WaveLab Elements 8 mutes sound card on exit

All topics on WaveLab 8 and WaveLab Elements 8
Post Reply
Rolando!
New Member
Posts: 19
Joined: Wed Nov 16, 2011 12:13 am
Contact:

WaveLab Elements 8 mutes sound card on exit

Post by Rolando! » Tue May 07, 2013 8:31 am

I took a chance and upgraded WaveLab Elements 7 to Elements 8 in the hope that the problem I had would be resolved. Although the upgrade price was reasonable, I still feel like a sucker. :oops:

Everything sounds great while the program is up; however, when I exit WaveLab, my audio card mutes, requiring me to click on the card icon in the Taskbar. To save trouble, I already checked the Task Manager - WaveLab is not hung up there.

I cannot understand why I can use my DVD/Blu-Ray Player, Windows Media Player, and SoundForge Audio Studio without this nagging bug rearing its ugly head. I now open the floor for discussion. Thanks!

PG
Moderator
Posts: 6643
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: WaveLab Elements 8 mutes sound card on exit

Post by PG » Tue May 07, 2013 8:37 am

What audio card? I advise you to use the MME driver. Did you try this?
Philippe

Rolando!
New Member
Posts: 19
Joined: Wed Nov 16, 2011 12:13 am
Contact:

Re: WaveLab Elements 8 mutes sound card on exit

Post by Rolando! » Fri May 10, 2013 9:58 am

I just followed your advice, and ... WHAMMO! The problem is gone. Now I can spend my time looking at all the cool stuff on WLE 8! Thank you very much for your help! :D

Post Reply

Return to “WaveLab 8 | WaveLab Elements 8”

Who is online

Users browsing this forum: Arjan P and 1 guest