Acustica Plugins no longer crash Wavelab with 9.5.4x???

All topics on WaveLab 9 and WaveLab Elements 9
Post Reply
orangeoctane
Junior Member
Posts: 101
Joined: Tue Aug 05, 2014 2:47 am
Contact:

Acustica Plugins no longer crash Wavelab with 9.5.4x???

Post by orangeoctane » Thu Mar 28, 2019 7:47 am

I emailed Acustica today to ask for an update regarding Wavelab compatibility issues and was told by tech support to use VST3 only on 9.5.4x and that it should work. Unfortunately, I am in the middle of 4 projects and am on 9.5.35 and am not willing to disturb a working system until they're complete and was hoping that somebody who is running 9.5.4x and uses Acustica plugins could verify?

Would very much appreciate confirmation of success (or failure so I can report back).

Thanks to any helpers!

User avatar
Mauri
Senior Member
Posts: 1111
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:17 am
Location: Adelaide AU
Contact:

Re: Acustica Plugins no longer crash Wavelab with 9.5.4x???

Post by Mauri » Fri Mar 29, 2019 7:40 am

Hi,

Acustica's Aquamarine in the Master Section still crashes WaveLab 9.9.5 (same with 9.5.4) when attempting to render, however Nebula works fine.

I wouldn't hold my breath for a fix, Acustica is not interested and PG says it's not WaveLab at fault.

Mauri.
Cubase Pro 10 x64 with jBridge | WaveLab Elements 9.5 | i7 5930K @ 4.7GHz (stable) | ASUS X99 Pro | 32GB RAM | | W10 x64 Dual Boot on 2 SSDs plus 3 SSDs for samples and project/audio files | Fractal Design Define R5 case | Noctua NH-D15 | ASUS GeForce GT 730 2GB silent | Vox ToneLab SE | Mackie HR624 MKII | 2 x UAD2 Solo PCIe | RME HDSPe AIO | 2 x 24" LED monitors...

User avatar
Arionas
Junior Member
Posts: 135
Joined: Tue Oct 27, 2015 10:43 am
Contact:

Re: Acustica Plugins no longer crash Wavelab with 9.5.4x???

Post by Arionas » Mon Apr 01, 2019 2:33 pm

There are some workarounds for now:

1. Some of the latest Acquas support now vst3

2. Haven’t try myself but some users run acustica plugins through BC Patchwork without crashes on rendering.

3. You can open an audio montage and do your work there by adding AA plugins to the Output Montage effects window instead of the Master section. Wavelab will not crash on export-render.
Cubase Pro 10.5 - Wavelab 10 - Nuendo 4 - Reaper 5 - Pro Tools 12 - Logic X - Harrison Mixbus
Mac Pro 2010, 3.33 x2, 12 cores - High Sierra - RME Fireface 802

User avatar
Mauri
Senior Member
Posts: 1111
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:17 am
Location: Adelaide AU
Contact:

Re: Acustica Plugins no longer crash Wavelab with 9.5.4x???

Post by Mauri » Thu Apr 04, 2019 8:47 am

Acustica have updated Aquamarine to v.4, inserted in the Master Section it no longer crashes Wavelab when rendering. It' is a great mastering compressor but a real CPU hog and definitely not a channel plug...not on many channels anyway.
It also now comes with "A 'BRAND NEW' VINTAGE PASSIVE EQ FROM THE 1950s" included.

I'm glad they fixed it, and giving it as a free upgrade, after suggesting Wavelab was responsible for the crashes ;).
Cubase Pro 10 x64 with jBridge | WaveLab Elements 9.5 | i7 5930K @ 4.7GHz (stable) | ASUS X99 Pro | 32GB RAM | | W10 x64 Dual Boot on 2 SSDs plus 3 SSDs for samples and project/audio files | Fractal Design Define R5 case | Noctua NH-D15 | ASUS GeForce GT 730 2GB silent | Vox ToneLab SE | Mackie HR624 MKII | 2 x UAD2 Solo PCIe | RME HDSPe AIO | 2 x 24" LED monitors...

Kay Thomsen
Steinberg Employee
Posts: 73
Joined: Tue Aug 12, 2014 3:22 pm
Contact:

Re: Acustica Plugins no longer crash Wavelab with 9.5.4x???

Post by Kay Thomsen » Thu Apr 04, 2019 1:51 pm

Good to hear!
:)

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 9 | WaveLab Elements 9”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest