Clip moves inexplicably in Montage when overlapping, snapping is disabled

All topics on WaveLab 9 and WaveLab Elements 9
Post Reply
joeSeggiola
New Member
Posts: 10
Joined: Tue Feb 05, 2019 10:10 am
Contact:

Clip moves inexplicably in Montage when overlapping, snapping is disabled

Post by joeSeggiola » Thu Feb 28, 2019 10:14 pm

I don't know how to describe my issue exactly, so I'm showing you: https://i.imgur.com/uIfqlad.gifv

Why does the clip moves "back", like snapping to the left when I drag it over the other one? I disabled "Snap to Magnets", tried to move Cue Points, also disabled Automatic Crossfading; I literally can't move the clip where I want.

Is there a "minimum overlap duration" somewhere?!? :shock:

pwhodges
Member
Posts: 464
Joined: Fri Dec 17, 2010 12:29 am
Contact:

Re: Clip moves inexplicably in Montage when overlapping, snapping is disabled

Post by pwhodges » Fri Mar 01, 2019 9:02 pm

I suspect it's "snap to waveform" that's doing it - this attempts to get prominent frequencies in phase through the cross-fade, if I interpret it right.

Paul
SnapWaveform.png
(9.95 KiB) Not downloaded yet

joeSeggiola
New Member
Posts: 10
Joined: Tue Feb 05, 2019 10:10 am
Contact:

Re: Clip moves inexplicably in Montage when overlapping, snapping is disabled

Post by joeSeggiola » Sat Mar 02, 2019 3:12 pm

pwhodges wrote:
Fri Mar 01, 2019 9:02 pm
I suspect it's "snap to waveform" that's doing it - this attempts to get prominent frequencies in phase through the cross-fade, if I interpret it right.
I don't see that option. I'm on Elements, not Pro... Maybe it's an option that is on by default on Elements, but there's no way to turn it off since it's a feature from Pro?!? :roll:

I tried to zoom at samples level to see if that snap is bypassed, but it still moves back that much. The only way I found is is to use a second track and place the overlapping clip there. The downside (apart from "wasting" a track, I have only three in Elements) is that I don't have automatic crossfading...

PG
Moderator
Posts: 7015
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Clip moves inexplicably in Montage when overlapping, snapping is disabled

Post by PG » Sat Mar 02, 2019 5:55 pm

it's an option that is on by default on Elements
This is true, but this is not right. I will change it to Off in WaveLab Elements 9.5.50.

Philippe
Philippe

joeSeggiola
New Member
Posts: 10
Joined: Tue Feb 05, 2019 10:10 am
Contact:

Re: Clip moves inexplicably in Montage when overlapping, snapping is disabled

Post by joeSeggiola » Sat Mar 02, 2019 7:18 pm

PG wrote:
Sat Mar 02, 2019 5:55 pm
This is true, but this is not right. I will change it to Off in WaveLab Elements 9.5.50.
Great, thanks! Is there an ETA for that release? Just curious.

PG
Moderator
Posts: 7015
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Clip moves inexplicably in Montage when overlapping, snapping is disabled

Post by PG » Sat Mar 02, 2019 10:34 pm

End of march.
Philippe

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 9 | WaveLab Elements 9”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests