Problem with assigning Quick Controls

Use this forum for an overview of collected issues and to report new ones.
Post Reply
wendyphua
New Member
Posts: 4
Joined: Mon May 12, 2014 7:20 am
Contact:

Problem with assigning Quick Controls

Post by wendyphua » Thu Dec 01, 2016 5:04 pm

I am very new to midi control assignments and have been using an Impact LX purely to record midi notes with my VSTs, so please bear with me if my question seems simplistic.

I am have trouble getting Quick Controls to recognise the faders on the LX88. I've done as the Cubase manual instructed

PROCEDURE
1.Select Devices > Device Setup.
2.In the Devices list, select Track Quick Controls or VST Quick Controls.
This opens the respective section on the right.
3.From the MIDI Input pop-up menu, select the MIDI port on your computer. Select the corresponding MIDI port (LX88 in my case) in the MIDI Output pop-up menu.
4.Click Apply.
5.Activate Learn.
6.In the Control Name column, select QuickControl 1.
7.On your remote control device (LX88 in my case), move the control that you want to use for the first quick control.

At the start, Cubase did not recognise the LX88 faders but at probably the 3rd or 4th try, suddenly the numbers under the Address column changed - proving that Cubase did recognise the LX88 faders.

I closed Device Setup and opened it again to try the same thing, jsut to be sure this is working now. Unfortunately Device Setup stopped recognising the LX88 again, and the numbers under the Address column does not change.

I've tried restarting Cubase, my PC (running on Windows 10) and unplugging and unplugging the LX88 before computer restart, all to no avail.

Could someone kindly offer some suggestion on how I can solve my problem? Any suggestion is welcomed as i am at my wits end. Thank you in advance for your time.

User avatar
vic_france
Grand Senior Member
Posts: 3330
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:16 pm
Contact:

Re: Problem with assigning Quick Controls

Post by vic_france » Sat Dec 03, 2016 12:15 am

Quick question..
When you quit the Device Setup window, did you hit "Apply" again?
Mac Pro Quad-Core (2009) 2.66 GHz | 16GB RAM | MOTU PCI-424/2408mk3|MOTU Midi Timepiece AV | Mac OS X 10.9.5 | Cubase 9.5.0| Logic Pro X 10.2.2| ProTools 11.3.1| Ableton Live 9.7.5| Reaper 562 | Studio One Pro 3.5.1

wendyphua
New Member
Posts: 4
Joined: Mon May 12, 2014 7:20 am
Contact:

Re: Problem with assigning Quick Controls

Post by wendyphua » Sat Dec 03, 2016 6:10 am

vic_france wrote:Quick question..
When you quit the Device Setup window, did you hit "Apply" again?
Hi Vic, Nektar had replied me with a simple solution that bypassed the Cubase Quick Control. Seems like I just had to drag the host automation slots under the Auto to the parameters I wish to control. Thank you for your time in any case.

User avatar
soularpower
New Member
Posts: 27
Joined: Mon Oct 05, 2015 6:04 pm
Contact:

Re: Problem with assigning Quick Controls

Post by soularpower » Mon Mar 11, 2019 7:41 pm

Wendyphua can you please explain where I can read about Nektar's solution?
I am having a similar issue
ASUS M5A97 R2.0 mobo, AMD Piledriver FX-8 Eight Core 9590 4.70Ghz, Corsair H55 Liquid Cooler, Crucial 32GB (4x8GB) DDR3, ASUS GeForce GTX 960 2GB, Crucial MX200 SSD, Seagate SSHD 2TB, Windows 7 Pro 64, MOTU 24I/O, TC PowerCore FW, MOTU Midi Express 128

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests