Using Maschine as VST: Looping Scene Synch Problem

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
garethmoss
New Member
Posts: 7
Joined: Sat Jul 23, 2011 6:33 pm
Contact:

Using Maschine as VST: Looping Scene Synch Problem

Post by garethmoss » Sat Feb 13, 2016 4:11 pm

Hi,

I know there have been some posts about using Maschine causing Cubase to crash when looping, but my issue is different.

If I set Maschine up as a plugin and tricker scene changes by MIDI Programme changes in Cubase there is an issue when looping.

Once Cubase loops back to the beginning it wont re-start the scene at the start where it should do it. It will instead start playing back the Maschine scene a few bars in. Consequently throwing everything out of synch. I have a MIDI programme change right at the start of the loop that should reset the scene, and Maschine is set up to retrigger, with Synch mode off.

This is only a problem when looping.

I am using Cubase 8.5 with Maschine 2. I also had this same problem with Cubase 6 and Maschine 1.

Thanks.

Lasso
Member
Posts: 449
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:10 am
Contact:

Re: Using Maschine as VST: Looping Scene Synch Problem

Post by Lasso » Tue Jan 09, 2018 12:17 pm

OMG it's driving me NUTS...found a way???
2015 MBP Retina @ 2,8 gHz, High Sierra, Cubase Pro 10, WaveLab Pro 9, UAD Apollo Twin, UAD Apollo Satellite Quad TB

garethmoss
New Member
Posts: 7
Joined: Sat Jul 23, 2011 6:33 pm
Contact:

Re: Using Maschine as VST: Looping Scene Synch Problem

Post by garethmoss » Thu Jun 21, 2018 8:37 pm

Nope still doesn’t work for me. I get two second loops then the loop starts to play the maschine scene half way through.

It’s awful. Can’t believe this is still happening.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests