To windows 10 (1903) users

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
Jerok
New Member
Posts: 22
Joined: Sat Jun 18, 2011 10:53 pm
Contact:

To windows 10 (1903) users

Post by Jerok » Sun Jun 09, 2019 6:42 pm

Hello Fellow Cubase users.
I have installed windows 10 1903 both via upgrade and clean installation via usb on a couple of different computers.
I have as routine when new version of windows 10 will run SFC / SCANNOW via CMD on all computers.
irrespective of computer, clean installation from usb stick or upgrade found that SFC / SCANNOW finds fault as it repairs
This has nothing to do with upgrading, but seems to be a little bug in the release that is currently up for download.

So incase you have uppgraded to the new windows 10 1903
open the CMD in admin mode and run SFC /SCANNOW
to make sure windows is not having any minor buggs

Other then this i am happy to report
Cubase 10 is working with no issues for me.

/JeRoK

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3850
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: To windows 10 (1903) users

Post by Prock » Mon Jun 10, 2019 1:42 pm

Interesting recommendation. Just wondering if there has there been a wide spread reported issue by MS? My system says there is no issues...

My results...
"Windows Resource Protection did not find any integrity violations"

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Jerok
New Member
Posts: 22
Joined: Sat Jun 18, 2011 10:53 pm
Contact:

Re: To windows 10 (1903) users

Post by Jerok » Mon Jun 10, 2019 9:49 pm

Could be some system based Stuff.
As far as i can tell system is working and this is just a ”make sure” situation. No harm in runbing SFC -Scannow
:)
Homebuilt pc. asus Hero IX, i7 7700k @4.5, GTX 1089, 32 gig ram, 256gb Samsung m2 for OS, 1tb crucial sad for samples, 500gb Samsung sad for random stuff and projects

ca-booter
Junior Member
Posts: 74
Joined: Mon Mar 21, 2016 8:38 pm
Contact:

Re: To windows 10 (1903) users

Post by ca-booter » Sat Jun 15, 2019 3:41 pm

Did the 1903 update today also, and tested Cubase and other stuff, everything works just fine.
Biggest advantage I guess is the now almost unlimted amount of FLS instead of max.128
A project I was working on with only 15 slots left now says 128(with the Filechecker plugin), I gues this p[lugin does not go any higher.
PC ASUS i7-2600 |W10-Pro 1909 | 16Gb DDR3 | ASUS R5 230 graphics | Cubase Pro 10.5 | Wavelab El 10 | Absolute 3 |Yamaha-Steinberg FW N12 Interface | Fishman TriplePlay | Outboard Gear: Lexicon, Strymon Volante, Art Pro's, Klark Teknik's.

User avatar
Home Studio 87
Member
Posts: 785
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:32 pm
Contact:

Re: To windows 10 (1903) users

Post by Home Studio 87 » Wed Jun 19, 2019 12:53 pm

ca-booter wrote:
Sat Jun 15, 2019 3:41 pm
Did the 1903 update today also, and tested Cubase and other stuff, everything works just fine.
Biggest advantage I guess is the now almost unlimted amount of FLS instead of max.128
A project I was working on with only 15 slots left now says 128(with the Filechecker plugin), I gues this p[lugin does not go any higher.
The new limit is now : 4000 ;)
Gigabyte GA-X99P-SLI / Intel Corei7 6800k / 32 Go DDR4 / 4x SSD / Win 10 Pro x64 / UAD Apollo Twin USB / UAD2 Satellite Octo USB / UAD2 Octo PCIe / Cubase Pro 10 / VEP6 / D-Touch Cubase / Console 1 / 24 Ch X-Touch / CMC Controllers / iPad 2&3 Lemur / Komplete Kontrol S61 MK2 /

ca-booter
Junior Member
Posts: 74
Joined: Mon Mar 21, 2016 8:38 pm
Contact:

Re: To windows 10 (1903) users

Post by ca-booter » Sat Jun 29, 2019 1:10 pm

I have to reconsider my view on the windows 1903 update.
AFter working a couple of projects in C10 I now have many dropouts and everytime it is the windows ntoskrnl.exe that gives hughe spikes to be seen in the LatencyMon.
I came across some other people having this issue since W10 1903, but noit really a working solution found which worked for me.
Any help on this one? Before the 1903 update I did not have any issues in W10.
PC ASUS i7-2600 |W10-Pro 1909 | 16Gb DDR3 | ASUS R5 230 graphics | Cubase Pro 10.5 | Wavelab El 10 | Absolute 3 |Yamaha-Steinberg FW N12 Interface | Fishman TriplePlay | Outboard Gear: Lexicon, Strymon Volante, Art Pro's, Klark Teknik's.

currentsound
Member
Posts: 207
Joined: Tue Aug 07, 2012 11:16 am
Location: Hollywood, Los Angeles, California, USA
Contact:

Re: To windows 10 (1903) users

Post by currentsound » Mon Jul 29, 2019 4:53 pm

ca-booter wrote:
Sat Jun 29, 2019 1:10 pm
I have to reconsider my view on the windows 1903 update.
AFter working a couple of projects in C10 I now have many dropouts and everytime it is the windows ntoskrnl.exe that gives hughe spikes to be seen in the LatencyMon.
I came across some other people having this issue since W10 1903, but noit really a working solution found which worked for me.
Any help on this one? Before the 1903 update I did not have any issues in W10.
Do you have a Sata to Hard Drive Caddy installed? This guy had this problem and fixed it: https://www.drivereasy.com/knowledge/sy ... indows-10/

Otherwise, I don't know. I'll let you know if I have any problems myself. Just had the update come through today.

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3850
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: To windows 10 (1903) users

Post by Prock » Mon Jul 29, 2019 6:58 pm

ca-booter wrote:
Sat Jun 29, 2019 1:10 pm
I have to reconsider my view on the windows 1903 update.
AFter working a couple of projects in C10 I now have many dropouts and everytime it is the windows ntoskrnl.exe that gives hughe spikes to be seen in the LatencyMon.
I came across some other people having this issue since W10 1903, but noit really a working solution found which worked for me.
Any help on this one? Before the 1903 update I did not have any issues in W10.
Maybe this update will help.

viewtopic.php?f=283&t=165280

Regards. 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: Nickeldome and 2 guests