SOLVED - Avid Artist Mix Problems - MAC Cubase 9.5

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
CharlieDeltawhiskey
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Feb 16, 2018 12:41 pm
Contact:

SOLVED - Avid Artist Mix Problems - MAC Cubase 9.5

Post by CharlieDeltawhiskey » Fri Feb 16, 2018 1:19 pm

Hi Guys,

After a couple of years away from music making, I'm currently rebuilding my studio and experiencing a very painful problem with Avid Artist Mix, EUCon on Cubase.

This used to work fine a couple of years a go but now with updating the latest cubase 9.5 and the latest MAC OS I'm unable to actually use the artist mix and spent the last 3 days trawling the internet trying different things from forums for it not to work.

Can anyone please help me out? I would really appreciate it

Problem - in cubase the unit is unresponsive to all buttons expect "workstation application" and all the unit has got on the display of the channels are small yellow boxes. The unit does not respond to anything or light up in Cubase.

EU control connects to the unit and I can see that in the EU control settings.
Cubase seems to recognise EUcontrol and I can see it in studio settings.

I've tried with wifi on and off, firewall off, the latest EU conetrol software, I've rolled back to earlier EUcontrol versions and I've tried the artist mix on older versions of cubase but still get the same issue each time. I've tried adding a cubase9.xml file and still no joy.

Outside of cubase when running the test option the unit it works fine so the unit is fine and it must be a Cubase issue or user error.

I would really appreciate any of your wisdom.
Thank you
Cdw

CharlieDeltawhiskey
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Feb 16, 2018 12:41 pm
Contact:

Re: SOLVED - Avid Artist Mix Problems - MAC Cubase 9.5

Post by CharlieDeltawhiskey » Sun Feb 18, 2018 12:21 pm

Hi Guys,

After a few more days of pain I suddenly recognised what the problem was. For anybody having similar issues with EUcon where it does not light up in cubase but is recognised in EUcontrol settings

You need to do a full uninstall of EUcontrol software instead of just updating. The problem must have been where I was installing the EUcon updates over the top of the last software, rather than uninstalling and doing a clean reinstall.

A learning point which could have saved me a lot of pain.
Thanks

Dragon96
New Member
Posts: 41
Joined: Thu Apr 07, 2016 3:20 pm
Location: Middle East
Contact:

Re: SOLVED - Avid Artist Mix Problems - MAC Cubase 9.5

Post by Dragon96 » Thu Feb 22, 2018 9:04 am

Same problem, thanks for sharing your information.
Adel Al Agha عادل آل آقا
Singer, Music Producer & Trainer
https://radionama.com
Image

CharlieDeltawhiskey
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Feb 16, 2018 12:41 pm
Contact:

Re: SOLVED - Avid Artist Mix Problems - MAC Cubase 9.5

Post by CharlieDeltawhiskey » Sat Feb 24, 2018 1:32 pm

You're most welcome Dragon96, I know how frustrating and painful things like this are! Glad I could be of help.

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests