Save and load complete channel settings

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 can be posted here.
Locked
Atanaz
Junior Member
Posts: 121
Joined: Thu Aug 15, 2013 8:14 pm
Contact:

Save and load complete channel settings

Post by Atanaz » Wed Apr 20, 2016 12:15 pm

In Cubase 5 and 6 you could load setting of an entire channel with all the plugins, sends, pre-settings etc. But in more recent versions you can't do that. Say, you mix an album and most of the tracks can have the same settings. Now you have to load individually pre-settings, sends and fader positions which is tiresome.
Would be cool to have an option to store a single file but choose what you want to load.

I've made an example.
Attachments
channel_load.jpg
(206.34 KiB) Not downloaded yet

Eberly
New Member
Posts: 4
Joined: Wed May 20, 2015 2:56 pm
Contact:

Re: Save and load complete channel settings

Post by Eberly » Sun Sep 25, 2016 7:47 pm

Yes!!! Please!! This is terrible waste of time to have to recall all the settings. I've noticed even the lo/hi pass won't save with the channel. That's absurd!

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3947
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Save and load complete channel settings

Post by Prock » Mon Sep 26, 2016 1:42 am

Unless I am missing something here I believe your concern can be alleviated by creating a new template for this purpose. Basically just open a project that has the typical settings you want and save that as a template with a name that you want. Then open a new project using that template and really set it up the way you want. Like deleting track content and such. Then resave it again to overwrite the other.

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.10, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Atanaz
Junior Member
Posts: 121
Joined: Thu Aug 15, 2013 8:14 pm
Contact:

Re: Save and load complete channel settings

Post by Atanaz » Mon Sep 26, 2016 2:07 am

Prock wrote:Unless I am missing something here I believe your concern can be alleviated by creating a new template for this purpose. Basically just open a project that has the typical settings you want and save that as a template with a name that you want. Then open a new project using that template and really set it up the way you want. Like deleting track content and such. Then resave it again to overwrite the other.

Regards 8-)

Imagine you have 10 projects with recorded tracks (with changing tempo, say). Unless you know beforehand what kind of processing you're gonna do it's a royal pain to transfer all the channel settings into another project. This wasn't the case, for example, with Cubase 6 though - I still use it to do that - but why losing this feature and jump between versions?

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3947
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Save and load complete channel settings

Post by Prock » Mon Sep 26, 2016 2:58 am

OK, project templates are not what you are looking for.

Can the track preset feature help you (op manual starting on page 163)?

I don't seem to be having this issue. I typically start a project with a known similar template then apply track presets as I see fit.

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.10, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Atanaz
Junior Member
Posts: 121
Joined: Thu Aug 15, 2013 8:14 pm
Contact:

Re: Save and load complete channel settings

Post by Atanaz » Mon Sep 26, 2016 1:16 pm

Prock wrote: Can the track preset feature help you (op manual starting on page 163)?
Sadly, this doesn't recall Sends and Input filters anymore (and in my case Volume level as well). That's why this thread exists - I need the exact same setting for lots of tracks in different projects. In Cubase 6 you can save batches of channels and recall them fully.

User avatar
Winter Rat
Member
Posts: 709
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:10 pm
Contact:

Re: Save and load complete channel settings

Post by Winter Rat » Mon Sep 26, 2016 1:26 pm

As far as I understood you need channel settings. So go to MixConsole, select channel which settings you want to save, go to the top right corner of the Mixer, there is a triangle icon click it and in the popup menu choose Save Selected Channels. Next it you can find Load Selected Channels.

Regards.
Cubase 9.5
Win 8.1 or Win 10 Pro; Intel Core i7-8700K; Gigabyte GA-Z370 HD3P; 16 GB, 3000 MHz; GeForce GTX 1050.

Eberly
New Member
Posts: 4
Joined: Wed May 20, 2015 2:56 pm
Contact:

Re: Save and load complete channel settings

Post by Eberly » Tue Oct 04, 2016 2:59 am

Thank you!!! This seems such a strange place to hide...but thank you!!

Locked

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests