cc121

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
sigmahq
New Member
Posts: 2
Joined: Thu Dec 28, 2017 11:55 am
Contact:

cc121

Post by sigmahq » Thu Dec 28, 2017 12:07 pm

Hi guys -

Recently bought a cc121, installed it as instructed by the manual. Open cubase, and the blue "cubase ready' light continues to flash, and none of the functions on the controller work. Any ideas?

Thanks in Advance

Joe

sigmahq
New Member
Posts: 2
Joined: Thu Dec 28, 2017 11:55 am
Contact:

Re: cc121

Post by sigmahq » Sat Jan 06, 2018 6:44 am

Any ideas?

User avatar
Strophoid
Grand Senior Member
Posts: 4648
Joined: Sun Dec 26, 2010 2:56 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: cc121

Post by Strophoid » Thu Jan 11, 2018 1:05 pm

Which version of Cubase are you using?
If you open Device setup in Cubase and go to the midi devices menu, is the CC121 listed?
Software: Steinberg Cubase Pro 8 64-bit.
Hardware: Intel i5 6600, 16Gb DDR3, Win7 64-bit
Mackie Onyx 1620i - Steinberg Midex 8 - Steinberg CC121.

My humble contributions to what could be considered music.

marcusgehring
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 8:55 pm
Contact:

Re: cc121

Post by marcusgehring » Fri Jan 19, 2018 3:27 pm

I have the same problem

It used to work fine , but now somehow it is not recognised anymore in the 'remote device' list
tried everything: uninstall, install, booth 1000 times
i updated the firmware and all drivers but nothing
windows 10 / cubase 9.5.1 / cc121

User avatar
SF_Green
Junior Member
Posts: 149
Joined: Wed Jul 17, 2013 1:47 pm
Location: San Francisco
Contact:

Re: cc121

Post by SF_Green » Fri Jan 19, 2018 5:30 pm

Just got my CC121 this week and haven't had any issues. Followed the instructions and worked straight away. Using Cubase Pro 9.5.10 on Win7 x64 SP1.

Try using a different USB cable. I've had them go bad before.
Cubase Pro 10.0.30, Wavelab Elements 9.5.50, Live 10.1 Suite, Reason 10.4, SonarPt-2017.10, Finale 25, Komplete12 Ult, Omnisphere 2.6, BFD3, ARP Omni, many things with strings.
RME FireFace 800 (D 3.125, fw 2.77), Adam A7X, UAD-2 Quad, NI S88 Mk2, A-800 PRO, CC121, Alesis QS7.1, Arturia BeatStep Pro, Maschine MkII, POD HD500
AMD FX-8370, Gigabyte 990FXA-UD3, Win 10 Pro x64 v1903, 16Gb CorsairDDR3-1600
GeForce GTX 950 (431.60), SSD 525Gb (OS), SATA 3 & 1.5Tb
GrSltz My Studio

marcusgehring
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 8:55 pm
Contact:

Re: cc121

Post by marcusgehring » Sun Jan 21, 2018 11:48 am

thanks for your reply

done all that,
different cables, different & direct usb ports
windows 10 / cubase 9.5.1 / cc121

User avatar
SF_Green
Junior Member
Posts: 149
Joined: Wed Jul 17, 2013 1:47 pm
Location: San Francisco
Contact:

Re: cc121

Post by SF_Green » Mon Jan 22, 2018 3:25 am

So when you first power the unit up with the power supply plugged in, do all the lights flash on for a second or two, or do you just get the flashing blue LED?
Cubase Pro 10.0.30, Wavelab Elements 9.5.50, Live 10.1 Suite, Reason 10.4, SonarPt-2017.10, Finale 25, Komplete12 Ult, Omnisphere 2.6, BFD3, ARP Omni, many things with strings.
RME FireFace 800 (D 3.125, fw 2.77), Adam A7X, UAD-2 Quad, NI S88 Mk2, A-800 PRO, CC121, Alesis QS7.1, Arturia BeatStep Pro, Maschine MkII, POD HD500
AMD FX-8370, Gigabyte 990FXA-UD3, Win 10 Pro x64 v1903, 16Gb CorsairDDR3-1600
GeForce GTX 950 (431.60), SSD 525Gb (OS), SATA 3 & 1.5Tb
GrSltz My Studio

-steve-
External Moderator
Posts: 8887
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm

Re: cc121

Post by -steve- » Mon Jan 22, 2018 3:37 am

I have a CC121 sitting on a shelf. Here, upon plugging into USB all the lights faded up, then went out, and then the Cubase Ready light flashes. I installed the its software, restarted, etc., and I'm also seeing what being reported in this thread, no connection, flashing blue light. (SB interfaces flash when they have power but no connection.)

Tried in Cubase 9.5, 9.0, 8.5.
independent manufacturer rep
cubase pro, nuendo, and dorico pro; latest versions
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 Gb | UR-RT2 | k-mix audio interface
hp spectre x360 2018 | 16 Gb

User avatar
SF_Green
Junior Member
Posts: 149
Joined: Wed Jul 17, 2013 1:47 pm
Location: San Francisco
Contact:

Re: cc121

Post by SF_Green » Mon Jan 22, 2018 7:24 am

Did you end up with the Yamaha MIDI driver installed correctly with the latest version (3.1.3.0)? Check your management console and right click>properties on the Yamaha MIDI then Driver tab to see.

Image
Cubase Pro 10.0.30, Wavelab Elements 9.5.50, Live 10.1 Suite, Reason 10.4, SonarPt-2017.10, Finale 25, Komplete12 Ult, Omnisphere 2.6, BFD3, ARP Omni, many things with strings.
RME FireFace 800 (D 3.125, fw 2.77), Adam A7X, UAD-2 Quad, NI S88 Mk2, A-800 PRO, CC121, Alesis QS7.1, Arturia BeatStep Pro, Maschine MkII, POD HD500
AMD FX-8370, Gigabyte 990FXA-UD3, Win 10 Pro x64 v1903, 16Gb CorsairDDR3-1600
GeForce GTX 950 (431.60), SSD 525Gb (OS), SATA 3 & 1.5Tb
GrSltz My Studio

User avatar
SF_Green
Junior Member
Posts: 149
Joined: Wed Jul 17, 2013 1:47 pm
Location: San Francisco
Contact:

Re: cc121

Post by SF_Green » Mon Jan 22, 2018 7:37 am

Also, go to Control Panel and check settings. Mine works, and looks like this (1 to 1 routing)

Image
Cubase Pro 10.0.30, Wavelab Elements 9.5.50, Live 10.1 Suite, Reason 10.4, SonarPt-2017.10, Finale 25, Komplete12 Ult, Omnisphere 2.6, BFD3, ARP Omni, many things with strings.
RME FireFace 800 (D 3.125, fw 2.77), Adam A7X, UAD-2 Quad, NI S88 Mk2, A-800 PRO, CC121, Alesis QS7.1, Arturia BeatStep Pro, Maschine MkII, POD HD500
AMD FX-8370, Gigabyte 990FXA-UD3, Win 10 Pro x64 v1903, 16Gb CorsairDDR3-1600
GeForce GTX 950 (431.60), SSD 525Gb (OS), SATA 3 & 1.5Tb
GrSltz My Studio

-steve-
External Moderator
Posts: 8887
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm

Re: cc121

Post by -steve- » Mon Jan 22, 2018 1:50 pm

Thanks, SF_Green and Strophoid... here, the driver and extensions were installed according to the Program and Features control panel, but the CC121 wasn't present in Device Manager.

What I did was to uninstall the CMC tools (which also uses the Yamaha midi-usb driver 3.1.3.0) and then install the CC121 and CMC tools, in that order, and everything worked.

So maybe anything that uses the Yamaha usb-midi driver needs to be uninstalled to get the Windows registry entries right for installing the CC121?
independent manufacturer rep
cubase pro, nuendo, and dorico pro; latest versions
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 Gb | UR-RT2 | k-mix audio interface
hp spectre x360 2018 | 16 Gb

User avatar
SF_Green
Junior Member
Posts: 149
Joined: Wed Jul 17, 2013 1:47 pm
Location: San Francisco
Contact:

Re: cc121

Post by SF_Green » Mon Jan 22, 2018 10:13 pm

-steve- wrote:
Mon Jan 22, 2018 1:50 pm
Thanks, SF_Green and Strophoid... here, the driver and extensions were installed according to the Program and Features control panel, but the CC121 wasn't present in Device Manager.

What I did was to uninstall the CMC tools (which also uses the Yamaha midi-usb driver 3.1.3.0) and then install the CC121 and CMC tools, in that order, and everything worked.

So maybe anything that uses the Yamaha usb-midi driver needs to be uninstalled to get the Windows registry entries right for installing the CC121?
Could be. I think most devices like this want the driver installed before the additional software layer goes on top of it.
In any event, glad you got things working.
Cheers
Cubase Pro 10.0.30, Wavelab Elements 9.5.50, Live 10.1 Suite, Reason 10.4, SonarPt-2017.10, Finale 25, Komplete12 Ult, Omnisphere 2.6, BFD3, ARP Omni, many things with strings.
RME FireFace 800 (D 3.125, fw 2.77), Adam A7X, UAD-2 Quad, NI S88 Mk2, A-800 PRO, CC121, Alesis QS7.1, Arturia BeatStep Pro, Maschine MkII, POD HD500
AMD FX-8370, Gigabyte 990FXA-UD3, Win 10 Pro x64 v1903, 16Gb CorsairDDR3-1600
GeForce GTX 950 (431.60), SSD 525Gb (OS), SATA 3 & 1.5Tb
GrSltz My Studio

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest