Automatic Selection of Multiple Audio Regions

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
sabine gottfried
New Member
Posts: 4
Joined: Tue May 20, 2014 11:05 am
Contact:

Automatic Selection of Multiple Audio Regions

Post by sabine gottfried » Wed Jun 04, 2014 2:39 pm

Hi,

I am experiencing a weird problem. I want to select and edit a region in my project. yet when I am using the selection tool it automatically also selects other regions (on other tracks) in the project.
I am not using groups (I checked whether I could ungroup tracks) or parts.
I also recognised that this happens with regions of a similar lenght. as soon as I edit down a region to the excact lenght of the others - they seem to group magically and can not be edited separately any more.

Anyone has an idea how I can "dissolve" this "group effect"?
Screen Shot 2014-06-04 at 3.28.45 PM.png
(8.88 KiB) Not downloaded yet

twelvetwelve
Member
Posts: 889
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:35 pm
Contact:

Re: Automatic Selection of Multiple Audio Regions

Post by twelvetwelve » Thu Jun 05, 2014 4:32 pm

It sounds like your tracks are in a folder and you've enabled group editing mode for the folder. Turn this off (orange icon with 2 horizontal lines) and it should resolve your issue.

User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1314
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: Automatic Selection of Multiple Audio Regions

Post by fenderchris » Thu Jun 05, 2014 5:14 pm

Yes, I think it's to do with Group Editing mode too.
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram.
Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-7.1.40, Nuendo-8.1.10, Nuendo-10 Trial, Wavelab-Elements-9.5, Halion-5, Halion Sonic 2, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth),
Omnisphere, Trillian.

User avatar
Heiner Einbier
Member
Posts: 237
Joined: Mon Jan 03, 2011 9:25 pm
Contact:

Re: Automatic Selection of Multiple Audio Regions

Post by Heiner Einbier » Thu Jun 05, 2014 7:48 pm

likelystory wrote:It sounds like your tracks are in a folder and you've enabled group editing mode for the folder. Turn this off (orange icon with 2 horizontal lines) and it should resolve your issue.
Yeah, that's the only way I got it to behave that way as well (as the parts themselves are clearly not grouped).
Maybe next time you could provide a larger screenshot area, it would have been useful to see the track controls on the left of the timeline.
ASUS/Intel Z270 chipset - Core i7-7700K CPU 4.2GHz - 32GB RAM
RME Fireface UCX, current driver
BlackMagic DeckLink MiniMonitor SDI, current driver
AVID Artist mix, current driver
Windows 10

Asus Notebook Core i7 5500U 12 GB RAM
Windows 10

Nuendo 10
Cubase Pro 10

deepsea
New Member
Posts: 8
Joined: Mon Jul 14, 2014 11:47 pm
Contact:

Re: Automatic Selection of Multiple Audio Regions

Post by deepsea » Tue Jul 29, 2014 12:58 pm

Sorry that I never came back on this, but yeah that was totally what happened.
I did not know group editing existed.
Thanks again for your amazing help.

Danimal
New Member
Posts: 36
Joined: Fri Sep 23, 2011 12:29 am
Contact:

Re: Automatic Selection of Multiple Audio Regions

Post by Danimal » Tue Sep 12, 2017 4:23 am

3 years later, this thread just saved me from pulling my hair out!

Seriously have had this problem for ages and couldn't figure it out.
I don't recall ever activating the folder group editing, but yep... that was the issue.
THANK YOU ALL!
:lol: :lol: :lol:
Danimal
Cubase 5LE
Cubase 7
2011 Macbook Pro 13"
Tascam US-1800 midi interface
OWC 2TB Ext. Drive

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest