Why is my stereo track in mono through my Behringer X32?

Use this forum for an overview of collected issues and to report new ones.
Post Reply
Poldridge
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Oct 09, 2016 8:50 am
Contact:

Why is my stereo track in mono through my Behringer X32?

Post by Poldridge » Sun Oct 09, 2016 9:25 am

Hi folks

I'm working on a stereo track and the signal I'm receiving into my x32 is mono. I have routed Cubase to output 1 and 2 as left and right.

When I use the pan function within cubase on the main bus it goes from completely silent at hard left pan to louder on hard right. Seemingly a mono mix. I have looked through most menus on the x32 and also tried listening to myself routed straight in on ch1 of the board. When using the pan knob on the mixer it is working fine. Hence why I'm thinking it might somehow be cubase?

Thank you for your help!

Nannyknowsbest
New Member
Posts: 1
Joined: Mon Apr 22, 2019 8:30 am
Location: Somerset UK
Contact:

Re: Why is my stereo track in mono through my Behringer X32?

Post by Nannyknowsbest » Sat May 11, 2019 7:17 am

You've probably long sorted this but, I found that for reasons that aren't clear to me, if you have the Mackie controller linked to the X32 and do a midi reset, the pairing on Ch 1 & 2 drops to mono (even though it still shows as linked on the X32). The only work around I've found is to unpair the channels and re-pair them and it works!!!
Gear:-
Core I7 processor with 16 gbyte ram, 2.5 tbytes HDD, Cubase 10 Pro plus around 10k other samples. Secondary offline FireWire linked processor rack, Behringer X32 32 mixer, Behringer Truth nearfield monitors, Stenheiser reference headphones. Novation midi controller & Yamaha keyboards, gaggle of guitars & basses.
Interests:-
Very keen to collaborate, or just hear from, other disabled musicians. I played live for over 30 years - till I broke my back and ended up in a wheelchair!

65 - going on 25 years old.

kixxazz
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Dec 18, 2015 2:06 am
Contact:

Re: Why is my stereo track in mono through my Behringer X32?

Post by kixxazz » Thu Jun 13, 2019 3:45 am

i run mine in windows 10 home ,,inputs 16 mono,,,,,,,,,,,outputs stereo,,,or 16 mono, but u must change to card 1-8 9-16 etc

kixxazz
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Dec 18, 2015 2:06 am
Contact:

Re: Why is my stereo track in mono through my Behringer X32?

Post by kixxazz » Thu Jun 13, 2019 3:46 am

it wont be if you sum it to ur aux sends

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests