That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
djw
Senior Member
Posts: 1669
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post by djw » Wed Dec 06, 2017 2:47 pm

Fabio Bartolini wrote:
Wed Dec 06, 2017 2:19 pm
Hi,

yes, 9.5.20 should include what was initially scheduled plus the one that didn't make to 9.5.10.
In short, only 9.5.10 is affected by the road-map change.
That's actually very good news that this is scheduled to be resolved for 9.5.
🥕

User avatar
Fabio Bartolini
Moderator
Posts: 1164
Joined: Tue Oct 02, 2012 11:55 am
Contact:

Re: That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post by Fabio Bartolini » Wed Dec 06, 2017 4:19 pm

Indeed good news, look forward to see how it works in general (both approaches have pros and cons, as Yvan pointed out here: viewtopic.php?f=250&t=123768&p=673631#p673631)
Fabio Bartolini, Senior Support Representative
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany

Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, SoundCloud and Google+!

ultradust
Member
Posts: 205
Joined: Tue Jan 08, 2013 12:37 am
Contact:

Re: That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post by ultradust » Thu Dec 07, 2017 5:01 pm

Steve1977 wrote:
Fri Dec 01, 2017 3:13 pm
Would any of you think about selling off the UAD stuff or wait this out and see if this gets sorted ?
Not sure if you would be ideologically opposed, but quite a few people have found the Slate Digital suite (Virtual Mix Rack, Virtual Tape Machines, Virtual Bus Compressors, the tube/preamp collections, VerbSuite, etc.) to be high-performance, efficient, quality replacements for the UAD gear. Seeing as how you can get the whole lot for as low as $15/month depending on current sales, it can be an excellent solution if you like the Slate approach.

Of course, you won't have the hardware-offloading UAD approach available, but given the performance profile of the Slate plugins, they works really nicely for people who like them.

vinark
Member
Posts: 465
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:24 pm

Re: That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post by vinark » Thu Dec 07, 2017 5:11 pm

Here a thumbs up fot Jbridge. I use it for my UAD1's and other 32 bit plugs. The best news is that if this issue gets fixed you can just ditch jbridge and the normal unbridged plugins will load with settings intact. You do have to get your head around it when installing but once you do it is totally transparent. Just a tip, say you want to bridge your plugin alliance plugins. Move the PA (plugin alliance) folder out of the vst folder to anywhere. Point the jbridger app to that folder and let it create the bridged files in your vst folder (maybe in a new empty PA folder inside your vst folder). Cubase will now load the bridged files instead of the normal and they will run in a separate process each. Once this issue is fixed just delete the folder with bridged dll's and put the original PA folder back in your vst plugin folder. It is that simple. (they do need to be vst 2.4, so remember to also remove your vst3 versions

skanafchian
New Member
Posts: 36
Joined: Wed Feb 09, 2011 8:10 pm
Contact:

Re: That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post by skanafchian » Mon Jan 01, 2018 7:56 pm

Hey guys - happy holidays. Hope you've had a good one.

Do we have an update on this one for 9.5.20 - is this going to be fixed? Still stuck using Cubase 8...

Thanks

GeorgeV
Junior Member
Posts: 76
Joined: Wed Aug 26, 2015 4:59 pm
Contact:

Re: That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post by GeorgeV » Wed Jan 03, 2018 9:46 am

Latest news since November 30:
Fabio Bartolini wrote:
Thu Nov 30, 2017 5:34 pm
I am sorry to report that the dynamic linking scheduled for 9.5.10 has been pulled (actually reversed) due to compatibility with Windows 7 :(

The rest of the schedule remains unchanged for the time being, meaning that this specific one has been moved to 9.5.20, but the fixes scheduled for 9.5.20 were not postponed to a later version.
Hopefully waiting for the 9.5.20 version...
Cubase Pro 9.5 | Win7 | i7-4930k | X79-Deluxe | RX460 | RME Fireface UCX

User avatar
GargoyleStudio
Senior Member
Posts: 1795
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:58 pm
Contact:

Re: That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post by GargoyleStudio » Wed Jan 03, 2018 6:51 pm

There's a thread on the UAD site about this, so if you're finding that UAD are using all your slots then add your voice to the thread and hopefully UAD will take some notice. The more voices...

https://uadforum.com/support-troublesho ... -only.html

Mike.
[Win10x64 latest, Cb9.5 latest, MOTU PCIe, UAD2, Waves, Soundtoys, Arturia]

skanafchian
New Member
Posts: 36
Joined: Wed Feb 09, 2011 8:10 pm
Contact:

Re: That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post by skanafchian » Fri Jan 05, 2018 7:29 pm

GeorgeV wrote:
Wed Jan 03, 2018 9:46 am
Latest news since November 30:
Fabio Bartolini wrote:
Thu Nov 30, 2017 5:34 pm
I am sorry to report that the dynamic linking scheduled for 9.5.10 has been pulled (actually reversed) due to compatibility with Windows 7 :(

The rest of the schedule remains unchanged for the time being, meaning that this specific one has been moved to 9.5.20, but the fixes scheduled for 9.5.20 were not postponed to a later version.
Hopefully waiting for the 9.5.20 version...
You and I both. Fabio, do we have an ETA for 9.5.20? Fingers crossed that the change is still going to be included....

lokotus
Junior Member
Posts: 150
Joined: Wed Dec 29, 2010 4:12 pm
Contact:

Re: That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post by lokotus » Fri Mar 09, 2018 9:25 am

has anything improved in 9.5.2 regarding this issue ?

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 3015
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post by Romantique Tp » Fri Mar 09, 2018 2:10 pm

Yes, you can load about as many plugins as Cubase 8.5 and future updates will improve this further.
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

Cubase Pro and Wavelab Pro (latest), Windows 7 Ultimate 64-bit, MSI Z87-G45 GAMING, i5 4690k, GeForce GTX 760, almost every Steinberg plugin and expansion, Trilian, Komplete 10, etc etc etc etc

lokotus
Junior Member
Posts: 150
Joined: Wed Dec 29, 2010 4:12 pm
Contact:

Re: That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post by lokotus » Sun Mar 25, 2018 9:50 am

Great, thanks for the update...

User avatar
GargoyleStudio
Senior Member
Posts: 1795
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:58 pm
Contact:

Re: That "disappearing" plugin thing; still in C9?

Post by GargoyleStudio » Sun Mar 25, 2018 11:09 pm

Just seen this useful tool which enables you to see the number of plugin (FLS to give it's technical term) slots currently available. Invaluable in large projects because now we can see when we're running out of slots, or if a plugin doesn't load because there's no slots left. I load it into the Control Room and disable it - it still works when disabled. Steinberg are doing things to increase the number of slots available, but this tool is still very useful. We definitely need to pressure the plugin manufacturers to join in on this issue.

viewtopic.php?f=250&t=134715&sid=2fc54e ... 19fd98ae05

Mike.
[Win10x64 latest, Cb9.5 latest, MOTU PCIe, UAD2, Waves, Soundtoys, Arturia]

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: planarchist, SteelyDani and 13 guests