Problem with Komplete audio 6 and recommondation

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
Nighthawk666
New Member
Posts: 2
Joined: Sat Jul 30, 2016 10:37 am
Contact:

Problem with Komplete audio 6 and recommondation

Post by Nighthawk666 » Fri Jun 22, 2018 9:22 am

Hi

I have 2 problems with my setup. One is my Microphone (shure SM58) keeps cutting in and out. It cuts out the first bit of vocal every time there is a second or so break between vocals. its like it cuts the inputs every time there is no sound going through and then "turns on" the signal again as soon as there is sound which has a delay and misses the first bits every time there is a break instead of recording continually.

I also Noticed my midi keyboard un-syncs (transpose half a note) to the Cubase synth I use (any of them). I first though its the midi keyboard and transposed it in the setting to make it work with the Cubase synth the notes keep transposing to off notes and when inspecting the keyboard I cant find that any changes have been made which now make me think that there is a problem with my audio interface.

Has anyone had any similar issues before?

Hardware I use:

Komplete audio 6
KRK Rokit 6 (balanced output)
Axiom 49 Midi Keyboard (midi ports on Komplete audio 6)
Shure SM58 (input 1)
Cubase 8 Pro
MSI Laptop: Windows 10, 16GB RAM, i7 6700-HQ, Geforce GTX 1060

Maby if there is no solution what are some good Audio interfaces you would recommend i could try to see if it fixes the problem?


Thank you in advance
MSI Laptop
6700HQ i7
16gb DDR4
GeForce GTX 1060 6gb

Komplete Audio 6
sm58
KRK Rokit 6
Axiom 49 midi keyboard

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3818
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Problem with Komplete audio 6 and recommondation

Post by Prock » Sat Jun 23, 2018 12:55 am

The first issue sounds like you have a VST (like a compressor or limiter) assigned somewhere in the chain. This would make your audio sound like you describe.

Can't help with your 2nd issue.

BTW... your audio interface should work fine with Cubase and your keyboard. So... there is no reason to purchase another unless you want to upgrade.

Regards. 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.50, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests