Elements pre/post fader to Master FX seem not to work

All topics on WaveLab 8 and WaveLab Elements 8
Post Reply
markino
Member
Posts: 247
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:47 pm
Contact:

Elements pre/post fader to Master FX seem not to work

Post by markino » Sun May 12, 2013 10:03 pm

Hello,
I was testing the pre/post fader to Master FX in Montage, and tried to set it pre or post: there's no audio difference, but the meters of the plug-ins in the Master FX are displaying different levels visually.
Where am I wrong? Am I using the pre/post fader the wrong way?

Many thanks
Marco

PG
Moderator
Posts: 6642
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Elements pre/post fader to Master FX seem not to work

Post by PG » Sun May 12, 2013 10:08 pm

What do you mean with "pre/post fader"? What option are you speaking about?
Philippe

markino
Member
Posts: 247
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:47 pm
Contact:

Re: Elements pre/post fader to Master FX seem not to work

Post by markino » Sun May 12, 2013 10:16 pm

Please see the picture, maybe I got it all wrong.... thanks!
Attachments
Elements8.png
(339.71 KiB) Not downloaded yet
Marco

PG
Moderator
Posts: 6642
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Elements pre/post fader to Master FX seem not to work

Post by PG » Sun May 12, 2013 10:54 pm

The audio level is changed after the effects, or before, according to this switch.
You can see this clearly eg. if you take a plugin such as the new Steinberg Brickwall Limiter.
Philippe

markino
Member
Posts: 247
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:47 pm
Contact:

Re: Elements pre/post fader to Master FX seem not to work

Post by markino » Sun May 12, 2013 10:59 pm

Absolutely right, my fault, I don't know why I expected some "FX send" effect.

Sorry!
Marco

Post Reply

Return to “WaveLab 8 | WaveLab Elements 8”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest