Auto save master section preset not working

All topics on WaveLab 9 and WaveLab Elements 9
Post Reply
merak007
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Feb 08, 2019 11:19 am
Contact:

Auto save master section preset not working

Post by merak007 » Fri Feb 08, 2019 11:31 am

Hi

my Wavelab stops automaticly saving master section preset when rendering file.
No update, no new plugins, nothing changed. It just stopped working.

What I do...
1. file - render - single
2. option - check "Auto save master section preset"
3. start - render

Output file (wav) is rendered ok but no preset file is saved additionally to rendered file anymore. :roll:

Pls any help?



WP 9.5.40

PG
Moderator
Posts: 7061
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Auto save master section preset not working

Post by PG » Fri Feb 08, 2019 7:52 pm

It works, but the preset is saved along the source file, not the destination file.
Philippe

merak007
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Feb 08, 2019 11:19 am
Contact:

Re: Auto save master section preset not working

Post by merak007 » Tue Feb 12, 2019 11:58 am

"preset is saved along the source file"
no it's not .. I already checked all folders
it creates .gpk file only

strange is that sometime preset is saved ... sometime it's not

S-EH
Member
Posts: 356
Joined: Sat Dec 18, 2010 12:47 pm
Contact:

Re: Auto save master section preset not working

Post by S-EH » Tue Feb 12, 2019 2:44 pm

Windows or OS X ?

regards S-EH
RME Fireface 800, WaveLab, Cubase...

User avatar
Justin P
Senior Member
Posts: 2467
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:49 pm
Location: Milwaukee, WI USA
Contact:

Re: Auto save master section preset not working

Post by Justin P » Tue Feb 12, 2019 2:57 pm

I've said it before but I'll say it again. Having the master section as a separate entity than the project is a recipe for disaster at some point. Maybe not now, maybe not in the past, maybe not in a critical situation yet but I'm super glad PG added montage output FX that are always saved with the proejct like you would expect.

Every few weeks there is a story on here about something going wrong with the master section settings. WaveLab error, human error, or otherwise, it makes me nervous to work this way.

I've developed a workflow that allows me to hide and never use the global master section except for my Clarity M plugin in the Playback Processing slot.
https://www.mysteryroommastering.com/https://www.justincarlperkins.com/
https://www.facebook.com/groups/WaveLab/

iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6
Mac Mini 3.2 GHz Intel Core i7 (6-Core) • 32GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6

RME AES HDSPe, MUTEC MC-3+ Smart Clock USB, Grace m905, Grace m900

User avatar
toader
Member
Posts: 869
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:37 am
Location: Denver, Colorado, USA
Contact:

Re: Auto save master section preset not working

Post by toader » Tue Feb 12, 2019 5:36 pm

Justin P wrote:
Tue Feb 12, 2019 2:57 pm
Every few weeks there is a story on here about something going wrong with the master section settings. WaveLab error, human error, or otherwise, it makes me nervous to work this way.
I've struggled with the same...

I DO like having a master section though that is separate from a montage - because the master section allows me to monitor incoming audio and process that audio with effects in real-time. Without it, how would I do that (within Wavelab)?

HOWEVER... some of the little bugs/issues in the master section make me a little uncomfortable... some of them could even lead me to make incorrect decisions mastering (slots being out of order could affect the way meters are perceived, etc) - and that's a little scary. I've been very careful to try to avoid issues with this though... and my caution is one of the things that has lead to the discovery of some of these small bugs. Not trying to be negative here... just honest. Hopefully PG will be able to get these little things worked out soon (it sounds like 9.5.50 should fix the plugin order problem in the playback section). Wavelab is such an excellent program, and the new v9/9.5 interface is just awesome! I love working in Wavelab... As Wavelab has evolved, it has really become something very special and spectacular... it just seems to be going through some small growing pains. I'm feeling hopeful though about the future - PG has always done such excellent work - and we are all still here! :-)
Computer 1: Cubase 10.0.15, RME HDSPe AES (x2), RME HDSPe AIO (x1), Nvidia NVS 510 video card, Dell T7500 workstation with Intel Xeon X5690 (6 cores with hyperthreading) 3.47gHz, 24GB RAM, UAD-2 Quad, Windows 10 64-bit
Computer 2: Wavelab 9.5.40, RME HDSPe AIO, AMD Radeon RX 480 video, Dell XPS 8720 with Intel I7-7700 CPU (4 cores with hyperthreading) 3.6gHz, 24GB RAM, Windows 10 64-bit

Todd Loomis @ https://noiseradiationstudios.com

User avatar
Justin P
Senior Member
Posts: 2467
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:49 pm
Location: Milwaukee, WI USA
Contact:

Re: Auto save master section preset not working

Post by Justin P » Tue Feb 12, 2019 5:51 pm

toader wrote:
Tue Feb 12, 2019 5:36 pm
Without it, how would I do that (within Wavelab)?
I don't think you can. I think WaveLab needs a few improvements in areas like this to be super amazing for 100% of the mastering process.
https://www.mysteryroommastering.com/https://www.justincarlperkins.com/
https://www.facebook.com/groups/WaveLab/

iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6
Mac Mini 3.2 GHz Intel Core i7 (6-Core) • 32GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6

RME AES HDSPe, MUTEC MC-3+ Smart Clock USB, Grace m905, Grace m900

merak007
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Feb 08, 2019 11:19 am
Contact:

Re: Auto save master section preset not working

Post by merak007 » Wed Feb 13, 2019 1:35 pm

S-EH wrote:
Tue Feb 12, 2019 2:44 pm
Windows or OS X ?

regards S-EH
Windows 10 64bit

Lasso
Member
Posts: 485
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:10 am
Contact:

Re: Auto save master section preset not working

Post by Lasso » Mon Nov 25, 2019 11:37 am

can't get it to work here either - just tested it by saving from the dedicated button. Then deliberately made some changes - these weren't automatically saved when saving the montage
2015 MBP Retina @ 2,8 gHz, High Sierra, Cubase Pro 10, WaveLab Pro 9, UAD Apollo Twin, UAD Apollo Satellite Quad TB

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 9 | WaveLab Elements 9”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest