[R-7783] NUENDO 6.0.3: NEK error

Read only! Use this forum for an overview of solved issues.
Niekbeem
Member
Posts: 553
Joined: Tue Aug 16, 2011 9:19 am
Location: Amsterdam
Contact:

[R-7783] NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Niekbeem » Wed Mar 27, 2013 4:03 pm

Got this weird error after upgrading to Nuendo 6.0.3:
Screen Shot 2013-03-27 at 15.59.36.png
I looked in the mentioned location and all I found was "FCP_SMT_006_Nuendo.vstsound"
Anyone got this too?

Ane help/same experiences welcome.
Niek/ Amsterdam.
Nuendo 10 / Pro Tools Ultimate / Logic X / MixBus32C 5 / WaveLab 9.5
MacPro 5.1: 12Core 3.46GHz Intel Xeon/ 48GB RAM/ Mac OSX 10.13
MacBook Pro: 2.9 GHz Intel Core i9/ 32 GB RAM/ Mac OSX 10.14
MetricHalo ULN8 + 2882 / RME HDSPe MadiFace
Euphonix MC Pro

Oliver.Lucas
Senior Member
Posts: 1397
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:26 pm
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Oliver.Lucas » Wed Mar 27, 2013 5:59 pm

Same problem here
Main machine: Fireface UFX+ 64GB, 2TB Hecacore macmini 10.14.x, egpu
Avid ProTools Ulitimate and S3. A gazillion plugings

olamo
Junior Member
Posts: 98
Joined: Wed Dec 29, 2010 2:40 pm
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by olamo » Wed Mar 27, 2013 6:23 pm

Same here too...

Ola

User avatar
Bifop
Member
Posts: 317
Joined: Thu Dec 16, 2010 4:28 am
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Bifop » Wed Mar 27, 2013 6:25 pm

I didn't encounter this error.
Personal setup : Nuendo 10 on ASUS PRIME Z270-A -I7 7700K - Win10 pro 64bits- SSD - 4 x LCD screens + 40" on Blackmagic intensity. Steinberg UR824 + MR816 - 2 X Avid Artist Mix + Artist control + Euphonix transport. LCR Focal Twin.

Nuage 32 faders on Mac Pro 12 cores. 5.1 Focal twin. Ssl Xlogic Alpha link Madi at workplace.

Darren The Musical
Junior Member
Posts: 92
Joined: Wed Dec 22, 2010 11:27 pm
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Darren The Musical » Wed Mar 27, 2013 6:47 pm

A problem for me as well. I am on a mac. I also have the NEK.

Darren "Ignoring That Warning" Ingram
Mac 10.11.6 | Win 10 | N8.1 | MOTU Mach 5 v3.2.1 | Vienna Instruments Pro 2 | UR824 with 2.1.0 Firmware and 1.8.5 USB Driver | MIR Pro | 2 x ASUS VW266H monitors | 2 x HannsG monitors | Mac Pro Trashcan 8 Core named Thor | UAD2 Quad | 64 gigs RAM | Logitech G15 keyboard with 18 x 3 programmable keys | 3 x Genelec 1031A monitors | 3 x Dragonfly mics | 2 x AKG C214 mics | EV RE 20 mic | SL 880 Pro key controller | Lemur Software and iPad3 | liters upon liters of Diet Mt Dew | Wii addiction

User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1350
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by fenderchris » Wed Mar 27, 2013 6:55 pm

All installed fine here (PC with NEK)
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.

Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-8.1.10, Nuendo-10.2.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

DG
Member
Posts: 704
Joined: Wed Dec 15, 2010 8:08 pm
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by DG » Wed Mar 27, 2013 7:54 pm

I posted a similar thing here and I'm using Windows. This was with the original N6 install, not the update.

DG
Nuendo 6.07
Intel Xeon 3.0GHz 10 Core 20 Threads
32GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
nVidia GT 640 graphics card

Neutron Studios
New Member
Posts: 43
Joined: Sat Sep 10, 2011 12:52 am
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Neutron Studios » Wed Mar 27, 2013 8:31 pm

Same error here on Lion 10.7.5

Installed fine on my windows 8 laptop

I got NEK license as well.
Mac Pro: Nuendo 8.3.20, 2 x Xeon x5680, 96GB RAM, RX 580 8GB, OSX 10.14.3, Mackie Digital X-Bus, Apogee AD/DA-16x, various outboard etc
MacBook Pro mid 2015: Nuendo 7.1.40, 16GB RAM, OSX 10.10.2

User avatar
Chewy Papadopoulos
Member
Posts: 777
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:37 pm
Location: Santa Monica, CA
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Chewy Papadopoulos » Wed Mar 27, 2013 9:47 pm

I also had this problem on my Mac.

Grateful for the forum-- before installing (not on my main computer, thank you!), I saved "FCP_SMT_007_Nuendo.vstsound" from N6.0's package contents, and dropped it into 6.03's.

Appears to be working fine; at least I don't get the "not found" message. Remains to be seen if there's any difference between the original and what was supposed to replace it.

Chewy
N10x, C8, Cubasis, Halion, UAD-2s (Quad PCI, Satellite & SOLO/Laptop), Fireface 800, UR-22, MC Control, MacPro 12 core 3.46GHz, 64 Gigs RAM OS 10.14.4; MacBook Pro 4 core, 16 Gigs, OS 10.13.6

Niekbeem
Member
Posts: 553
Joined: Tue Aug 16, 2011 9:19 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Niekbeem » Thu Mar 28, 2013 11:06 am

I solved this error-message by restoring "FCP_SMT_007_Nuendo.vstsound" from my TimeMachine backup....that worked!

Niek/Amsterdam
Nuendo 10 / Pro Tools Ultimate / Logic X / MixBus32C 5 / WaveLab 9.5
MacPro 5.1: 12Core 3.46GHz Intel Xeon/ 48GB RAM/ Mac OSX 10.13
MacBook Pro: 2.9 GHz Intel Core i9/ 32 GB RAM/ Mac OSX 10.14
MetricHalo ULN8 + 2882 / RME HDSPe MadiFace
Euphonix MC Pro

Oliver.Lucas
Senior Member
Posts: 1397
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:26 pm
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Oliver.Lucas » Thu Mar 28, 2013 12:19 pm

Is there an official solution?
Main machine: Fireface UFX+ 64GB, 2TB Hecacore macmini 10.14.x, egpu
Avid ProTools Ulitimate and S3. A gazillion plugings

Darren The Musical
Junior Member
Posts: 92
Joined: Wed Dec 22, 2010 11:27 pm
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Darren The Musical » Thu Mar 28, 2013 5:55 pm

Does anyone know just exactly what this missing component does and the implications of not having it? Does anyone know if continuing to produce projects with it missing will come back to haunt me?

Thanks!

Darren "Still Ignoring The Warning" Ingram
Mac 10.11.6 | Win 10 | N8.1 | MOTU Mach 5 v3.2.1 | Vienna Instruments Pro 2 | UR824 with 2.1.0 Firmware and 1.8.5 USB Driver | MIR Pro | 2 x ASUS VW266H monitors | 2 x HannsG monitors | Mac Pro Trashcan 8 Core named Thor | UAD2 Quad | 64 gigs RAM | Logitech G15 keyboard with 18 x 3 programmable keys | 3 x Genelec 1031A monitors | 3 x Dragonfly mics | 2 x AKG C214 mics | EV RE 20 mic | SL 880 Pro key controller | Lemur Software and iPad3 | liters upon liters of Diet Mt Dew | Wii addiction

Kevan
New Member
Posts: 4
Joined: Tue Mar 26, 2013 6:33 am
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Kevan » Fri Mar 29, 2013 7:16 pm

Same problem here on Mac OS
Kevan

User avatar
Chewy Papadopoulos
Member
Posts: 777
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:37 pm
Location: Santa Monica, CA
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Chewy Papadopoulos » Fri Mar 29, 2013 7:35 pm

Darren The Musical wrote:Does anyone know just exactly what this missing component does and the implications of not having it? Does anyone know if continuing to produce projects with it missing will come back to haunt me?

Who knows??? Just took a look inside it... it's a resource file (a "Steinberg Resource File", specifically, whatever that means), having something to do with track attributes.

Uninformed conjecture: wonder if lack of an updated version of this has anything to do with that "Channel Settings Track Names Not Showing Up" anomaly noted in another thread.

Chewy
N10x, C8, Cubasis, Halion, UAD-2s (Quad PCI, Satellite & SOLO/Laptop), Fireface 800, UR-22, MC Control, MacPro 12 core 3.46GHz, 64 Gigs RAM OS 10.14.4; MacBook Pro 4 core, 16 Gigs, OS 10.13.6

igorula
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Mar 13, 2011 9:01 am
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by igorula » Fri Mar 29, 2013 8:20 pm

For what it's worth I am having the same issues. (Pain in the) NEK installed.

OS X 10.8.3, ageing Mac Pro and MacBook Pro. Ignoring it for now. Quintessential Steinberg QA. Sigh. :(

scanntec
New Member
Posts: 18
Joined: Thu Jul 19, 2012 6:46 pm
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by scanntec » Sat Mar 30, 2013 11:40 am

i have the same problem.
Mac OSX, nek installed.

User avatar
edenorchestra
New Member
Posts: 33
Joined: Sat Dec 25, 2010 4:35 pm
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by edenorchestra » Sun Mar 31, 2013 6:19 pm

Having the same issues here. I noticed that Loopmash and Groove Agent are no longer available, possibly others. Steinberg can we have this fixed, I would like to have what I paid for, if that's ok.
N7.0, MacPro 6-Core 3.3GHz, El Capitan, 24GB, 7TB, RME RayDat

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3827
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by MattiasNYC » Mon Apr 01, 2013 2:30 pm

Niekbeem wrote:I solved this error-message by restoring "FCP_SMT_007_Nuendo.vstsound" from my TimeMachine backup....that worked!

Niek/Amsterdam
No problems after doing that?

And the rest of you guys who had problems; did putting that file back work and solve problems?
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

User avatar
Chewy Papadopoulos
Member
Posts: 777
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:37 pm
Location: Santa Monica, CA
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Chewy Papadopoulos » Mon Apr 01, 2013 5:19 pm

Lydiot wrote:No problems after doing that?
Well... hard to say with confidence... there appear to be unexplained graphic anomalies described in other threads that appear to be Mac-only; who knows if this missing file may have something to do with them.

That having been said, 6.03 with 6.02's SMT_007 dropped into it has been fully functional for me, so far. Have done a couple of full projects on it.

Chewy
N10x, C8, Cubasis, Halion, UAD-2s (Quad PCI, Satellite & SOLO/Laptop), Fireface 800, UR-22, MC Control, MacPro 12 core 3.46GHz, 64 Gigs RAM OS 10.14.4; MacBook Pro 4 core, 16 Gigs, OS 10.13.6

Darren The Musical
Junior Member
Posts: 92
Joined: Wed Dec 22, 2010 11:27 pm
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Darren The Musical » Tue Apr 02, 2013 3:52 pm

Hello Steinberg,

Is there some kind of official statement on this?

If nothing's been said about this yet, I'd at least like to know how serious this problem is. Are there implications from bringing in the file from a previous version? If someone doesn't have that file is it a problem to share it?


Darren "Ignoring The Warning" Ingram
Mac 10.11.6 | Win 10 | N8.1 | MOTU Mach 5 v3.2.1 | Vienna Instruments Pro 2 | UR824 with 2.1.0 Firmware and 1.8.5 USB Driver | MIR Pro | 2 x ASUS VW266H monitors | 2 x HannsG monitors | Mac Pro Trashcan 8 Core named Thor | UAD2 Quad | 64 gigs RAM | Logitech G15 keyboard with 18 x 3 programmable keys | 3 x Genelec 1031A monitors | 3 x Dragonfly mics | 2 x AKG C214 mics | EV RE 20 mic | SL 880 Pro key controller | Lemur Software and iPad3 | liters upon liters of Diet Mt Dew | Wii addiction

User avatar
Bifop
Member
Posts: 317
Joined: Thu Dec 16, 2010 4:28 am
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Bifop » Tue Apr 02, 2013 7:14 pm

Come on guys.... Don't make it harder....
How come a sound file would be involved in graphics anormalities... :D
The install is probably a little messed up on the mac update, but the fix is there at hand.... Drop the bloody missing file back in the folder and back to work.

PS : I can send you the file if you didn't save it.
Personal setup : Nuendo 10 on ASUS PRIME Z270-A -I7 7700K - Win10 pro 64bits- SSD - 4 x LCD screens + 40" on Blackmagic intensity. Steinberg UR824 + MR816 - 2 X Avid Artist Mix + Artist control + Euphonix transport. LCR Focal Twin.

Nuage 32 faders on Mac Pro 12 cores. 5.1 Focal twin. Ssl Xlogic Alpha link Madi at workplace.

User avatar
Chewy Papadopoulos
Member
Posts: 777
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:37 pm
Location: Santa Monica, CA
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Chewy Papadopoulos » Tue Apr 02, 2013 7:54 pm

Bifop wrote:How come a sound file would be involved in graphics anormalities...
It's not a sound file. It's a resource file-- you can open it with a text editor. It deals with any number of GUI factors.

And yes, I'm sure it'll be dealt with soon and there's no need for hysteria, and the workaround works fine. At the same time, there's no question but that it would be great to have some idea of what is going on here, as long as we're working with it and dealing with the inconvenience.

Chewy
N10x, C8, Cubasis, Halion, UAD-2s (Quad PCI, Satellite & SOLO/Laptop), Fireface 800, UR-22, MC Control, MacPro 12 core 3.46GHz, 64 Gigs RAM OS 10.14.4; MacBook Pro 4 core, 16 Gigs, OS 10.13.6

User avatar
Bifop
Member
Posts: 317
Joined: Thu Dec 16, 2010 4:28 am
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Bifop » Tue Apr 02, 2013 8:04 pm

Chewy Papadopoulos wrote: It's not a sound file. It's a resource file-- you can open it with a text editor. It deals with any number of GUI factors.
Chewy
A ressource file ? Ah ok then. They'll probalby release a fixed 6.03 Mac install soon hopefully.

OT : In the next couples of days I'll be doing lots of voice over then a few days of post production on another project. I'll use N6.
We'll see if I can keep my cool or not then. ;)
Personal setup : Nuendo 10 on ASUS PRIME Z270-A -I7 7700K - Win10 pro 64bits- SSD - 4 x LCD screens + 40" on Blackmagic intensity. Steinberg UR824 + MR816 - 2 X Avid Artist Mix + Artist control + Euphonix transport. LCR Focal Twin.

Nuage 32 faders on Mac Pro 12 cores. 5.1 Focal twin. Ssl Xlogic Alpha link Madi at workplace.

Christian D.
Moderator
Posts: 59
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:05 am
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by Christian D. » Tue Apr 09, 2013 7:31 am

Hello all,

Sorry for this issue. It seems to happen after the Nuendo 6.0.3 update is installed on top of Nuendo 6.0.2. The issue can be solved by installing the NEK again after applying the 6.0.3 patch. We will make sure to fix this for the next maintenance update.

Best regards,
Christian Dettner
Christian Dettner | Product Planning Manager | Steinberg Media Technologies GmbH

bilekt3
Junior Member
Posts: 114
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:44 am
Contact:

Re: NUENDO 6.0.3: NEK error

Post by bilekt3 » Tue Apr 09, 2013 7:49 am

Christian D. wrote:Hello all,

Sorry for this issue. It seems to happen after the Nuendo 6.0.3 update is installed on top of Nuendo 6.0.2. The issue can be solved by installing the NEK again after applying the 6.0.3 patch. We will make sure to fix this for the next maintenance update.

Best regards,
Christian Dettner
Thank you Christian. This works perfectly.
Tomas Bilek | Solution Architect, Functional Developer (Clojure, F#) | Prague, Czech Republic

MacBook Pro 15', Nuendo 7.X+NEK, Absolute Collection 2, Fab Filter Plugins, RND Portico Bundle, Softube Tube-Tech Classic Channel, 2CAudio Reverbs

Locked

Return to “Solved Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest