Cannot change the time signature?

agaland
New Member
Posts: 6
Joined: Sat Dec 08, 2012 9:03 pm
Contact:

Re: Cannot change the time signature?

Post by agaland » Thu Nov 14, 2019 3:29 am

I definitely lost hope ... I mean we've been asking/talking about this feature since 2013, and 2019 is almost gone
"... The feature remains on our list for future updates. ..."
I don't know ... it might be at the very bottom of their list. Or maybe they have a road map for the next 20 years? ... lol, but no, not funny ...
Last update was what .... 4 month ago?
sigh...

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 3094
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: Cannot change the time signature?

Post by LSlowak » Fri Nov 15, 2019 10:03 am

Hi agaland,

Thank you for your message.

As you might imagine we receive many feature requests for Cubasis.

Cubasis is made by a fairly small team, so we always have to plan feature scopes carefully, in order to keep up with regular updates.

As of yet, Cubasis has seen 30+ regular free updates with many new user-requested feature additions: https://www.steinberg.net/en/products/m ... sis_2.html

As mentioned before tempo/signature track support remains on our list.
As of yet, I have no date, when the feature will be released.

Best,
Lars
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

agaland
New Member
Posts: 6
Joined: Sat Dec 08, 2012 9:03 pm
Contact:

Re: Cannot change the time signature?

Post by agaland » Fri Dec 20, 2019 6:23 am

As you might imagine we receive many feature requests for Cubasis.
My only answer is: 2013 man .... 2013; that's a long time ago!

Oh and now I get it; you guys were actually busy writing Cubasis 3 from scratch, which got released today, as a separate app of course, at 50 bucks ... smart.
I've checked on the feature list, but couldn't see anything related to tempo track/time signature ... until I went to the Audiobus forum, when someone was actually asking about it, and your response was
Tempo/signature track is on our list for the future, but not included in v3.
.... :shock: :lol:

Sorry, I don't think this thing will ever come to life, whatever the version of Cubasis is. Like I said, I really lost hope after all these years.
And that's fine, I mean, NanoStudio 2 supports tempo track and time signature changes for instance ...

Anyway, good luck on the C3 release; I certainly won't buy it, especially not for another $50 (and I know, no need to repeat, upgrade is not possible through app store for C2 users, and you've released 30+ update on C2, etc, etc...I know the song)

Don Craig
New Member
Posts: 15
Joined: Fri Nov 18, 2016 1:28 am
Contact:

Re: Cannot change the time signature?

Post by Don Craig » Fri Dec 20, 2019 7:17 pm

Hey agaland,
I too have lost hope for tempo track/time signature.

Moreover I feel we’ve been strung along: these are rudimentary feature “requests” (If what I ran off of floppy drives, what is currently possible with other DAWs that aren’t so “flagship”, and Cubase itself’s capabilities since Adam-was-a-kid are any litmus test.)

Years. And now this.
I resent it.

Don Craig

Don Craig
New Member
Posts: 15
Joined: Fri Nov 18, 2016 1:28 am
Contact:

Re: Cannot change the time signature?

Post by Don Craig » Fri Dec 20, 2019 7:18 pm

Hey agaland,
I too have lost hope for tempo track/time signature.

Moreover I feel we’ve been strung along: these are rudimentary feature “requests” (If what I ran off of floppy drives, what is currently possible with other DAWs that aren’t so “flagship”, and Cubase itself’s capabilities since Adam-was-a-kid are any litmus test.)

Years. And now this.
I resent it.

Don Craig

cloudswimmer
New Member
Posts: 23
Joined: Fri Nov 17, 2017 3:25 am
Contact:

Re: Cannot change the time signature?

Post by cloudswimmer » Sun Dec 22, 2019 6:50 pm

Don Craig wrote:
Fri Dec 20, 2019 7:17 pm
Hey agaland,
I too have lost hope for tempo track/time signature.

Moreover I feel we’ve been strung along: these are rudimentary feature “requests” (If what I ran off of floppy drives, what is currently possible with other DAWs that aren’t so “flagship”, and Cubase itself’s capabilities since Adam-was-a-kid are any litmus test.)

Years. And now this.
I resent it.

Don Craig
Yes I agree tempo change is a rudimentary feature, both Opcode Vision and MOTU Performer had it in the 80’s. I think the problem here with Cubasis is the guy or guys that write the code just simply don’t know how to write it in .. it’s been on their ‘list’ for almost 7 years now. Nanostudio 2 has it .. and that’s written by one guy! .. and that one guy is currently coding audio for the program .. when that gets implemented Cubasis will pretty much be done with if they don’t get on board with such rudimentary features that even our 80’s DAW’s had.

Extnctn6
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Oct 04, 2017 6:20 pm
Contact:

Re: Cannot change the time signature?

Post by Extnctn6 » Thu Jan 02, 2020 8:43 pm

I’m not investing in Cubasis 3 for this reason, I waited patiently for the previous version to get a tempo track I bought all the iap ect but it never came. I’m really quite surprised it’s not in v3. Generally a very good product and relatively cheap with awesome support (thanks lars) but I need a basic tempo track so thanks for the ride but I’m not getting back on it this time

P A T
Member
Posts: 732
Joined: Sun Jan 02, 2011 8:02 pm
Contact:

Re: Cannot change the time signature?

Post by P A T » Fri Jan 03, 2020 8:19 pm

I will also only buy the new Cubasis version if there is a tempo track.
Changes in tempo (especially subtle!) are as much a part of the music as the notes and the pauses.
regards
PAT
Windows 7 / Cubase 10 pro / HALion 6 / Dorico / NI Komplete 11 Ultimate, Arturia V Collection 6, Korg Collection, IKM u.v.a. Software / CC121 / UR28M / CME UF-60 / Roland FP-7F / Roland BK-7m u.v.a. Hardware

Post Reply

Return to “Cubasis | Cubasis 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests