect programe was a waste of money and, since your email, I have seen nothing that persuades me otherwise!!
I don't know how it works in Germany but I'm pretty sure that, if you have to trash prefs EVERTIME you use some software, then that software is NOT ready for public release!!!
Another of your points regarding wether or not the VST Connect PRO is installed, in the plug in manager it shows VST Connect PRO, but in Plug in information (programe plug ins) it says VST Connect Pro???
It also shows that v 4.0.1.7 is being used but it ONLY shows VST Connect Pro checked as active?
So in summary, you ticked me off for double posting, and yet have NOT offered anything like a solution, so I feel that I am perfectly entitled to give you and Steinberg a ticking off!!
I will await a response, but I wont be holding my breath, and I will be warning off any potential purchasers of VST Connect Pro because, as I said in my OP, it is NOT working!!
And if there is not a response by Monday afternoon I will re-post this entire post in the Cubase 9 forum to see if that promotes a reaction!!
I answered your point about which version I was running then!
So basically, it still doesn't work because I had it installed as you said I should!
Anymore ideas?
Jim B
Musician, songwriter, singer, guitarist, band member.
System: HP Ali-in-One 24-f0xx, Intel i3-813OU CPU @2.20GHz 2.21 GHz, Windows 10 64bit.
DAW: Cubase Pro 10.30, Focusrite 2nd gen 1818i interface, Padshop Pro, Halion Sonic 3, VST Connect Pro, PreSonus e 4.5 monitors, AKG K240 cans.
Instruments: M Audio KeyRig 49, Sigma OMT-1STE+ acoustic guitar , Washburn D20n acoustic guitar, Weissenborn lap slide acoustic guitar, Epiphone resonator acoustic guitar, Fender Deluxe Roadhouse stratocaster

Our band singles recorded using Cubase & VST Connect: https://soundcloud.com/stanhope-road

User avatar
Spork
Moderator
Posts: 244
Joined: Mon Nov 18, 2013 12:20 pm
Contact:

Re: VST Connect pro, what a waste of money!!!

Post by Spork » Wed Dec 14, 2016 12:36 pm

Jim B wrote: Another of your points regarding wether or not the VST Connect PRO is installed, in the plug in manager it shows VST Connect PRO, but in Plug in information (programe plug ins) it says VST Connect Pro???
That's the problem. PRO and Pro. You can please check if your version 3 was removed from the 4 installer?
C: // Program Files // Common Files // VST3 // Steinberg // VST Connect PRO
... is this folder still available? Please remove it.

C: // Program Files // Common Files // Shared Components // vstconnectpro.dll
... is this file still available? Please remove it.

Thanx,
Michael.
Michael Spork, Developer
Hamburg, Germany

Jim B
Member
Posts: 407
Joined: Thu May 12, 2011 9:03 pm
Contact:

Re: VST Connect pro, what a waste of money!!!

Post by Jim B » Wed Dec 14, 2016 3:35 pm

So,

to sum up:

I have removed the VST Connect Pro file from //programe files//vst3//steinberg//vst connect pro

I have looked for:
//Programe files//common files//shared components //vstconnectp[re.dll, and couldnt find it!

I checked that VST Connect PRO was available in plug in manager
I checked that VST Connect Pro was still in Plug in information?

I started Cubase and activated VST Connect PRO, and got the same VST Connect is not installed properly, please re-install!!

I then trashed prefs, and tried again.

VST Connect Pro opened this time, but surely the trashing of prefs EVERY TIME I want to run VST Connect is a MAJOR ERROR so the VST Connect Pro is still not working, or as I earlier describe it, a pile of expensive junk!

I am now getting very disheartened with the technical support and response of Steinberg, as I am not given any SOLID advise and the programe is still un-usable!

Over to you ...........again!!

Jim B
Musician, songwriter, singer, guitarist, band member.
System: HP Ali-in-One 24-f0xx, Intel i3-813OU CPU @2.20GHz 2.21 GHz, Windows 10 64bit.
DAW: Cubase Pro 10.30, Focusrite 2nd gen 1818i interface, Padshop Pro, Halion Sonic 3, VST Connect Pro, PreSonus e 4.5 monitors, AKG K240 cans.
Instruments: M Audio KeyRig 49, Sigma OMT-1STE+ acoustic guitar , Washburn D20n acoustic guitar, Weissenborn lap slide acoustic guitar, Epiphone resonator acoustic guitar, Fender Deluxe Roadhouse stratocaster

Our band singles recorded using Cubase & VST Connect: https://soundcloud.com/stanhope-road

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 8 guests