Nektar LX - Transport section not working

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
pummelfee
New Member
Posts: 18
Joined: Mon Mar 27, 2017 2:40 pm
Contact:

Nektar LX - Transport section not working

Post by pummelfee »

My nektar LX Keyboard works with Cubasis, that's good. However, why are the transport buttons not working? In all DAWs on a computer (Live, Reason, Cubase etc.) they do. Can you help?

Maincat
Member
Posts: 402
Joined: Fri Dec 17, 2010 6:34 pm
Contact:

Re: Nektar LX - Transport section not working

Post by Maincat »

No problem here with the transport buttons. Are you on Mac or Windows? Which Cubase version? Have you installed the Impact Steinberg Integration files (my version is 1.1.3)?

Please give more information about your system, then we might be able to help.
Steve
Cubase Pro 10.0.40, Windows 10 Pro 64 Bit Version 1903, 8 Gig RAM, AMD Phenom II 955 BE X4, 27" Acer LCD (X2), GX460, Steinberg UR242, Yamaha KX8, Nektar LX88, Shure SM58, Yamaha HS50Ms with Yamaha HS8M Sub., Yamaha HPH-MT7W Headphones, Kontakt 5.7.3, The Grand 3.1, Neo Soul Keys, Groove Agent 4, WaveLab Elements 10, ASUS Nexus 7 2013, Android 6.0, Cubase IC PRO and lots of other stuff.

emaze
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Feb 18, 2020 5:29 pm
Contact:

Re: Nektar LX - Transport section not working

Post by emaze »

I am suffering the same issue on Cubase 10. on my MacBook with the LX25+

Please can you send me the resolution for this case?

cobra2935
New Member
Posts: 8
Joined: Mon Sep 04, 2017 2:29 am
Contact:

Re: Nektar LX - Transport section not working

Post by cobra2935 »

Having the same issue here. Actually, my play and stop buttons seem to work, but not record or cycle. Sometimes if I restart Cubase it starts working again, but definitely a workflow killer.

I'm using a Nektar Panorama T6 with Cubase 10.5 on Windows 10.
cobra2935

User avatar
Glenn
Member
Posts: 354
Joined: Sun Dec 19, 2010 3:51 am
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Nektar LX - Transport section not working

Post by Glenn »

Nektar has great support - try sending them a ticket :) my 1st instinct would be to install the Steinberg integration then maybe there is not enough power thru usb
Cubase 10.5 PRO latest build, Windows 10 PRO 64bit build 2004, RME Hammerfall 96/52, Ryzen 3900x, Asus X-470 Mainboard 32GB ram, Samsung 970 NVME M.2 PRO, 2x UAD-2 Quad, Benchmark DAC-1, Apogee AD16, Millenia 4 HV3D, SSL XLogic Alpha, Universal Audio LA 610, Focusrite ISA428, Avalon AD2022, Brauner Phantom, Shure, Sennheiser EVO series, AKG C414, Electro Voice RE-20, JZ Blackhole and then some

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests