Move Snap Points to Event Start???

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
Formerly_Thonex
New Member
Posts: 26
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:23 pm
Contact:

Move Snap Points to Event Start???

Post by Formerly_Thonex » Tue Mar 24, 2015 5:29 pm

Hi Guys,

I could have sworn that years ago there was a "Move Snap Point to Event Start" or similar. Now there is only a "Move Snap Point to Cursor".... a real problem if you have 1000s of edits that you want to quantize based on the the event starts... and NOT Snap Points.

Is there no way to set Snap Points to Part Start on multiple selected events/parts or similar???

Cheers,

Andrew K
N7. Mac 2009 8 core, OS 10.9.5, 16GB ram, RME RAYDat, Antelope Isochrome WC, Lynx Aurora 16, Dangerous D-Box via AES-EBU

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2440
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by Fredo » Tue Mar 24, 2015 5:40 pm

When you have multiple events in our project (say on a dozen tracks), set the cursor to the desired place, select all events (on all tracks) and perform a "Sbap point To Cursor" (Audio menu).
This will move the snap point of every selected event to the cursor.

Is that what you are looking for?

Fredo

DG
Member
Posts: 704
Joined: Wed Dec 15, 2010 8:08 pm
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by DG » Tue Mar 24, 2015 5:53 pm

If, for example, you have 50 events on each track, that won't work because you can't put your cursor in 50 places at once.

DG
Nuendo 6.07
Intel Xeon 3.0GHz 10 Core 20 Threads
32GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
nVidia GT 640 graphics card

Formerly_Thonex
New Member
Posts: 26
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:23 pm
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by Formerly_Thonex » Tue Mar 24, 2015 6:06 pm

Hi Fredo,

Thanks for helping.

I think I'm talking about a different situation.

Say I have a dozen tracks with 100s of edits on each track... some of the edits are before the bar line, some after. I want the Snap point to be at the beginning of ALL the parts. not just at 1 particular point on the time line.

So, imagine I want to move the Snap Points of all selected edits to the beginning of their respective parts as seen below... how would I do that?
Nuendo Edits.png
(7.15 KiB) Not downloaded yet
Thanks for any help.

Cheers,

Andrew K
N7. Mac 2009 8 core, OS 10.9.5, 16GB ram, RME RAYDat, Antelope Isochrome WC, Lynx Aurora 16, Dangerous D-Box via AES-EBU

Formerly_Thonex
New Member
Posts: 26
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:23 pm
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by Formerly_Thonex » Tue Mar 24, 2015 6:08 pm

DG wrote:If, for example, you have 50 events on each track, that won't work because you can't put your cursor in 50 places at once.

DG

Yes... that's my point. I'm pretty sure there used to be a command similar to "Set Snap Point to Event Start" or similar.

No workaround?

Cheers,

Andrew K
N7. Mac 2009 8 core, OS 10.9.5, 16GB ram, RME RAYDat, Antelope Isochrome WC, Lynx Aurora 16, Dangerous D-Box via AES-EBU

User avatar
Rotund
Member
Posts: 616
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by Rotund » Tue Mar 24, 2015 8:57 pm

I'm not sure but maybe the retrospective record function laid waste
to the "move snap point to start" function.

With retrospective record turned on, the start of the event or part
would be hidden unless you manually drag the start of the event back.

Just a guess.
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

davidgamson
Junior Member
Posts: 65
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:06 pm
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by davidgamson » Wed Mar 25, 2015 4:10 pm

Hi andrew...I don't remember there ever being a "move snap point to event start" ...only "move snap point to cursor". But, that would be a hugely useful command!

Formerly_Thonex
New Member
Posts: 26
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:23 pm
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by Formerly_Thonex » Wed Mar 25, 2015 6:51 pm

davidgamson wrote:Hi andrew...I don't remember there ever being a "move snap point to event start" ...only "move snap point to cursor". But, that would be a hugely useful command!
Hi David,

Thanks for chiming in. Maybe I'm getting confused with one of my other tools I use in sample editing. Age does have it's drawbacks :)

Cheers,

Andrew K
N7. Mac 2009 8 core, OS 10.9.5, 16GB ram, RME RAYDat, Antelope Isochrome WC, Lynx Aurora 16, Dangerous D-Box via AES-EBU

twelvetwelve
Member
Posts: 890
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:35 pm
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by twelvetwelve » Thu Mar 26, 2015 2:58 am

You can make a macro consisting of set snap point to cursor, navigate right, and locate next event.

Formerly_Thonex
New Member
Posts: 26
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:23 pm
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by Formerly_Thonex » Thu Mar 26, 2015 3:25 am

likelystory wrote:You can make a macro consisting of set snap point to cursor, navigate right, and locate next event.
Yeah... I thought of that, but my session's parts look like a 100 x 50 chessboard :)

Cheers,

Andrew K
N7. Mac 2009 8 core, OS 10.9.5, 16GB ram, RME RAYDat, Antelope Isochrome WC, Lynx Aurora 16, Dangerous D-Box via AES-EBU

DG
Member
Posts: 704
Joined: Wed Dec 15, 2010 8:08 pm
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by DG » Thu Mar 26, 2015 10:51 am

Andrew, I've never solved this problem, but the only solution (*and it's a cluster f*ck) is to export the while project as an OMF (creating new files) and then re-open it. From the distant vestiges of memory, not only does this allow one to rename the regions but it gets rid of those stupid annoying snap pints as well. Worth a shot?

DG
Nuendo 6.07
Intel Xeon 3.0GHz 10 Core 20 Threads
32GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
nVidia GT 640 graphics card

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2440
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by Fredo » Thu Mar 26, 2015 11:07 am

What if you make regions out of the events?
Then the snap point will be at the beginning of each region, no?

Fredo

Formerly_Thonex
New Member
Posts: 26
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:23 pm
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by Formerly_Thonex » Thu Mar 26, 2015 4:14 pm

Fredo wrote:What if you make regions out of the events?
Then the snap point will be at the beginning of each region, no?

Fredo
Hi Fredo,

Interesting idea. I'll try that out when I get back to my studio.

Cheers.... AK
N7. Mac 2009 8 core, OS 10.9.5, 16GB ram, RME RAYDat, Antelope Isochrome WC, Lynx Aurora 16, Dangerous D-Box via AES-EBU

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2440
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by Fredo » Thu Mar 26, 2015 5:13 pm

Select events.
Advanced/Events or Range as region.

Fredo

davidgamson
Junior Member
Posts: 65
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:06 pm
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by davidgamson » Fri Mar 27, 2015 4:36 am

If you turn all the events to parts you get rid of the snap point problem.

Struart B
New Member
Posts: 13
Joined: Sat May 26, 2018 8:20 pm
Contact:

Re: Move Snap Points to Event Start???

Post by Struart B » Mon Aug 27, 2018 10:05 pm

Well its now August 2018
Cubase SNAP points = still a complete pain in the arse
For some reason my Cubase 8.5 pro loves to put ALL the Snap points at the END of the Audio event, so if I try to move or Quantise they go completely crazy, so I have to enter each Audio event and move the "S" box back to the start where it should be and no one ever told it to move from there. Total Total pain in the arse

I do make the audio files into parts but only late on for final arranging, not during creating / editing, its not practical

I wont even start about the fact that I cant even get an Audio window to open showing me the actual "Audio Event"
ie. between the "Event Start" and the "Event End" only
Its either scrolling past like a mofo and I have to stop it and then select with the upper mini wave window
OR with scroll off it goes to the start of ALL the audio and again I have to scroll to the "event" with the mini wave
It never ever just goes to the "Event Start" as is expected
Only way I found is with playback stopped and scroll selected, so I cant live edit whilst listen - which is probably a bit important right ?

DAMN YOU MAC MOFOS FOR STEALING LOGIC :evil:
Stuart B
Ibiza

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest