No sound outside cubase when sample rate set to other than 44.1 khz

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
MrPicker
Junior Member
Posts: 126
Joined: Tue Feb 04, 2014 3:10 pm
Contact:

No sound outside cubase when sample rate set to other than 44.1 khz

Post by MrPicker » Thu May 24, 2018 4:53 pm

Hello!

I have a problem: When I am sending files from a cubase project at 96 khz or 48 kHz to Izotope RX standalone via RX connect, I get no sound from Izotope. (I can’t play back any sound from any other place on the computer either (for example youtube, windows media player etc.).

But when the cubase project I am working with is at 44.1 kHz, I get sound from both Isotope and other places. Does anybody know why it is so, and how I can fix to I get sound from izotope (and other places) even when working with a 96 or 48 kHz project?

So I guess the main problem here is that I only get sound from the computer (except cubase) when the sample rate is set to 44.1 kHz on the audio interface.

svennilenni
Grand Senior Member
Posts: 3829
Joined: Sat Nov 28, 2015 3:21 pm
Contact:

Re: No sound outside cubase when sample rate set to other than 44.1 khz

Post by svennilenni » Thu May 24, 2018 8:55 pm

Member since 2014 with 121 posts, and still you can not provide any hard- / software info...? :roll:

User avatar
Grim
Grand Senior Member
Posts: 5064
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: No sound outside cubase when sample rate set to other than 44.1 khz

Post by Grim » Sat May 26, 2018 3:27 pm

Set windows audio to same sample rate?
i7 5820k @3.7Ghz, 16Gb, W10Pro, Cubase 9.0x, Cubase 8.5.x, Audient iD22, Zoom UAC-2, Wavelab Elements 9.x, Nektar Impact GX61

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests