Add outside Plugin to Master Rig

All topics on WaveLab 9 and WaveLab Elements 9
Post Reply
rockfort
New Member
Posts: 23
Joined: Sun May 19, 2013 5:35 am
Contact:

Add outside Plugin to Master Rig

Post by rockfort » Wed May 09, 2018 2:24 pm

I would like to add one or more of my Universal Audoio Plug-ins to the Wave Lab 9.5 Master Rig permanently, so that when I open Master Rig, it is there among the Steinberg Set of Mastering Plug-ins. Currently when I call up any of my non Steinberg plug-ins, they pop up as stand alone and not with the Master Rig window or part of that set. Is there a way to accomplish this, if so please share your thoughts and experiences.
Thanks in Advance

Rockfort
MacBook Pro 2011
High Sierra 10.3.13
16 gig Ram
2TB SSD
Apollo 8P (Quad)
Apollo Twin Marl II (Quad)
Apollo Octo Satellite
Ext ION CD/DVD Burner

User avatar
Justin P
Senior Member
Posts: 2418
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:49 pm
Location: Milwaukee, WI USA
Contact:

Re: Add outside Plugin to Master Rig

Post by Justin P » Wed May 09, 2018 4:51 pm

I doubt Steinberg will add this feature but I have heard of a plugin called Metaplugin:
https://ddmf.eu/metaplugin-chainer-vst- ... x-wrapper/

You could load Master Rig and your UA plugin in to Metaplugin so it becomes one plugin.

I have never used this plugin so I can't speak for it and I would use caution if you try it in WaveLab and make sure there are no issues with the rendered files when using this plugin.
https://www.mysteryroommastering.com/https://www.justincarlperkins.com/
https://www.facebook.com/groups/WaveLab/

iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6
Mac Mini 3.2 GHz Intel Core i7 (6-Core) • 32GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6

RME AES HDSPe, MUTEC MC-3+ Smart Clock USB, Grace m905, Grace m900

PG
Moderator
Posts: 6679
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Add outside Plugin to Master Rig

Post by PG » Wed May 09, 2018 4:56 pm

I would like to add one or more of my Universal Audoio Plug-ins to the Wave Lab 9.5 Master Rig permanently
Why don't you add your extra plugin to another Master Section slot? This is done for that.
Philippe

pwhodges
Member
Posts: 455
Joined: Fri Dec 17, 2010 12:29 am
Contact:

Re: Add outside Plugin to Master Rig

Post by pwhodges » Thu May 10, 2018 8:03 am

Re Metaplugin - I note that the VST version has eight inputs and outputs regardless of how many are being used. The current version of WaveLab will not work with this (in my experience) in montages with less than eight channels; it used to, and hopefully this will become possible again.

Paul

User avatar
avviano
Junior Member
Posts: 107
Joined: Tue Aug 02, 2016 8:57 pm
Contact:

3rd Party Plugins directly in Wavelab's Master Rig

Post by avviano » Tue May 14, 2019 4:28 am

I would love to see the possibility of adding 3rd party plug-ins directly into Wavelab's Master Rig. Its possible in Ozone, why not add it to Wavelab? It would really up the game and let us use that favorite plugin-in that everyone has, without leaving the rig.

Right now, the only way is to use this workaround:

1.) Master RIG (Instance 1 - without Limiter / Maximizer)
2.) 3rd Party Plugin
3.) Master RIG (Instance 2 - with Limiter / Maximizer).

Might also improve performance if it were possible directly within the MasterRig.

Cheers
Cubase Pro 10, Wavelab Pro 9.5, Absolute Collection 3 (Halion 6). UR-824, Win 10
https://soundcloud.com/avviano

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 9 | WaveLab Elements 9”

Who is online

Users browsing this forum: Iftekharul Anam and 2 guests