Per clip fx rack + per clip freeze

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 can be posted here.
Locked
jules
Member
Posts: 205
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:07 am
Location: France
Contact:

Per clip fx rack + per clip freeze

Post by jules » Thu Feb 05, 2015 4:06 pm

What about beeing able to put audio fx directly on audio clips, then freeze (render, commit, you name it) to save cpu, ala samplitude ? I know it's already here as a offline process, but actually you can't chain efx and you can't listen in situ, so you have to comit, and if it's too much, re do the whole process. Not a show stopper, but a show slower, for sure. With a kind of clip fx rack, you could add as much fx as needed, then adjust on the fly, in context with the whole song, then freeze the clip to save cpu, and unfreeze later if adjustment is needed.
W10 64, Asus prime Z370 a, i7 8700k, 64g ram, ssds, cubase pro 10

User avatar
mozizo
Senior Member
Posts: 1685
Joined: Fri Jan 28, 2011 10:48 pm
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by mozizo » Thu Feb 05, 2015 7:02 pm

+1...
its a long time reqeust, Studio one has that too
cubase Pro 9.5 64bit ,halion 6 GA4 HS2,HSO,Dark planet,neosoul keys.
Sony vaioF13 i7 CPU win10 redstone 64bit 8gb
Steinberg MR816csx ,MR816x ,UR44 ,CC121
Motif es6-Kawai Mp4-Korg PA4X-MOXF8
cubasis,cubase ic pro

claesbjo
Member
Posts: 288
Joined: Fri Aug 09, 2013 7:33 pm
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by claesbjo » Thu Feb 05, 2015 10:52 pm

mozizo wrote:+1...
its a long time reqeust, Studio one has that too
and Reaper...

+1
2010 Mac Pro 6-core 3.33 ghz. 24 mb RAM. osx 10.10.1. Cubase 8.0.20, Logic PRO 10.1

jules
Member
Posts: 205
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:07 am
Location: France
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by jules » Thu Apr 02, 2015 12:13 pm

Shameless bump for a powerfull feature ;) !
W10 64, Asus prime Z370 a, i7 8700k, 64g ram, ssds, cubase pro 10

lukasbrooklyn
Senior Member
Posts: 1049
Joined: Mon Nov 12, 2012 8:51 pm
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by lukasbrooklyn » Thu Apr 02, 2015 12:53 pm

definitely!

per-object-fx, something samplitude's had for ages.

drag & drop style of fx onto events.

please do not reference the offline process history, that's the stone age way of managing off-line processes.
system// i7 4930k, w7 x64, c7.5.4, (c8)
audio// RME HDSP, SSL duende, audeze lcd-2, klein&hummel o300, adam s2x, lavry DA, avantone mixcubes, EL Fatso ...

http://www.lukasturza.com // http://www.snapmastering.com // music production / mixing / mastering [hybris, upbeats, noisia, rem koolhaas, czech television, havas, ogilvy, ...]

cubendo supercharged workflow ideas/threads of possible interest:
http://www.steinberg.net/forums/viewtop ... 81&t=63450
http://www.steinberg.net/forums/viewtop ... 81&t=38182
my supercharged workflow videos:
https://www.youtube.com/watch?v=ellGhSdmXfk

mpayne0
Member
Posts: 655
Joined: Fri Dec 17, 2010 10:07 pm
Location: Brooklyn
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by mpayne0 » Thu Apr 02, 2015 2:23 pm

It feels like they are going this direction, fingers crossed.

I get that lately each DAW is in a race for features that the other DAW just released, so....

MHoughton
Member
Posts: 212
Joined: Tue Jun 04, 2013 2:00 pm
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by MHoughton » Thu Apr 02, 2015 7:46 pm

Big +1

User avatar
Winter Rat
Member
Posts: 708
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:10 pm
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by Winter Rat » Mon Dec 14, 2015 2:23 pm

It's time to bump this topic.
Cubase 9.5
Win 8.1 or Win 10 Pro; Intel Core i7-8700K; Gigabyte GA-Z370 HD3P; 16 GB, 3000 MHz; GeForce GTX 1050.

MHoughton
Member
Posts: 212
Joined: Tue Jun 04, 2013 2:00 pm
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by MHoughton » Wed Dec 16, 2015 2:21 pm

Bump.

+1

User avatar
Winter Rat
Member
Posts: 708
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:10 pm
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by Winter Rat » Fri Feb 19, 2016 11:07 pm

Again.
Cubase 9.5
Win 8.1 or Win 10 Pro; Intel Core i7-8700K; Gigabyte GA-Z370 HD3P; 16 GB, 3000 MHz; GeForce GTX 1050.

User avatar
Winter Rat
Member
Posts: 708
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:10 pm
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by Winter Rat » Fri Mar 11, 2016 4:34 pm

+1
Cubase 9.5
Win 8.1 or Win 10 Pro; Intel Core i7-8700K; Gigabyte GA-Z370 HD3P; 16 GB, 3000 MHz; GeForce GTX 1050.

DemonStray
New Member
Posts: 6
Joined: Mon Oct 05, 2015 12:01 am
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by DemonStray » Sat Mar 12, 2016 3:40 am

+1!

claesbjo
Member
Posts: 288
Joined: Fri Aug 09, 2013 7:33 pm
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by claesbjo » Fri Mar 25, 2016 7:47 am

+1
2010 Mac Pro 6-core 3.33 ghz. 24 mb RAM. osx 10.10.1. Cubase 8.0.20, Logic PRO 10.1

fashoom
New Member
Posts: 1
Joined: Mon Mar 28, 2016 6:36 am
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by fashoom » Mon Mar 28, 2016 7:09 am

As a potential customer coming from Sonar which has clip effects, I would really miss this in Cubase.

bny2013
New Member
Posts: 16
Joined: Tue Sep 03, 2013 8:38 pm
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by bny2013 » Fri Sep 30, 2016 8:56 pm

+1

jules
Member
Posts: 205
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:07 am
Location: France
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by jules » Tue Oct 04, 2016 1:30 pm

Not to quote Winter Rat, but it's time to bump ! And now pro tools have it ! (pro tools hd, ok)
W10 64, Asus prime Z370 a, i7 8700k, 64g ram, ssds, cubase pro 10

User avatar
estrica2000
Member
Posts: 341
Joined: Sun Dec 01, 2013 5:55 pm
Contact:

Re: Per clip fx rack + per clip freeze

Post by estrica2000 » Tue Oct 04, 2016 3:18 pm

+1
OSX Mavericks, Cubase 7.5.4 64 bit

Locked

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest