snap automation points to start of region

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
dprice112
Junior Member
Posts: 70
Joined: Wed Nov 04, 2015 1:20 am
Location: Los Angeles, CA
Contact:

snap automation points to start of region

Post by dprice112 » Sun May 27, 2018 1:20 am

Hi everyone

Is there a way to automatically snap the first automation point in a region to the start of the region?

I find that often when I draw automation in it doesn't always snap to the beginning of the region, so there is sometimes a pop in the audio before the automation gets read (see attached pic for example)

I know I can just zoom in to the automation and manually drag it to the start of the region, but sometime I don't always catch when that needs to be done

Does anyone have a work around for this?

Thanks,
Dylan
Attachments
Screen Shot 2018-05-26 at 5.15.22 PM.png
(12.03 KiB) Not downloaded yet
3.5 GHz Intel Core i7 iMac, 32GB Master
4.2 GHz Intel Core i7 iMac, 64GB Slave
Focusrite Clarett 2Pre Audio Interface
Cubase Pro 9.5
VE Pro 6

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 16981
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: snap automation points to start of region

Post by Martin.Jirsak » Mon May 28, 2018 1:41 pm

Hi,

It seems you mean the MIDI Controller lines (and nodes), not the automation line, right?

In any case, there is no automatic way how to do this. In theory, you could try to experiment with the Logical Editor:
Position > Inside bar Range

I was thinking about something like if the MIDI CC event is inside bar range = very close to the beginning of the bar, set it to the beginning of the bar. Then you could just select few 1st MIDI CC events, any apply, this Logical Preset. But it feels very shaky to me.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

dprice112
Junior Member
Posts: 70
Joined: Wed Nov 04, 2015 1:20 am
Location: Los Angeles, CA
Contact:

Re: snap automation points to start of region

Post by dprice112 » Wed May 30, 2018 7:17 pm

Yes I mean the MIDI Controller lines

Thanks for the suggestion, I'll try to play around with it

Best,
-Dylan
3.5 GHz Intel Core i7 iMac, 32GB Master
4.2 GHz Intel Core i7 iMac, 64GB Slave
Focusrite Clarett 2Pre Audio Interface
Cubase Pro 9.5
VE Pro 6

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: ratzslackz and 7 guests