Page 1 of 2

EDIT MODE exactly like in Nuendo

Posted: Tue Jul 02, 2013 8:03 pm
by mikeheels1982
EDIT MODE is the most important feature for scoring music to picture...without it sometimes it's hard to sync perfectly our music to a video
please "steal" this from Nuendo!!!!!

thanks and all the best

mh

Re: EDIT MODE exactly like in Nuendo

Posted: Thu Jul 04, 2013 8:42 pm
by renos80
+1

Re: EDIT MODE exactly like in Nuendo

Posted: Thu Jul 04, 2013 8:55 pm
by distante
Can I ask what it's the difference?

Re: EDIT MODE exactly like in Nuendo

Posted: Thu Aug 29, 2013 5:36 am
by -steve-
distante wrote:Can I ask what it's the difference?
Between what?

Re: EDIT MODE exactly like in Nuendo

Posted: Thu Aug 29, 2013 5:42 am
by distante
Edit mode in Cubase and Nuendo

Or I'm getting something wrong? :?

Re: EDIT MODE exactly like in Nuendo

Posted: Thu Aug 29, 2013 5:49 am
by -steve-
In this case Edit Mode refers to a mode where the cursor locks to a selected object as it is being dragged: the video scrolls as the object is dragged facilitating it's placement.

Re: EDIT MODE exactly like in Nuendo

Posted: Thu Aug 29, 2013 2:13 pm
by distante
Ahh oops! :oops:

Thanks for the reply

Re: EDIT MODE exactly like in Nuendo

Posted: Thu Oct 03, 2013 10:45 pm
by mikeheels1982
+100000

Give Edit Mode to Cubase

Posted: Sat Feb 08, 2014 4:03 am
by sambosun
Under Devices I've setup a generic remote and assigned Button Nr. 10 from my Peavey PC1600x to:

Control Name: Edit Mode
Device: Transport
Channel/Category: Device
Value/Action: editMode
Flags: P,T,N


Since update 7.5.10 this feature is broken!!!
Please bring its functionality back. It was working flawlessly from Cubase 6.5 - 7.5.0 for me.
As a film composer I rely on such a feature to sync my edits to the picture.

Nuendo is not an option.

Thank you
ImageUploadedByTapatalk1391828581.517593.jpg
(86.76 KiB) Not downloaded yet

I'm back to Cubase 7.5.0

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Sun Feb 09, 2014 5:53 am
by Toronja
I can't understand this....why does Stein.. removed this??????
It's a huge pain work with media and no edit mode, may you please add this action???

Nuendo it's not a option for musicians, and most of us use to work in movie features and tv, I spend a lot of time doing synch without this and every time I open a PT session I can't understand why CB doesn't have it/

:cry:

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Sun Feb 09, 2014 11:29 am
by Przemek K.
Yes, I also wonder why they removed it. Had to switch back to 7.5. Steinberg,please can we have it back in 7.5.20?

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Sun Feb 09, 2014 6:50 pm
by mr. anxiety
+1 on getting this feature back in the new Cubase update. This is a valuable addition to the software that allows me to work way faster scoring music to picture, my main use for Cubase.

Please correct this and add this feature back into the software.

Thanks,

Mr A

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Sun Feb 09, 2014 7:17 pm
by lukasbrooklyn
Bump

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Sun Feb 09, 2014 7:19 pm
by lukasbrooklyn
rather on topic-- how does one downgrade to 7.5 in windows?

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Sun Feb 09, 2014 7:29 pm
by sambosun
Edit Mode or whatever we would call it should be a basic feature whenever a DAW supports sound to picture.
Leaving it out would only make sense if Cubase wouldn't support Video at all. I'm still confident that it will get fixed.

Fight for your right ;)

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Wed Feb 12, 2014 1:25 pm
by Przemek K.
I agree with you on having this a basic feature integratated into cubase. I really hope it will be back in the next maintenance update. It really would suck if Steinberg would take it away for good. This feature helps alot when I'm working on music/sounddesign for picture.

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Thu Feb 13, 2014 12:51 pm
by sambosun
Good to see I'm not alone when thinking about basic features of a DAW

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Mon Mar 24, 2014 9:03 pm
by mozizo
its absolutely not acceptable to take functions already present in cubase,and users depend on it !
here is a workaround for meanwhile..(didn't try myself on C 7.5.1)
http://www.gearslutz.com/board/cubase-7 ... 7-a-2.html

Edit: sambosun i see u actually participate in the gearslutz topic there :geek: hope the workaround works in 7.5.1 too

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Thu Apr 10, 2014 9:49 pm
by sambosun
Dear steinberg can you please fix the broken generic remote editMode feature?
ImageUploadedByTapatalk1397162938.661284.jpg
(107.17 KiB) Not downloaded yet
Thank you!

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Thu Apr 10, 2014 9:50 pm
by lukasbrooklyn
sambosun wrote:Dear steinberg can you please fix the broken generic remote editMode feature?
ImageUploadedByTapatalk1397162938.661284.jpg
Thank you!
SB said it's now a nuendo only feature, you're welcome.

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Fri Apr 11, 2014 7:35 am
by Przemek K.
Ahhhh, thats really bad. Why did they include this feature in cubase in the first place when its for nuendo only?
:?

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Fri Apr 11, 2014 8:54 pm
by sambosun
Sorry if I repeat myself

I think in this day and age such a feature that any other DAW I know of has shouldn't be left out of Cubase. Nobody I know of bought Nuendo instead of Cubase because of its edit mode feature. A frame sync editing approach should be a de facto standart in any DAW.
Logic does it, so does Studio One, Digital Performer, Reaper, Live.

I'm using video outside of Cubase anyways. As long as edit mode is enabled and it's sending MTC I'm fine. Nuendo is not an option for me personally.
Workarounds are always involved in any creative area but disabling this feature just because somebody brought the attention to it would be a poor and disappointing statement from a developer like steinberg.

The good news is it seems pretty easy for steinberg to enable edit mode.

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Fri Apr 11, 2014 8:56 pm
by sambosun
Maybe it's time for a poll. Or just time to move on and get work done.

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Fri Apr 11, 2014 9:31 pm
by Przemek K.
A poll would be great. I also don't understand steinberg's decision on this. It reminds me when cubase sx3 had an undocumented feature where you could setup rewire channels in stereo pairs and that was removed since cubase 4.
I hope steinberg reconsider their decision regarding the edit mode.

Re: Generic Remote EDIT MODE not working

Posted: Wed Jul 16, 2014 2:53 pm
by Guillermo
Hello,

This is not a bug, edit mode is a Nuendo only feature.
I am moving this thread to the Feature request forum.

Best regards,
GN