Page 3 of 4

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Mon Jun 08, 2015 4:06 am
by -steve-
I miss it horribly also ;) - but I doubt it's removal was simply the result of a capricious whim! It's more likely there was some programming reality that forced a choice. In any case the result for users is the same.

There've been other removed features that came back in different ways, for better of for worse-for example, the transparent events crisis of 2010.

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Mon Jun 08, 2015 1:50 pm
by Prock
Just in case a few users do not know this... hitting the F3 button once or twice (depending on if the MIxConsole is maximized or not) should bring the MixConsole back to the top. This idea might make this buggle a bit more palatable for a few. ;)

Also, for the record:
I never said this snafu was the result of a capricious whim. I said that apparently it was the result of an ill advised idea and that the fix for this is taking WAY TOO LONG. (6) months and counting... WOW!

Regards 8-)

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Mon Jun 08, 2015 2:16 pm
by -steve-
Yes, you're right Prock! I took it up a notch... anyway I just meant it wasn't a random thing.

Here on my Windows system the current behavior is:
With the Mixer is maximized and behind another maximized window, one tap on F3 brings it to front. In all other cases F3 toggles the open/close state of the window. Is that what you're seeing?

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Mon Jun 08, 2015 5:04 pm
by Prock
SteveInChicago wrote:Yes, you're right Prock! I took it up a notch... anyway I just meant it wasn't a random thing.
All good and I know what you mean. :)
SteveInChicago wrote: Here on my Windows system the current behavior is:
With the Mixer is maximized and behind another maximized window, one tap on F3 brings it to front. In all other cases F3 toggles the open/close state of the window. Is that what you're seeing?
Yes, exactly the same behavior for me too. Since CB8 I rarely use any maximized windows.

Regards 8-)

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Tue Jun 09, 2015 10:24 am
by cinescores
+1 This feature is very important for my workflow and setup, even while working with two screens. Please bring it back!

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Mon Jul 06, 2015 8:55 pm
by pault
Yes - please bring AOT back. C8 is virtually impossible to use w/o it.

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Wed Sep 09, 2015 7:07 pm
by hofnerboy
I really miss this feature a lot; losing it has slowed me down.

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Thu Dec 03, 2015 1:10 am
by Prock
Bump...

As the MixConsole AOT function was not brought back in CB 8.5.0

Regards 8-)

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Thu Dec 03, 2015 2:29 am
by claesbjo
Darn, i ned AOT

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Thu Dec 03, 2015 9:38 am
by MrSoundman
With so many people asking for this, with the opportunity of a .5 upgrade and still no progress, I think we can safely conclude that it's gone forever. Might as well buy a second screen -- that's what I did in the end.

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Tue Dec 08, 2015 7:46 pm
by beatpete
Yes Please! Always on top is crucial for the mixer!

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Thu Dec 10, 2015 1:24 am
by sir_padi
+1 please bringn it back

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Sat Dec 12, 2015 12:52 pm
by NoMad92
MrSoundman wrote:With so many people asking for this, with the opportunity of a .5 upgrade and still no progress, I think we can safely conclude that it's gone forever. Might as well buy a second screen -- that's what I did in the end.
and we paid for this update...so we can conclude that Steinberg doesnt give a fu*k bout the customers...it's not 10% of users that ask for it to be back, but nearly 80% !!!

not sure if i will ever pay another cubase update (plus they say "no more 32bit" support...they do what THEY like not what the buyers want !)

so i think when my cubase 8.5 will be "too old" i wont update cubase anymore, but will go see if Live or Bitwig have what I need (or I'll go for the new MPCtouch)...waiting for Steinberg to implement things is apparently like waiting for humans to populate Mars !!!

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Wed Dec 16, 2015 2:36 pm
by ALRAYS
Now I get to work with cubase 8.5 I am increasingly annoyed by the mixers
that disappear when I click in the project. Once again thank you
steinberg Team to put the "always on top" option on the 3 mixers.

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Wed Dec 16, 2015 2:38 pm
by ALRAYS
If I had known I would not have bought Cubase 8.

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Wed Dec 16, 2015 4:08 pm
by Elias Reyes
Yes Please! Always on top is crucial for the mixer!

+ 1

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Mon Feb 01, 2016 6:49 pm
by -steve-
bumping this.

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Wed Feb 03, 2016 4:54 pm
by gravehill
+1 Bring it back now!

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Sun Feb 14, 2016 5:31 pm
by soul patch
Very annoying not having this basic feature.
Please implement it back into the program.

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Thu Mar 17, 2016 3:25 am
by epwspower
This is ridiculous. Why would Steinberg do this?

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Thu Mar 17, 2016 11:50 pm
by karlito
Nobody knows.

Maybe if they wait long enough until people forget it ever existed, they'll be able to sell it to us again.
This could be part of the "4 reasons to upgrade to Cubase 12.5"

:evil:

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Fri Apr 01, 2016 4:37 pm
by jezburns
+1. It's a bit inexplicable that channel and FX windows can be set 'always on top', but not the mixer window.

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Sun Apr 24, 2016 1:23 am
by ziggurat
New Cubase user here and I'm getting really frustrated by the mixconsole getting buried underneath pages. It's especially problematic with the additional Console app that interfaces utilize now. I have a ton of screen real estate, but am still running into problems.

I wish you could assign a hotkey to the mixconsole to bring it to the top. That would seem to solve the problem and doesn't sound terribly difficult to include.

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Sun Apr 24, 2016 1:29 am
by MrSoundman
ziggurat wrote:I wish you could assign a hotkey to the mixconsole to bring it to the top
F3 is permanently assigned to that, but the problem is that the window can no longer be set to stay on top, as was the case in previous versions; nobody asked for that to be changed, and it's driving everyone insane.

Re: Bring Back Option For MixConsole To Always Be On Top

Posted: Sun Apr 24, 2016 3:10 am
by rollinghomeboy
Bring it back !! It was poor taste to leave it out