Render in Place, No stereo bounce ?

Post general topics related to Nuendo 7 here.
Post Reply
blackthmith
New Member
Posts: 1
Joined: Fri Dec 05, 2014 3:43 am
Contact:

Render in Place, No stereo bounce ?

Post by blackthmith »

Hello.
I just installed nuendo 7. And I'm so happy with new feature Render In Place.
But I'm confused with that function. I can't bounce virtural instruments track to 'Stereo", Even i can't find any setting for that. It renders only surround.
How can i solve this problem ?
Thank you. :mrgreen:

Luis Dongo
Moderator
Posts: 929
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Contact:

Re: Render in Place, No stereo bounce ?

Post by Luis Dongo »

Hi blackthmith,

unfortunately I was able to reproduce this behaviour. It should be possible for Instruments routed to a 5.1 bus to be rendered in stereo (when using the options “Dry (Transfer Channel Settings)” and “Channel Settings” in the Render Settings dialog). Hopefully this issue will be addressed before the next maintenance update.

As a workaround, for the time being, you can create an extra Stereo bus and route the Instrument's output to it before rendering it. The resulting track will be in stereo.

All the best
Luis Dongo
Marketing Manager - Pro Audio

Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram and SoundCloud.

Luis Dongo
Moderator
Posts: 929
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Contact:

Re: Render in Place, No stereo bounce ?

Post by Luis Dongo »

Hi blackthmith,

it actually does work when using either "Dry (Transfer Channel Settings)” or “Channel Settings”. It only renders a 5.1 file if using any of the other two options, which make sence, because you are rendering the comkplete signal path, and that signal path is in 5.1

Hope this helps!

Regards
Luis Dongo
Marketing Manager - Pro Audio

Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram and SoundCloud.

Timeline
Junior Member
Posts: 127
Joined: Wed Apr 10, 2013 8:22 pm
Contact:

Re: Render in Place, No stereo bounce ?

Post by Timeline »

yeah I don't think this is an issue. When you use channel setting it bounces the channel speaker configuration and if your going through the signal path, then it will render what that signal path is. be it 5.1 etc
Windows 10 64 bit/ Windows 7 64 bit- i7-770k CPU 4.2GHZ, 32 GB

User avatar
fuzzydude
Member
Posts: 481
Joined: Sat Jan 22, 2011 5:21 pm
Contact:

Re: Render in Place, No stereo bounce ?

Post by fuzzydude »

Timeline wrote:yeah I don't think this is an issue. When you use channel setting it bounces the channel speaker configuration and if your going through the signal path, then it will render what that signal path is. be it 5.1 etc
........ Is the right answer :)
Comps+OS: PC's (Win 10 1903) - Mac Pro (Catalina) - MacBook Pro (Moave) I Nuendo 10 | Cubase Pro 10 I Wavelab 9.5 Pro

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest