How do I load and record drum kit in Cubasis LE 2.6?

Post questions and find answers on Cubasis LE here.
Post Reply
hfr01
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Oct 03, 2017 7:59 pm
Contact:

How do I load and record drum kit in Cubasis LE 2.6?

Post by hfr01 »

I'm a total beginner. How do I load and record an "automatic" drum kit (i.e. that plays by itself so I do not have to play myself using the pads/keys)? When I hit record I hear nothing and nothing gets recorded. Although, I hear the individual items of the drum kit when I hit them and if I hit them while recording they do get recorded. But however I try I cannot load the "automatic" drum kit and record it, in the same manner as they seem to do in the various tutorials that I have watched on Youtube.
Do I need to buy the full version to get this to work? (I have the Cubasis LE 2.6 version that came with my UR22 mkII).

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 4179
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: How do I load and record drum kit in Cubasis LE 2.6?

Post by LSlowak »

Hi hfr01,

Thanks for your message.

To have you supported, please provide us with more details about your use case.
What kind of drum kit do you plan to record with Cubasis (e.g. an external drum computer, external app etc.)

To check the feature differentiation between Cubasis and Cubasis LE up front, please have a look at our detailed Cubasis / Cubasis LE feature comparison chart.

Thanks,
Lars
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

hfr01
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Oct 03, 2017 7:59 pm
Contact:

Re: How do I load and record drum kit in Cubasis LE 2.6?

Post by hfr01 »

Hi Lars, as you may have noted I gave up for a few months :-(

I don't have any external resources but for what came with the software included when I bought the UR22mkII. I try to load what I call "automatic drum kit" (see my original posting) from the resources in the Cubasis LE 2.6 (or, using my Mac, in the Cubase AI 9.5 and it is the same thing there). I see a lot of different things in the Media Bay and can't even really tell from the names in the result list what is just individual pieces of percussive sounds and what is "full automatic drum kits"? But anyway I can't load them properly, when I try to drag them the project window the name appears in the drum track but the actual track is empty and there is no sound when you hit play.

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 4179
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: How do I load and record drum kit in Cubasis LE 2.6?

Post by LSlowak »

Hi hfr01,

Please have a look at our available Cubasis LE tutorial, which demonstrate a short song production project:

How to Record a Song with Cubasis LE
Cubasis LE | Song Creation #2

And we have many more tutorials available right here: viewtopic.php?f=183&t=82110

Hope that helps to get you started!
Please let us know if they do...

Best,
Lars
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

Post Reply

Return to “Cubasis LE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest