Cubase not recognising my interface audio driver

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
morgasm
New Member
Posts: 1
Joined: Wed Apr 18, 2018 8:18 am
Contact:

Cubase not recognising my interface audio driver

Post by morgasm » Wed Apr 18, 2018 8:31 am

Hey everyone, I just inherited a Yamaha Audiogram 3 interface with free version of Cubase AI.
This is my first experience using a DAW, so have watched a few youtube beginner guides, which all demonstrate selecting the interface audio driver - though with my interface plugged into my computer, the only audio drivers listed are; generic low latency asio driver, Realtek asio and no driver. Am I missing something simple?

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3772
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Cubase not recognising my interface audio driver

Post by Prock » Thu Apr 19, 2018 9:03 pm

What computer OS are you trying to use the Yamaha Audiogram 3 on? The driver only looks like it supports up to win 8.1. You might have to look at the "asio4all" audio driver. But, that Yamaha Audiogram 3 is pretty old. so you still may have issues.

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.40, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest